|
exploitant van een levensmiddelenbedrijf
|
Pathogene micro-organismen zijn in eet- en drinkwaren afwezig in hoeveelheden die
schadelijk kunnen zijn voor de volksgezondheid, met dien verstande dat:
a. Salmonella niet aantoonbaar is in 25 g of ml;
b. Campylobacter niet aantoonbaar is in 25 g of ml;
c. Shiga-toxine producerende E. coli (STEC) niet aantoonbaar is in 25 g of ml;
d. het aantal kweekbare coagulase positieve staphylococcen (Staphylococcus aureus
en andere soorten) niet meer bedraagt dan 100.000 per g of ml;
e. het aantal kweekbare Clostridium perfringens niet meer bedraagt dan 100.000 per
g of ml;
f. het aantal kweekbare Bacillus cereus niet meer bedraagt dan 100.000 per g of ml.
|
(Risico op) ernstig gevaar voor de volksgezondheid
|
*Bestuurlijke boete *Corrigerende interventie
*Nalevingshulp
|
*Bestuurlijke boete
*Corrigerende interventie
*Nalevingshulp
|