U bent nu hier: Wettenbank
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving
Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.
Officiële publicaties van de overheid.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
[Regeling vervallen per 16-01-2011.]Geraadpleegd op 25-04-2025. Geldend van 01-01-2011 t/m 15-01-2011
Accijns, Gebruikmaking van het Excise Movement and Control System (EMCS) tijdens de periode 1 januari 2011 t/m 15 januari 2011
De staatssecretaris van Financiën heeft het volgende besloten.
[Regeling vervallen per 16-01-2011]
Met ingang van 1 januari 2011 wordt het gebruik van het Excise Movement and Control System (hierna: EMCS) binnen de Europese Unie (EU) verplicht. Met ingang van 1 april 2010 was het al mogelijk om accijnsgoederen vanuit een andere lidstaat met een zogenoemd Elektronisch administratief document (e-AD) te ontvangen.
Met ingang van 1 januari 2011 moeten accijnsgoederen binnen de EU worden verzonden met gebruikmaking van EMCS. In Nederland kunnen accijnsgoederen pas met ingang van 16 januari 2011 met gebruikmaking van EMCS worden verzonden.
Gedurende de periode van 1 januari 2011 tot en met 15 januari 2011 zal de noodprocedure, zoals bedoeld in artikel 3c van het Uitvoeringsbesluit accijns, toegepast moeten worden. Dit houdt onder andere in dat een nooddocument, als bedoeld in artikel 1a, letter i van het Uitvoeringsbesluit accijns, ten geleide van de accijnsgoederen moet worden opgemaakt.
Gelet op artikel 30 van Richtlijn 2008/118/EG van de Raad van 16 december 2008 (Pb.EU 2009, L9), op grond waarvan de lidstaten vereenvoudigde procedures kunnen vaststellen voor overbrengingen onder een accijnsschorsingsregeling die uitsluitend over hun grondgebied verlopen, keur ik gedurende de periode 1 januari 2011 tot en met 15 januari 2011 het volgende goed.
Een vergunninghouder van een accijnsgoederenplaats die accijnsgoederen onder schorsing van accijns met een aangifte ten uitvoer via een kantoor van uitgang in Nederland uitvoert naar een derde land, mag deze accijnsgoederen zonder toepassing van de noodprocedure overbrengen naar dat kantoor van uitgang. Als bewijs dat de accijnsgoederen het grondgebied van de Gemeenschap hebben verlaten, moeten in de administratie van de vergunninghouder afdrukken zijn opgenomen van het uitvoergeleidedocument of de aangifte ten uitvoer alsmede van de bevestiging van uitgang, welke documenten zijn vereist op grond van de wettelijke bepalingen, bedoeld in artikel 1:1, eerste en tweede lid, van de Algemene douanewet.
Voor alle andere overbrengingen moet wel gebruik worden gemaakt van de noodprocedure als bedoeld in artikel 3c van het Uitvoeringsbesluit accijns.
Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2011 en vervalt met ingang van 16 januari 2011.
Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.
Den Haag, 6 december 2010
staatssecretaris
F.H.H. Weekers
Voor een permanente link naar de door u bekeken versie, inwerkinggetreden op , kopieer één van de onderstaande links of verfijn de link in de Linktool.
Met behulp van de Linktool van LiDO is het mogelijk om een bredere link of een meer gedetailleerde link te maken.
Ga naar de Linktool
Op linkeddata.overheid.nl zijn onderstaande relaties bekend.
Er is geen andere versie beschikbaar waarmee u de huidige geselecteerde versie, inwerkinggetreden op , kan vergelijken.
Selecteer een andere versie van de regeling waarmee u de huidige versie , inwerkinggetreden op , wilt vergelijken.
Vergelijken van "Accijns, Gebruikmaking van het Excise Movement and Control System (EMCS) tijdens de periode 1 januari 2011 t/m 15 januari 2011", inwerkinggetreden op , met versie die inwerking is getreden op .
Doordat er een grote regeling is gekozen kan de vergelijking enkele minuten duren.
U kunt kiezen voor het toevoegen van de wetstechnische informatie aan de tekst.
U kunt kiezen in welk formaat de tekst geëxporteerd wordt.
U kunt de tekst inclusief afbeeldingen exporteren. De afbeeldingen worden dan met de tekst in een .zip-bestand geleverd
Via deze link kunt u meer informatie krijgen over de Europese richtlijn of verordening waarnaar in de tekst van de regeling verwezen wordt, inclusief de tekst daarvan. U wordt hiervoor doorgeleid naar EUR-LEX, de online databank van de Europese Unie waarin de Europese wetgeving is opgenomen.