-
a. de kleur, geur en smaak, consistentie en uiterlijk zijn goed en voor de soort specifiek;
-
b. het bevat geen kluiten die niet onder lichte druk uiteenvallen;
-
c. een onoplosbaarheidscijfer van kleiner dan of gelijk aan 0,50 ml voor niet-magere
melkpoeder en kleiner dan of gelijk aan 0,30 ml voor magere melkpoeder;
-
d. in geval de aanduiding ’instant’ wordt gebezigd, een dispergeerbaarheid van 90% voor
magere melkpoeder en van 85% voor niet magere melkpoeder;
-
e. het vetgehalte van magere melkpoeder is maximaal 1,0%;
-
f. een vochtgehalte van:
-
i) ten hoogste 3,0% voor vette of volle melkpoeder;
-
ii) ten hoogste 4,0% voor magere, gedeeltelijk afgeroomde of halfvolle melkpoeder;
-
iii) ten hoogste 4,5% voor magere melkpoeder, die tevens is voorzien van de aan-duiding
’instant’;
-
g. het eiwitgehalte in de vetvrije droge stof is ten minste 34%;
-
h. fosfatase-activiteit is niet aantoonbaar;
-
i. coli-achtige micro-organismen zijn in 0,1 g niet aantoonbaar;
-
j. het aantal aeroob kweekbare micro-organismen bedraagt maximaal 50.000 per g;
-
k. Staphylococcus aureus is niet aantoonbaar in 0,1 g;
-
l. het aantal Bacillus cereus-sporen bedraagt ten hoogste 100 per g;
-
m. het nitraatgehalte, berekend als nitraat-ion bedraagt ten hoogste 30 mg per kg vetvrije
droge stof;
-
n. het gehalte aan lactaten bedraagt ten hoogste 100 mg per 100 g vetvrije droge stof;
-
o. de zuurtegraad bedraagt maximaal 18,5 mmol per 100 g vetvrije droge stof.