Productschap
|
:
|
het Productschap Vis;
|
Voorzitter
|
:
|
de voorzitter van het Productschap;
|
Ondernemer
|
:
|
degene die een onderneming drijft waarvoor het Productschap is ingesteld;
|
Visserijproducten
|
:
|
alle zee- of zoetwaterdieren of delen daarvan, kuit en hom daaronder begrepen, ongeacht
de staat van be- of verwerking, met uitzondering van in het water levende zoogdieren
en kikkers;
|
Recipiënten
|
:
|
vaten, kisten, containers e.d. waarin visserijproducten worden bewaard of opgeslagen;
|
Koelen
|
:
|
procédé dat erin bestaat de temperatuur van visserijproducten zodanig te doen dalen
dat zij de temperatuur van smeltend ijs benadert;
|
Bewerken
|
:
|
een behandeling waardoor de anatomische toestand van visserijproducten wordt gewijzigd,
zoals strippen, ontkoppen, in moten verdelen, fileren en hakken;
|
Verwerken
|
:
|
een behandeling waarbij visserijproducten, al dan niet samen met andere levensmiddelen,
een chemisch of fysisch procédé zoals verhitten, roken, zouten, drogen, marineren
of een combinatie daarvan ondergaat;
|
Invriezen
|
:
|
een behandeling waarbij de kerntemperatuur van visserijproducten, na thermische stabilisatie,
minimal -18°C bedraagt;
|
Verpakken
|
:
|
het beschermen van visserijproducten door middel van het gebruik van een wikkel, een
container of een ander daarvoor geschikt materiaal;
|
Verhandelen
|
:
|
het te koop aanbieden, uitstallen, verkopen, afleveren of voorhanden of in voorraad
hebben van visserijproducten;
|
Bevoegde instantie
|
:
|
de Directeur van het dienstonderdeel Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees
(RVV) van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en de directeur van het dienstonderdeel
Keuringsdienst van Waren (KvW) van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA);
|
Drinkwater
|
:
|
water dat voldoet aan de eisen gesteld bij het Waterleidingbesluit, d.d. 7 juni 1960, (Stb. 1960, 345, zoals laatstelijk gewijzigd;
|
Schoon zeewater
|
:
|
zeewater of brak water dat geen microbiologische verontreinigingen, schadelijke stoffen
en/of toxisch marien plankton bevat in hoeveelheden die de kwaliteit van de visserijproducten
uit gezondheidsoogpunt kunnen aantasten;
|
Afslag
|
:
|
een gebouw waar visserijproducten hoofdzakelijk worden geveild en met het oog op verkoop
uitsluitend worden gesorteerd, uitgastald of opgeslagen en in het groot worden verkocht;
|
Groothandelsmarkt
|
:
|
een markt waar visserijproducten met het oog op verkoop uitsluitend worden gesorteerd,
uitgestald of opgeslagen en in het groot worden verkocht;
|
Zuiveringscentrum
|
:
|
een bedrijf dat over waterbekkens beschikt die worden voorzien met van nature schoon
zeewater of met door middel van een geschikte behandeling schoon gemaakt zeewater,
waarin de levende tweekleppige weekdieren worden gehouden gedurende de tijd die nodig
is om de microbiologische contaminanten te elimineren, zodat ze geschikt worden voor
menselijke consumptie;
|
Verzendingscentrum
|
:
|
een op het land gevestigd of drijvend bedrijf, dat is bedoeld voor ontvangst, verwatering,
wassen, reiniging, sortering en verpakking van levende tweekleppige weekdieren die
geschikt zijn voor menselijke consumptie;
|
Inrichting
|
:
|
iedere ruimte waar visserijproducten worden bewerkt, verwerkt, gekoeld, ingevroren,
verpakt of opgeslagen met uitzondering van vissersvaartuigen, afslagen, groothandelsmarkten,
zuiveringscentra en verzendingscentra;
|
Werkplaats
|
:
|
de plaats in een inrichting waar visserijproducten worden behandeld, bewerkt of verwerkt;
|
Koelruimte
|
:
|
de ruimte waar visserijproducten gekoeld worden opgeslagen;
|
Diepvriesruimte
|
:
|
de ruimte waar ingevroren visserijproducten worden opgeslagen;
|
Bedrijfsterrein
|
:
|
het terrein inclusief de binnenplaatsen behorende bij de inrichting;
|
Afval
|
:
|
dierlijke of plantaardige producten die niet bestemd zijn voor menselijke consumptie.
|