U bent nu hier: Wettenbank
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving
Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.
Officiële publicaties van de overheid.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
[Regeling vervallen per 05-05-2023.]Geraadpleegd op 28-04-2025. Geldend van 07-12-2022 t/m 04-05-2023
Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 28 november 2022, 2022-0000241677, tot invoering van een tijdelijke overbruggingsregeling EVC-procedures STAP (Tijdelijke overbruggingsregeling EVC-procedures STAP)
De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
Gelet op de artikelen 3, eerste, derde en vierde lid, 5 en 8 van de Kaderwet SZW-subsidies;
Besluit:
[Regeling vervallen per 05-05-2023]
In deze regeling wordt verstaan onder:
aanvraagtijdvak: tijdvak waarin aanvragen voor subsidie kunnen worden ingediend;
CRIB-nummer: het identificatienummer dat op grond van artikel 8.86, negende lid, van de Belastingwet BES aan een persoon is toegekend dan wel van hem bekend is;
deelnemer: natuurlijk persoon die een EVC-procedure volgt en die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt, waarvan sprake is als deze deelnemer:
1°. op de dag waarop de EVC-procedure start achttien jaar of ouder is en de pensioengerechtigde leeftijd, bedoeld in artikel 7a van de Algemene Ouderdomswet of artikel 6 van de Wet algemene ouderdomsverzekering BES, nog niet heeft bereikt; en
2°. in de periode van twee jaar en drie maanden tot drie maanden voor de kalendermaand waarin zijn EVC-procedure start gedurende ten minste zes maanden verzekerd is geweest voor de volksverzekeringen;
EVC: Erkenning van eerder Verworven Competenties;
EVC-aanbieder: aanbieder die volgens de principes en uitgangspunten van de Kwaliteitscode EVC, een EVC-procedure uitvoert aan de hand van een voor EVC erkende beroeps- of branchestandaard of een EVC-procedure uitvoert aan de hand van een voor EVC erkende onderwijsstandaard van een beroepsopleiding, zoals bedoeld in de Wet educatie en beroepsonderwijs of opleiding zoals bedoeld in de Wet op het hoger onderwijs en wettenschappelijk onderzoek, en die voor de desbetreffende standaard is opgenomen in het register erkende EVC-aanbieders van het Nationaal Kenniscentrum EVC;
EVC-procedure: geheel van processtappen en instrumenten waarmee een EVC-aanbieder eerder of elders verworven competenties van een deelnemer beoordeelt ten opzichte van een voor EVC erkende onderwijs-, beroeps- of branchestandaard, en waarbij de uitkomsten worden vastgelegd in een ervaringscertificaat;
Kaderregeling: Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS;
minister: Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid;
subsidieaanvrager: EVC aanbieder die subsidie aanvraagt;
subsidieontvanger: EVC aanbieder aan wie subsidie is verstrekt;
volksverzekeringen: de verzekeringen op grond van de Algemene Ouderdomswet, de Algemene nabestaandenwet, de Algemene Kinderbijslagwet en de Wet langdurige zorg en met deze wetten overeenkomende wetten en regelingen.
1 Op het aanvragen en verstrekken van subsidies op grond van deze regeling is de Kaderregeling, met uitzondering van de artikelen 3.1, 3.3, 5.2, derde lid, en 7.1 van toepassing.
2 Formulieren waarnaar in deze regeling wordt verwezen, worden door de minister elektronisch beschikbaar gesteld op www.uitvoeringvanbeleidszw.nl.
3 Deze regeling is mede van toepassing in de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba.
Het doel van deze regeling is de arbeidsmarktpositie van deelnemers te versterken door het inzichtelijk maken van competenties via EVC-procedures.
1 De minister verstrekt subsidie aan EVC-aanbieders voor het uitvoeren van EVC-procedures voor deelnemers.
2 Een EVC-procedure is niet subsidiabel voor zover voor die EVC-procedure sprake is van een andere financiering van overheidswege.
Voor subsidies op grond van deze regeling is € 600.000 beschikbaar.
Deze regeling is van toepassing op EVC-procedures die zijn gestart en afgerond in de periode van 1 juni 2022 tot en met 31 mei 2023.
1 Het aanvraagtijdvak voor EVC-aanbieders is van 22 mei 2023, 9.00 uur, tot en met 30 juni 2023, 17.00 uur.
2 Per EVC-aanbieder:
a. wordt één e-mailadres geregistreerd; en
b. geldt een maximum aantal van 20 EVC-procedures.
3 De minister stelt de subsidie vast zonder voorafgaande verlening.
4 De subsidievaststelling vindt plaats binnen 13 weken na ontvangst van een volledige subsidieaanvraag.
1 De subsidieaanvrager dient een subsidieaanvraag in door middel van een door de minister vastgesteld elektronisch formulier dat op de website www.mijnuitvoeringvanbeleidszw.nl beschikbaar wordt gesteld.
2 Onverminderd artikel 4:2 van de Algemene wet bestuursrecht, wordt in de subsidieaanvraag vermeld:
a. het KvK-nummer van de EVC-aanbieder en, indien van toepassing, van zijn werkgever;
b. de contactgegevens van de EVC-aanbieder, bestaande uit de naam, het woon- of vestigingsadres, het e-mailadres en de gegevens van het bankrekeningnummer van de EVC-aanbieder;
c. de volledige voor- en achternaam, het burgerservicenummer of, indien van toepassing, het CRIB-nummer, en het e-mailadres van de deelnemer die de EVC-procedure heeft gevolgd alsmede de verklaring van de subsidieaanvrager dat hij ten behoeve van de door de deelnemer te volgen EVC-procedure diens identiteit heeft vastgesteld aan de hand van een wettig identiteitsbewijs;
d. de begin- en einddatum van de gevolgde EVC-procedure, de naam van deze EVC-procedure en de code waaronder deze EVC-procedure is geregistreerd in het register Ervaringscertificaten; en
e. voor elke gegeven EVC-procedure het bedrag aan subsidie dat wordt gevraagd, met dien verstande dat het bedrag geldt dat als kostprijs van de EVC-procedure op 1 juni 2022 in de catalogus van de EVC-aanbieder was vermeld, met inachtneming van artikel 10.
3 De subsidieaanvrager voegt bij de subsidieaanvraag de door de deelnemer ingevulde prestatieverklaring volgens het model dat beschikbaar is gesteld op de website www.uitvoeringvanbeleidszw.nl, alsmede zijn factuur voor de gegeven EVC-procedures waar de opbouw van de kosten voor de EVC procedure is opgenomen.
4 De factuur, bedoeld in het derde lid, die de EVC-aanbieder aan de deelnemer verstrekt, behelst de kostprijs van de EVC-procedure, verminderd met het subsidiebedrag voor de desbetreffende EVC-procedure.
5 De subsidieaanvrager houdt een inzichtelijke en controleerbare administratie bij met betrekking tot de door hem gegeven en gedeclareerde EVC-procedures. In zijn administratie bewaart hij in elk geval de gegevens, genoemd in het tweede lid en het onderbouwende dossier dat ten grondslag ligt aan de gedeclareerde EVC-procedures. De subsidieaanvrager bewaart deze gegevens gedurende twee jaar na de subsidievaststelling.
6 De volledige administratie is per EVC-procedure te allen tijde voor controle beschikbaar op een voor de minister toegankelijke locatie.
7 De subsidieaanvrager vat in één subsidieaanvraag alle door hem binnen de periode, genoemd in artikel 6, gegeven EVC-procedures waarvoor hij subsidie aanvraagt op grond van deze regeling.
De subsidieaanvragen worden behandeld op volgorde van ontvangst, waarbij alleen volledige subsidieaanvragen in behandeling worden genomen.
Het subsidiebedrag is ten hoogste € 1.000,– (incl. btw) per afgeronde EVC-procedure.
Onverminderd artikel 4:35 van de van de Algemene wet bestuursrecht kan een aanvraag voor subsidie worden afgewezen:
a. indien de subsidieaanvraag niet voldoet aan de daaraan in of op grond van de Kaderwet SZW-subsidies en deze regeling gestelde eisen;
b. voor zover met gebruikmaking van het op de subsidieaanvraag vermelde burgerservicenummer van de deelnemer reeds subsidie is aangevraagd of gedeclareerd voor dezelfde EVC-procedure op grond van enige andere wettelijke regeling;
c. indien de subsidieverstrekking tot gevolg heeft dat het van toepassing zijnde subsidieplafond, bedoeld in artikel 5, wordt overschreden;
d. de administratie van de subsidieaanvrager niet voldoet aan de eisen, bedoeld in artikel 8, vijfde, zesde en zevende lid; of
e. indien de EVC-aanbieder niet of niet langer voldoet aan de eisen die voor een EVC-aanbieder gelden.
1 Onverminderd artikel 4:49 van de Algemene wet bestuursrecht kan de minister de subsidievaststelling intrekken of ten nadele van de subsidieontvanger wijzigen, indien blijkt dat door zijn handelen of nalaten tijdens of na de periode waarover hij subsidie heeft ontvangen niet is voldaan aan het doel van deze regeling, bedoeld in artikel 3, en de voorschriften die deze regeling stelt.
2 Betalingen die als gevolg van een op grond van het eerste lid genomen beslissing onverschuldigd zijn gedaan, kunnen worden teruggevorderd.
Bij een redelijk vermoeden dat een EVC-aanbieder fraude heeft gepleegd bij het verkrijgen van subsidie, kan de minister hierop betrekking hebbende informatie verstrekken aan het Nationaal Kenniscentrum EVC.
1 De subsidieontvanger werkt, onder meer door het verschaffen van de daartoe benodigde inlichtingen, gegevens en bescheiden, mee aan door of namens de minister ingesteld onderzoek dat erop is gericht de minister inlichtingen te verschaffen die van belang zijn voor:
a. het beoordelen of een subsidie terecht is verstrekt;
b. de evaluatie van de doeltreffendheid en doelmatigheid van deze regeling; of
c. de ontwikkeling van het beleid van de minister.
2 De deelnemer verleent op verzoek van de minister medewerking aan het in het eerste lid bedoelde onderzoek en aan het onderzoek, bedoeld in artikel 5.4 van de Kaderregeling.
De minister draagt zorg voor de evaluatie van de doeltreffendheid en doelmatigheid van deze regeling.
1 Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en vervalt met ingang van 1 juli 2023.
2 In afwijking van het eerste lid blijft deze regeling, zoals die luidde op de dag voorafgaand aan het vervallen van deze regeling, van toepassing op de afwikkeling van de subsidieaanvragen op grond van deze regeling.
Deze regeling wordt aangehaald als: Tijdelijke overbruggingsregeling EVC-procedures STAP.
Deze regeling zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.
Den Haag, 28 november 2022
C.E.G. van Gennip
Voor een permanente link naar de door u bekeken versie, inwerkinggetreden op , kopieer één van de onderstaande links of verfijn de link in de Linktool.
Met behulp van de Linktool van LiDO is het mogelijk om een bredere link of een meer gedetailleerde link te maken.
Ga naar de Linktool
Op linkeddata.overheid.nl zijn onderstaande relaties bekend.
Er is geen andere versie beschikbaar waarmee u de huidige geselecteerde versie, inwerkinggetreden op , kan vergelijken.
Selecteer een andere versie van de regeling waarmee u de huidige versie , inwerkinggetreden op , wilt vergelijken.
Vergelijken van "Tijdelijke overbruggingsregeling EVC-procedures STAP", inwerkinggetreden op , met versie die inwerking is getreden op .
Doordat er een grote regeling is gekozen kan de vergelijking enkele minuten duren.
U kunt kiezen voor het toevoegen van de wetstechnische informatie aan de tekst.
U kunt kiezen in welk formaat de tekst geëxporteerd wordt.
U kunt de tekst inclusief afbeeldingen exporteren. De afbeeldingen worden dan met de tekst in een .zip-bestand geleverd
Via deze link kunt u meer informatie krijgen over de Europese richtlijn of verordening waarnaar in de tekst van de regeling verwezen wordt, inclusief de tekst daarvan. U wordt hiervoor doorgeleid naar EUR-LEX, de online databank van de Europese Unie waarin de Europese wetgeving is opgenomen.