Artikel 2
[Regeling vervallen per 05-02-2012]
Aan de ondernemer die een slachterij uitoefent wordt vrijstelling verleend van het
in artikel 4, eerste lid, van de Verordening bedoelde onderzoek op de aanwezigheid van Campylobacter, indien en voor zover:
-
a) hij met het schriftelijke resultaat van het in artikel 5, eerste lid, van de Verordening bedoelde onderzoek op het vleeskuikenbedrijf aantoont dat het te slachten koppel
pluimvee met Campylobacter besmet is;
-
b) hij voor het te slachten koppel pluimvee het schriftelijke resultaat van het in artikel 5, eerste lid, van de Verordening bedoelde onderzoek op de aanwezigheid van Campylobacter niet heeft ontvangen van
de ondernemer die een vleeskuikenbedrijf uitoefent;
-
c) de ondernemer die een vleeskuikenbedrijf uitoefent het te slachten koppel pluimvee
niet heeft onderzocht op de aanwezigheid van Campylobacter.
Artikel 4
[Regeling vervallen per 05-02-2012]
Onverlet het gestelde in artikel 2 en artikel 3, wordt aan de ondernemer die een slachterij uitoefent vrijstelling verleend van het
in artikel 4, eerste lid, van de Verordening bedoelde onderzoek op de aanwezigheid van Salmonella en Campylobacter, indien het
pluimvee deel uitmaakt van een koppel dat op een andere slachterij is geslacht en
is onderzocht overeenkomstig artikel 4, eerste lid, van de Verordening, en indien een kopie van het resultaat van dat onderzoek in het bezit is van de ondernemer.
Artikel 5
[Regeling vervallen per 05-02-2012]
Aan de ondernemer die een slachterij uitoefent en die per week minimaal 400 en maximaal
1000 vleeskuikens slacht, wordt vrijstelling verleend van het in artikel 4, tweede lid, van de Verordening bedoelde onderzoek op Salmonella en Campylobacter, onder de voorwaarde dat alleen
vleeskuikens worden geslacht waarvan het resultaat van het in artikel 5, eerste lid, van de Verordening bedoelde onderzoek aantoont dat de vleeskuikens niet besmet zijn met Salmonella.
Artikel 6
[Regeling vervallen per 05-02-2012]
De ondernemer die een uitsnijderij uitoefent wordt vrijgesteld van het in artikel 4, derde lid, van de Verordening bedoelde onderzoek op de aanwezigheid van Salmonella, onder de voorwaarde dat minder
dan 3000 kilogram pluimveevlees per week wordt be- of verwerkt.
Artikel 7
[Regeling vervallen per 05-02-2012]