Kolomletter
|
Toelichting per kolom
|
A: EG-nummer slachterij
|
Slachterijen in het buitenland moeten de ISO-landcode vóór het erkenningsnummer zetten.
ISO-landcode: D=Duitsland, B=België, DK=Denemarken
|
B: Slachtdatum
|
Notatie datum: dd-mm-jj
Alle rijen voorzien van een datum, geen cellen leeg laten.
|
C: PPE-registratienummer vleeskuikenhouder
|
Alle vleeskuikenhouders hebben een PPE-registratienummer. Als het nummer niet bekend
is kan het worden opgevraagd bij de Sectorafdeling Pluimveevlees (030-6967205).
Buitenlandse vleeskuikenhouders vullen hier naam en adres in, de slachterij zet de
gegevens van de buitenlandse bedrijven vervolgens om in ISO- landcode + relatienummer
zoals bij de slachterij in gebruik is. ISO-landcode: D=Duitsland, B=België, DK=Denemarken
|
D: Nummer stal
|
Nummering zoals dit bij de vleeskuikenhouder wordt gehanteerd. Voor elke stal dient
ronde na ronde een vast nummer te worden gehanteerd.
|
E: Aantal geslachte dieren
|
Spreekt voor zich.
|
F: Uitlaadkoppel of weglaadkoppel
|
1 uitlaadkoppel
2 weglaadkoppel
Onder ‘uitladen’ wordt verstaan:
‘een stal vleeskuikens in gedeelten en op verschillende tijdstippen afleveren, waarbij
een termijn van vier dagen wordt overschreden.
De “ weglaadkoppels” zijn dus: - de laatste levering uit de stal,
- alle andere leveringen uit die stal op die dag en op de drie dagen daarvoor.
|
G: Resultaat Salmonella- onderzoek blindedarmen
|
1 vrij/negatief
2 besmet/positief
|
H: Typering Salmonella- onderzoek blindedarm
|
Typering is niet verplicht.
|
I: Resultaat Campylobacter- onderzoek blindedarmen
|
1 vrij/negatief
2 besmet/positief
|
J: Typering Campylobacter- onderzoek blindedarm
|
Typering is niet verplicht.
|
K: Resultaat Salmonella- onderzoek mest
|
1 vrij/negatief
2 besmet/positief
|
L: Typering Salmonella- onderzoek mest
|
Typering is verplicht.
|
M: Resultaat Campylobacter onderzoek mest
|
1 vrij/negatief
2 besmet/positief
|
N: Typering Campylobacter onderzoek mest
|
Typering is niet verplicht.
|
O: Resultaat Salmonella- onderzoek inlegvellen
|
1 vrij/negatief
2 besmet/positief
|
P: Typering Salmonella- onderzoek inlegvellen
|
Typering is verplicht.
|
Q: Resultaat Salmonella- onderzoek dons
|
1 vrij/negatief
2 besmet/positief
|
R: Typering Salmonella- onderzoek dons
|
Typering is verplicht.
|
S: Identificatie broederij
|
Alle broederijen hebben een PPE-registratienummer.
Als het nummer niet bekend is kan het worden opgevraagd bij de Sectorafdeling Pluimveevlees
(030-6967205).
Buitenlandse broederijen vullen hier naam en adres in, de slachterij zet de gegevens
van de buitenlandse bedrijven vervolgens om in ISO-landcode + relatienummer zoals
bij de slachterij in gebruik is.
ISO-landcode: D=Duitsland, B=België, DK=Denemarken
|
T: Datum aflevering eendagskuikens
|
Notatie datum: dd-mm-jj.
Alle rijen voorzien van de juiste datum, geen cellen leeglaten.
|
U: Indicatie status eendagskuikens
|
1 vrij/negatief
2 besmet/positief
|
V: Voerleverancier
|
Naam voerleverancier Niet verplicht.
|
W: Mogelijke bijzonderheden
|
Vermelden van bijzonderheden rond dit bewuste koppel.
|