U bent nu hier: Wettenbank
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving
Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.
Officiële publicaties van de overheid.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Geraadpleegd op 26-04-2025. Geldend van 13-07-2023 t/m heden
Regeling voor muziekhubs op het gebied van pop, hiphop en dance
Het bestuur van het Fonds Podiumkunsten
Gelet op artikel 10 lid 4 van de Wet op het specifiek cultuurbeleid en artikel 2 van het Algemeen Reglement Fonds Podiumkunsten
Besluit:
In deze regeling wordt verstaan onder:
bestuur: de raad van bestuur van de stichting Nederlands Fonds voor Podiumkunsten;
landsdelen: Noord (Groningen, Friesland en Drenthe), Oost (Overijssel en Gelderland), Midden (Utrecht en Flevoland), Zuid (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) en West (Noord-Holland en Zuid-Holland);
Nederland: het Koninkrijk der Nederlanden, bestaande uit Nederland inclusief Bonaire, Sint-Eustatius en Saba en Aruba, Curaçao en Sint Maarten.
Het bestuur kent in het kader van deze regeling subsidies toe aan samenwerkingsverbanden voor talentontwikkeling op het gebied van popmuziek, hiphopmuziek en dancemuziek. De subsidie is bedoeld om, via samenwerkende partners en verspreid over het land, talenten ruimte voor ontwikkeling en presentatiemogelijkheden te bieden. Daarnaast is de subsidie bedoeld om de samenwerking tussen de partners te faciliteren, kennisdeling in de sector te stimuleren en daarmee bij te dragen aan de professionalisering van de gehele muzieksector.
Subsidie wordt verstrekt voor een periode van twee kalenderjaren.
1 Het bestuur kan een of meer subsidieplafonds vaststellen.
2 Het bestuur kan eerder vastgestelde subsidieplafonds verhogen of verlagen.
3 Besluiten als bedoeld in het eerste en tweede lid worden bekendgemaakt via de website van het Fonds Podiumkunsten.
1 Het bestuur kan, onverminderd het bepaalde in artikel 4:35 van de Algemene wet bestuursrecht, subsidie weigeren:
a. als de aanvraag onvoldoende concreet is met betrekking tot de uit te voeren activiteiten;
b. als het bestuur er, op basis van de aanvraag, onvoldoende van overtuigd is dat de uit te voeren activiteiten kunnen worden gerealiseerd;
c. als de aanvrager geen rechtspersoon met volledige rechtsbevoegdheid is;
d. als de aanvrager een rechtspersoon is met winstoogmerk;
e. als de aanvrager in de voorgaande twee jaar niet heeft voldaan aan een of meer aan een subsidie verbonden voorwaarden of verplichtingen, waaronder in elk geval ook vallen het juist en tijdig afronden van de gesubsidieerde activiteiten, het tijdig melden van relevante veranderingen in de realisatie en het juist en tijdig verantwoorden van de activiteiten;
f. als de aanvrager niet voldoet aan de voor de betreffende instelling gebruikelijke normen met betrekking tot good governance op het terrein van goed bestuur, adequaat toezicht en transparante verantwoording;
g. als de aanvraag niet aan het bepaalde in deze regeling voldoet.
2 Het bestuur weigert de subsidie als de aanvrager een meerjarige instellingssubsidie ontvangt van het Fonds Podiumkunsten of de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
3 De subsidie wordt in ieder geval geweigerd indien de aanvrager in de aanvraag niet verklaart dat het samenwerkingsverband de Fair Practice Code en de Code Diversiteit en Inclusie onderschrijft, dat het zich inzet om de culturele codes toe te passen in het beleid en de uitvoering van de ondersteunde activiteiten, en dit via concrete acties kan aantonen.
De aanvraag wordt ingediend door een van de samenwerkingspartners van het samenwerkingsverband voor talentontwikkeling op het gebied van popmuziek, hiphopmuziek en dancemuziek.
1 Het bestuur stelt vast wanneer aanvraagrondes plaatsvinden. De bijbehorende indiendata worden bekendgemaakt via de website van het Fonds Podiumkunsten.
2 Een aanvraag wordt digitaal ingediend met behulp van een door het bestuur opgesteld formulier.
3 Er kan per samenwerkingsverband één aanvraag worden ingediend.
4 Een aanvraag wordt alleen in behandeling genomen als het volledig ingevulde aanvraagformulier tijdig is ontvangen door het Fonds Podiumkunsten en vergezeld gaat van de op het formulier vermelde bijlagen.
1 Aanvragen worden voorgelegd aan een adviescommissie, mits zij voldoen aan de vereisten om voor subsidie in aanmerking te komen.
2 De adviescommissie beoordeelt de aanvragen aan de hand van de criteria in deze regeling en adviseert welke aanvraag het beste aansluit op de beoordelingscriteria.
1 Per landsdeel wordt een aanvraag gehonoreerd. De aanvraag die het beste aansluit op de beoordelingscriteria wordt gehonoreerd.
2 In de situatie dat in een of meer landsdelen het subsidieplafond niet wordt bereikt, kan het bestuur besluiten om het resterende budget toe te voegen aan de subsidieplafonds van een of meer van de overige landsdelen.
Het bestuur informeert de aanvrager binnen 13 weken na de uiterlijke indiendatum schriftelijk over zijn besluit. Als voor de motivering van het besluit wordt verwezen naar een over de aanvraag uitgebracht advies wordt de tekst van het advies aan de aanvrager toegezonden.
Een aanvraag kan worden gedaan voor een samenwerkingsverband voor talentontwikkeling op het gebied van popmuziek, hiphopmuziek en dancemuziek. De subsidie is bedoeld voor activiteiten als het creëren van onderzoeks- en ontwikkelmogelijkheden, faciliteren van optredens, het bieden van begeleiding op het gebied van artistieke ontwikkeling en coaching op zakelijk vlak.
1 Een aanvraag komt in aanmerking voor een bijdrage:
a) als het samenwerkingsverband minimaal een partner bevat uit iedere provincie van het landsdeel, waarbinnen wordt aangevraagd;
b) als tenminste een van de partners een presentatiefunctie heeft;
c) als de activiteiten zich richten op talentontwikkeling in de popmuziek, hiphop en dance;
d) als de partners een meerjarige samenwerking overeen zijn gekomen.
Aanvragen worden beoordeeld aan de hand van de volgende criteria:
a) de kwaliteit van de beoogde samenwerking;
b) de ontwikkelmogelijkheden van de talenten;
c) duurzaamheid van de samenwerking;
d) begroting en (co)financiering.
1 De subsidie bedraagt maximaal 166.670 euro per aanvrager.
2 Van het toegekende subsidiebedrag mag maximaal een percentage van 25% worden besteed aan organisatie- en overheadkosten.
1 De subsidieontvanger meldt het direct aan het bestuur als:
a) de activiteiten waarvoor subsidie is verstrekt niet of niet geheel zullen doorgaan;
b) niet geheel aan de aan de subsidie verbonden verplichtingen zal worden voldaan;
of
c) er aanzienlijke inhoudelijke of zakelijke wijzigingen zijn ten opzichte van het plan op basis waarvan subsidie is verstrekt.
2 De subsidieontvanger plaatst het logo of de naam van het Fonds Podiumkunsten op alle publiciteitsuitingen die betrekking hebben op de gesubsidieerde activiteiten. Daarnaast levert de subsidieontvanger minstens twee rechtenvrije foto’s aan die het Fonds Podiumkunsten met naamsvermelding mag gebruiken in zijn communicatie-uitingen.
3 Het bestuur kan bij beschikking andere dan de in het eerste en tweede lid opgenomen verplichtingen aan de subsidie verbinden.
1 De subsidieontvanger stuurt binnen 3 maanden na het verstrijken van de in de beschikking opgenomen einddatum een inhoudelijke en financiële verantwoording in van de uitgevoerde activiteiten.
2 De inhoudelijke verantwoording bestaat uit een verslag over de verrichte activiteiten waarmee kan worden aangetoond dat de gesubsidieerde activiteiten volgens plan hebben plaatsgevonden.
3 De financiële verantwoording sluit aan op de ingediende begroting. De financiële verantwoording dient vergezeld te gaan van een verklaring omtrent de getrouwheid en de rechtmatigheid afgegeven door een accountant als bedoeld in artikel 393, eerste lid, van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek. De verklaring dient te zijn opgesteld overeenkomstig een door het bestuur vast te stellen protocol.
4 Het bestuur kan nadere voorwaarden stellen aan de inrichting van de verantwoording.
1 Het bestuur stelt de subsidie aan het einde van de subsidieperiode vast op basis van de verantwoording.
2 Als de activiteiten volgens plan zijn uitgevoerd en is voldaan aan alle aan de subsidie verbonden verplichtingen, stelt het bestuur de subsidie binnen 22 weken overeenkomstig de verlening vast.
1 Als op enig moment blijkt dat niet is voldaan aan enige voorwaarde van deze regeling of enige aan de subsidie verbonden verplichting, kan het bestuur de subsidie intrekken, ten nadele van de subsidieontvanger wijzigen of lager vaststellen.
2 De subsidieontvanger wordt vooraf geïnformeerd over een voornemen tot intrekking, wijziging of lagere vaststelling van de subsidie.
Subsidie wordt verleend onder voorbehoud van verstrekking van de bijbehorende middelen door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.
Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling voor muziekhubs op het gebied van pop, hiphop en dance.
Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.
V. van Hulst,
directeur-bestuurder
Voor een permanente link naar de door u bekeken versie, inwerkinggetreden op , kopieer één van de onderstaande links of verfijn de link in de Linktool.
Met behulp van de Linktool van LiDO is het mogelijk om een bredere link of een meer gedetailleerde link te maken.
Ga naar de Linktool
Op linkeddata.overheid.nl zijn onderstaande relaties bekend.
Er is geen andere versie beschikbaar waarmee u de huidige geselecteerde versie, inwerkinggetreden op , kan vergelijken.
Selecteer een andere versie van de regeling waarmee u de huidige versie , inwerkinggetreden op , wilt vergelijken.
Vergelijken van "Regeling voor muziekhubs op het gebied van pop, hiphop en dance", inwerkinggetreden op , met versie die inwerking is getreden op .
Doordat er een grote regeling is gekozen kan de vergelijking enkele minuten duren.
U kunt kiezen voor het toevoegen van de wetstechnische informatie aan de tekst.
U kunt kiezen in welk formaat de tekst geëxporteerd wordt.
U kunt de tekst inclusief afbeeldingen exporteren. De afbeeldingen worden dan met de tekst in een .zip-bestand geleverd
Via deze link kunt u meer informatie krijgen over de Europese richtlijn of verordening waarnaar in de tekst van de regeling verwezen wordt, inclusief de tekst daarvan. U wordt hiervoor doorgeleid naar EUR-LEX, de online databank van de Europese Unie waarin de Europese wetgeving is opgenomen.