U bent nu hier: Wettenbank
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving
Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.
Officiële publicaties van de overheid.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
[Regeling vervallen per 01-01-2012.]Geraadpleegd op 25-04-2025. Geldend van 22-04-2009 t/m 31-12-2011
Regeling administratie- en declaratievoorschrift prestatiebekostiging farmaceutische zorg
De Nederlandse Zorgautoriteit,
Gelet op artikel 36 en artikel 37 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg);
Stelt de volgende regeling vast:
[Regeling vervallen per 01-01-2012]
Deze regeling is van toepassing op de terhandstelling van UR-geneesmiddelen als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder s van de Geneesmiddelenwet of waarop de Wet inzake bloedtransfusie van toepassing is.
2.1 In deze regeling hebben de begrippen terhandstelling van een UR-geneesmiddel, standaardterhandstelling, weekterhandstelling, eerste terhandstelling, terhandstelling op ANZ-recept, bijzondere magistrale bereiding, reguliere magistrale bereiding, tarief en onderlinge dienstverlening dezelfde betekenis als in de geldende tariefbeschikking die betrekking heeft op de terhandstelling van een UR-geneesmiddel.
2.2 In deze regeling wordt verstaan onder:
a. voorschrift: de hoeveelheid, respectievelijk het aantal van elke afzonderlijke toedieningsvorm van één – al dan niet samengesteld – UR-geneesmiddel, voorgeschreven op één receptbriefje ten behoeve van één patiënt. Onder een equivalent voorschrift wordt verstaan elke aflevering conform het voorschrift, maar dan zonder receptbriefje;
b. prestatie: de terhandstelling van een UR-geneesmiddel;
c. vergoeding voor dienstverlening: bedrag dat als onderdeel van het tarief in rekening wordt gebracht voor standaardterhandstelling of weekterhandstelling zoals bedoeld onder 2.1;
d. toeslag voor dienstverlening: bedrag dat als onderdeel van het tarief in rekening wordt gebracht voor eerste terhandstelling, ANZ-recept, bijzondere magistrale bereiding of reguliere magistrale bereiding zoals bedoeld onder 2.1;
e. vergoeding voor inkoopkosten: bedrag dat als onderdeel van het tarief in rekening wordt gebracht voor de inkoopkosten van het UR-geneesmiddel.
Zorgaanbieders voeren een administratie van verrichte prestaties, zodanig dat tellingen mogelijk zijn van gerealiseerde aantallen in enige periode, onderscheiden naar:
– Standaardterhandstelling;
– Weekterhandstelling;
– eerste terhandstelling;
– terhandstelling op ANZ-recept;
– bijzondere magistrale bereiding;
– reguliere magistrale bereiding.
4.1 De zorgaanbieder maakt in zijn declaraties voor een prestatie zichtbaar welke vergoeding voor dienstverlening, welke toeslagen voor dienstverlening en welke vergoeding voor inkoopkosten in rekening worden gebracht en welke bedragen daarbij worden gehanteerd.
4.2 De voorschriften op het recept zijn bepalend voor de declaratie van de zorgaanbieder voor een prestatie. De zorgaanbieder brengt voor een voorschrift niet meer dan éénmaal een tarief voor een prestatie in rekening, tenzij:
– de periode waarvoor het geneesmiddel is voorgeschreven langer is dan de houdbaarheidsperiode van het geneesmiddel;
– er sprake is van een iteratierecept;
– de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft geadviseerd om per verstrekking een kleinere hoeveelheid van het geneesmiddel af te leveren dan het voorschrift aangeeft;
– met de zorgverzekeraar van de patiënt ten behoeve van wie de prestatie wordt geleverd anders is overeengekomen.
4.3 Een tarief voor onderlinge dienstverlening wordt uitsluitend in rekening gebracht aan de zorgaanbieder die de dienst heeft aangevraagd.
a. Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.
b. Deze regeling vervangt de Regeling administratie- en declaratievoorschrift prestatiebekostiging farmaceutische zorg, met nummer CV/NR-100.079.
c. Deze regeling kan worden aangehaald als ‘Regeling administratie- en declaratievoorschrift prestatiebekostiging farmaceutische zorg’.
Voor een permanente link naar de door u bekeken versie, inwerkinggetreden op , kopieer één van de onderstaande links of verfijn de link in de Linktool.
Met behulp van de Linktool van LiDO is het mogelijk om een bredere link of een meer gedetailleerde link te maken.
Ga naar de Linktool
Op linkeddata.overheid.nl zijn onderstaande relaties bekend.
Er is geen andere versie beschikbaar waarmee u de huidige geselecteerde versie, inwerkinggetreden op , kan vergelijken.
Selecteer een andere versie van de regeling waarmee u de huidige versie , inwerkinggetreden op , wilt vergelijken.
Vergelijken van "Regeling administratie- en declaratievoorschrift prestatiebekostiging farmaceutische zorg", inwerkinggetreden op , met versie die inwerking is getreden op .
Doordat er een grote regeling is gekozen kan de vergelijking enkele minuten duren.
U kunt kiezen voor het toevoegen van de wetstechnische informatie aan de tekst.
U kunt kiezen in welk formaat de tekst geëxporteerd wordt.
U kunt de tekst inclusief afbeeldingen exporteren. De afbeeldingen worden dan met de tekst in een .zip-bestand geleverd
Via deze link kunt u meer informatie krijgen over de Europese richtlijn of verordening waarnaar in de tekst van de regeling verwezen wordt, inclusief de tekst daarvan. U wordt hiervoor doorgeleid naar EUR-LEX, de online databank van de Europese Unie waarin de Europese wetgeving is opgenomen.