|
I productgroep
|
II Voorbeelden van
afzonderlijke producten
|
III Deel van het product
waarvoor maximumgehalten gelden
|
|
1. Fruit, vers,
|
|
|
|
gedroogd of ongekookt,
|
|
|
|
bevroren, zonder
|
|
|
|
toegevoegde suiker;
|
|
|
|
noten
|
|
|
|
i) CITRUSVRUCHTEN
|
|
Het gehele product
|
| |
Grapefruits
|
|
| |
Citroenen
|
|
| |
Lemmetjes
|
|
| |
Mandarijnen, clementines
|
|
| |
en soortgelijke kruisingen
|
|
| |
van citrusvruchten
|
|
| |
Sinaasappelen
|
|
| |
Pomelo's
|
|
| |
Andere
|
|
|
ii) NOTEN (al dan niet
|
|
Het eetbare deel
|
|
in de dop, schil of
|
|
|
|
schaal)
|
|
|
| |
Amandelen
|
|
| |
Paranoten
|
|
| |
Cashewnoten
|
|
| |
Kastanjes
|
|
| |
Kokosnoten
|
|
| |
Hazelnoten
|
|
| |
Macadamia
|
|
| |
Pecannoten
|
|
| |
Pijnappels
|
|
| |
Pimpernoten (pistaches)
|
|
| |
Walnoten (okkernoten)
|
|
| |
Andere
|
|
|
iii) PITVRUCHTEN
|
Het gehele product, zonder
|
|
| |
steeltje
|
|
| |
Appelen
|
|
| |
Peren
|
|
| |
Kweeperen
|
|
| |
Andere
|
|
|
iv) STEENVRUCHTEN
|
|
Het gehele product, zonder
|
| |
|
steeltje
|
| |
Abrikozen
|
|
| |
Kersen
|
|
| |
Perziken, nectarines en
|
|
| |
soortgelijke kruisingen
|
|
| |
daaronder begrepen
|
|
| |
Pruimen
|
|
| |
Andere
|
|
|
v) BESVRUCHTEN EN KLEIN
|
|
Het gehele product, zonder
|
|
FRUIT
|
|
(eventueel aanwezige)
|
| |
|
kroontje en steeltje en
|
| |
|
voor aalbessen de vrucht
|
| |
|
met steeltje
|
| |
Tafel- en wijndruiven
|
|
| |
- Tafeldruiven
|
|
| |
- Wijndruiven
|
|
| |
Aardbeien (andere dan
|
|
| |
bosaardbeien)
|
|
| |
Rubussoorten (andere dan
|
|
| |
wilde vruchten)
|
|
| |
- Bramen
|
|
| |
- Dauwbramen
|
|
| |
- Loganbessen
|
|
| |
- Frambozen
|
|
| |
- Andere
|
|
| |
Ander klein fruit en
|
|
| |
besvruchten (voor zover
|
|
| |
niet wild)
|
|
| |
- Blauwe bosbessen
|
|
| |
(vruchten van de Vaccinium
|
|
| |
myrtillus)
|
|
| |
- Veenbessen
|
|
| |
- Aalbessen (rood, zwart
|
|
| |
en wit)
|
|
| |
- Kruisbessen
|
|
| |
(Cynorrhodom)
|
|
| |
- Andere
|
|
| |
Wilde besvruchten en wilde
|
|
| |
vruchten
|
|
|
vi) DIVERSE VRUCHTEN
|
|
De gehele vrucht, zonder
|
| |
|
(het eventueel aanwezige)
|
| |
|
steeltje, en voor
|
| |
|
ananassen, zonder kroon en
|
| |
|
voor olijven na
|
| |
|
verwijdering van (eventueel
|
| |
|
aanwezige) aarde door
|
| |
|
afspoelen in stromend water
|
| |
Avocado's
|
|
| |
Bananen
|
|
| |
Dadels
|
|
| |
Vijgen
|
|
| |
Kiwi's
|
|
| |
Kumquats
|
|
| |
Litchi's
|
|
| |
Mango's
|
|
| |
Olijven (tafelolijven)
|
|
| |
Olijven (olijven voor
|
|
| |
olie-extractie)
|
|
| |
Papaja's
|
|
| |
Passievruchten
|
|
| |
Ananassen
|
|
| |
Granaatappels
|
|
| |
Andere
|
|
| |
|
|
|
2. Groenten, vers of
|
|
|
|
ongekookt, bevroren of
|
|
|
|
gedroogd
|
|
|
|
i) WORTEL- EN
|
|
Het gehele product, na
|
|
KNOLGEWASSEN
|
|
verwijdering van het loof
|
| |
|
en eventuele aanhangende
|
| |
|
aarde (verwijdering van de
|
| |
|
aarde door afspoelen in
|
| |
|
stromend water of door
|
| |
|
licht afborstelen van het
|
| |
|
droge product)
|
| |
Kroten
|
|
| |
Wortelen
|
|
| |
Knolselderij
|
|
| |
Cassave
|
|
| |
Mierikswortel
|
|
| |
(peperwortel)
|
|
| |
Aardperen (topinamboers)
|
|
| |
Pastinaken
|
|
| |
Wortelpeterselie
|
|
| |
Radijs
|
|
| |
Schorseneren
|
|
| |
Bataten (zoete
|
|
| |
aardappelen)
|
|
| |
Koolraap
|
|
| |
Rapen
|
|
| |
Yam
|
|
| |
Andere
|
|
|
ii) BOLGEWASSEN
|
|
Gedroogde uien, sjalotten
|
| |
|
en knoflook: het gehele
|
| |
|
product, na verwijdering
|
| |
|
van gemakkelijk loslatende
|
| |
|
schil en eventuele aarde.
|
| |
|
Ongedroogde uien, sjalotten
|
| |
|
en knoflook, alsmede
|
| |
|
voorjaarsuien: het gehele
|
| |
|
product na verwijdering van
|
| |
|
wortels en eventuele aarde
|
| |
Knoflook
|
|
| |
Uien
|
|
| |
Sjalotten
|
|
| |
Bosuien
|
|
| |
Andere
|
|
|
iii) VRUCHTGROENTEN
|
|
Het gehele product na
|
| |
|
verwijdering van steeltjes
|
| |
Solanaceae
|
|
| |
- Tomaten
|
|
| |
- Pepers (paprika's)
|
|
| |
- Aubergines
|
|
| |
– Okra
|
|
| |
- Andere
|
|
| |
Cucurbitaceae met eetbare
|
|
| |
schil
|
|
| |
- Komkommers
|
|
| |
- Augurken
|
|
| |
- Courgettes
|
|
| |
- Andere
|
|
| |
Cucurbitaceae met niet-
|
|
| |
eetbare schil
|
|
| |
- Meloenen
|
|
| |
- Pompoenen
|
|
| |
- Watermeloenen
|
|
| |
- Andere
|
|
|
Suikermaïs
|
Korrels of kolven zonder
|
|
| |
vliezen
|
|
|
iv) KOOLSOORTEN
|
|
|
| |
Bloemkoolachtigen
|
Uitsluitend inflorescenties
|
| |
- Broccoli
|
|
| |
- Bloemkool
|
|
| |
- Andere
|
|
|
Sluitkoolachtigen
|
product na verwijdering
|
|
| |
van eventuele rotte
|
|
| |
bladeren
|
|
| |
- Spruitjes
|
|
| |
- Sluitkool
|
|
| |
- Andere
|
|
|
Bladkoolachtigen
|
product na verwijdering
|
|
| |
van eventuele rotte
|
|
| |
bladeren
|
|
| |
- Chinese kool
|
|
| |
- Boerenkool
|
|
| |
- Andere
|
|
|
Koolrabi
|
Het gehele product, na
|
|
| |
verwijdering van het loof
|
|
| |
en eventuele aanhangende
|
|
| |
aarde (verwijdering van de
|
|
| |
aarde door afspoelen in
|
|
| |
stromend water of door
|
|
| |
licht afborstelen van het
|
|
| |
droge product)
|
|
|
v) BLADGROENTEN EN
|
|
Het gehele product na
|
|
VERSE KRUIDEN
|
|
verwijdering van rotte
|
| |
|
buitenste bladeren, wortels
|
| |
|
en eventuele aarde
|
| |
Sla en dergelijke
|
|
| |
- Tuinkers
|
|
| |
- Veldsla
|
|
| |
- Sla
|
|
| |
- Andijvie
|
|
| |
- Bladeren en stengels van koolsoorten, inclusief raapstelen
|
|
| |
- Rucola
|
|
| |
- Groenlof
|
|
| |
- Radicchio rosso
|
|
| |
- Andere
|
|
| |
Spinazie en dergelijke
|
|
| |
- Spinazie
|
|
| |
- Snijbiet
|
|
| |
- Postelein
|
|
| |
- Raapstelen
|
|
| |
Waterkers
|
|
| |
Witlof
|
|
| |
Kruiden
|
|
| |
- Kervel
|
|
| |
- Bieslook
|
|
| |
- Peterselie
|
|
| |
- Bladselderij
|
|
| |
- Andere
|
|
|
vi) PEULGROENTEN (vers)
|
|
Het gehele product na
|
| |
|
verwijdering van de peulen
|
| |
|
of met de peulen wanneer
|
| |
|
deze voor consumptie zijn
|
| |
|
bestemd
|
| |
Bonen (met peul)
|
|
| |
Bonen (zonder peul)
|
|
| |
Erwten (met peul)
|
|
| |
Erwten (zonder peul)
|
|
| |
Andere
|
|
|
vii) STENGELGROENTEN
|
|
Het gehele product na
|
| |
|
verwijdering van rotte
|
| |
|
vezels en eventuele aarde;
|
| |
|
prei en venkel, het gehele
|
| |
|
product na verwijdering van
|
| |
|
wortels en eventuele aarde
|
| |
Asperges
|
|
| |
Kardoen
|
|
| |
Bleekselderij
|
|
| |
Knolvenkel
|
|
| |
Artisjokken
|
|
| |
Prei
|
|
| |
Rabarber
|
|
| |
Andere
|
|
|
viii) FUNGI
|
|
Het gehele product na
|
| |
|
verwijdering van eventuele
|
| |
|
aarde of teeltmateriaal
|
| |
Gekweekte paddestoelen
|
|
| |
Wilde paddestoelen
|
|
|
3. PEULVRUCHTEN
|
Het gehele product
|
|
| |
Bonen
|
|
| |
Linzen
|
|
| |
Erwten
|
|
| |
Lupine
|
|
| |
Andere
|
|
| |
|
|
|
4. Oliehoudende zaden
|
|
|
|
en producten daarvan
|
|
|
|
i) OLIEHOUDENDE ZADEN
|
|
De hele zaadkorrel of pit
|
| |
|
na verwijdering van
|
| |
|
(eventueel aanwezige) dop
|
| |
|
of huid, bij
|
| |
|
zonnebloempitten de gehele
|
| |
|
pit, met dop (indien
|
| |
|
aanwezig) of zonder dop
|
| |
|
(indien niet aanwezig)
|
| |
Lijnzaad
|
|
| |
Pinda's
|
|
| |
Papaverzaad
|
|
| |
Sesamzaad
|
|
| |
Zonnebloempitten
|
|
| |
Kool- en raapzaad
|
|
| |
Sojabonen
|
|
| |
Mosterdzaad
|
|
| |
Katoenzaad
|
|
| |
Hennepzaad
|
|
| |
pompoenzaad
|
|
| |
Andere
|
|
|
ii) Plantaardige olien e
|
n vetten
|
Het gehele product
|
| |
|
|
|
5. Aardappelen
|
|
Het gehele product na
|
| |
|
verwijdering van eventuele
|
| |
|
aarde; (verwijdering van de
|
| |
|
aarde door afspoelen in
|
| |
|
stromend water of door
|
| |
|
licht afborstelen van het
|
| |
|
droge product)
|
| |
Vroege aardappelen
|
|
| |
|
|
| |
Bewaaraardappelen
|
|
|
6. Thee (gedroogde
|
|
Het gehele product
|
|
bladeren en stengels,
|
|
|
|
al dan niet
|
|
|
|
gefermenteerd, van
|
|
|
|
Camellia sinensis)
|
|
|
| |
|
|
|
7. Hop (gedroogd),
|
|
Het gehele product
|
|
inclusief hoppellets en
|
|
|
|
niet-geconcentreerd
|
|
|
|
poeder
|
|
|
| |
|
|
|
8. Specerijen 1
|
Komijnzaad
|
Het gehele product
|
| |
Jeneverbes
|
|
| |
Nootmuskaat
|
|
| |
Peper, zwart; peper, wit
|
|
| |
Vanillepeulen
|
|
| |
Andere
|
|
|
9. Granen en
|
|
|
|
graanproducten
|
|
|
|
i) GRANEN
|
|
De gehele korrel
|
| |
Tarwe
|
|
| |
Rogge
|
|
| |
Gerst
|
|
| |
Haver
|
|
| |
Maïs
|
|
| |
Rijst
|
|
| |
Sorghum
|
|
| |
Boekweit, gierst, andere
|
|
| |
granen
|
|
| |
|
|
|
ii) GRAANPRODUCTEN
|
|
Het gehele product
|
| |
Bloem
|
|
| |
Brood
|
|
| |
Havermout
|
|
| |
Meel
|
|
| |
Volkorenmeel
|
|
| |
Mout
|
|
| |
Muesli
|
|
| |
Zemelen
|
|
| |
|
|
|
10. Tropische zaden en
|
|
|
|
producten daarvan
|
|
|
|
i) TROPISCHE ZADEN
|
|
Het gehele product,
|
| |
|
ongebrand, zonder dop of
|
| |
|
schil
|
| |
Cacaobonen
|
|
| |
Koffiebonen
|
|
|
ii) PRODUCTEN VAN
|
|
|
|
TROPISCHE ZADEN
|
|
|
| |
Cacaoproducten
|
Het gehele product
|
| |
- Cacaoboter (pers)
|
|
| |
- Cacaomassa
|
|
| |
- Cacaopoeder
|
|
| |
|
- Cacaoboter
|
| |
Koffie
|
Het gehele product, gebrand
|
| |
|
|
|
11. Diverse
|
|
Het gehele product
|
|
plantaardige producten
|
|
|
| |
Suiker
|
|
| |
|
|
|
12. Vlees, met inbegrip
|
|
Het gehele product (zonder
|
|
van pluimveevlees, vet,
|
|
bot), tenzij anders is
|
|
eetbare slacht afvallen
|
|
aangegeven
|
|
en dierlijke vetten
|
|
|
|
i) VLEES VAN
|
Vlees, lever, nier en vet
|
|
|
SLACHTDIEREN
|
van:
|
|
|
(zie art. 2
|
|
|
|
Vleeskeuringswet)
|
|
|
|
- rund
|
|
|
|
- varken
|
|
|
|
- schaap
|
|
|
|
- geit
|
|
|
|
- paard
|
|
|
|
- overige
|
|
|
|
ii) PLUIMVEEVLEES
|
|
|
|
(zie art 1 van de
|
|
|
|
Regeling keuring en
|
|
|
|
handelsverkeer in vers
|
|
|
|
vlees van pluimvee
|
|
|
|
1985)
|
|
|
| |
Vlees en lever van:
|
|
| |
- hanen
|
|
| |
- kippen
|
|
| |
- eenden
|
|
| |
- ganzen
|
|
| |
- kalkoenen
|
|
| |
- parelhoenders
|
|
| |
|
|
|
13. Melk en
|
|
Het gehele product, tenzij
|
|
melkproducten (rauwe of
|
|
anders is aangegeven
|
|
gestandaardiseerde
|
|
|
|
volle melk en daarvan
|
|
|
|
afgeleide producten)
|
|
|
|
i) Melk
|
|
|
| |
Koemelk
|
|
| |
geitenmelk
|
|
| |
schapenmelk
|
|
|
ii) Melkproducten
|
|
|
| |
Room
|
|
| |
Boter
|
|
| |
Kaas
|
|
| |
Wrongel
|
|
| |
Andere
|
|
| |
|
|
|
14. Eieren en
|
|
Het gehele product zonder
|
|
eiproducten
|
|
schaal, tenzij anders is
|
| |
|
aangegeven
|
|
i) EIEREN
|
|
|
| |
kippeneieren
|
|
| |
eendeneieren
|
|
| |
ganzeneieren
|
|
|
II) EIPRODUCTEN
|
|
|
| |
Eigeel
|
|
| |
|
|
|
15. Wild en gevogelte
|
|
Vlees zonder bot
|
| |
Duif
|
|
| |
Fazant
|
|
| |
Haas
|
|
| |
Hert
|
|
| |
Konijn, incl. tam konijn
|
|
| |
Patrijs
|
|
| |
Ree
|
|
| |
Wilde eend
|
|
| |
Zwijn
|
|
| |
|
|
|
16. Visserijproducten
|
|
Het eetbare deel
|
|
- Zie artikel 1
|
|
|
|
Warenwetbesluit
|
|
|
|
Visserijproducten,
|
|
|
|
slakken en kikkerbillen
|
|
|
| |
Vissen
|
|
| |
Visproducten
|
|
| |
- vislever
|
|
| |
- kuit
|
|
| |
- schaaldieren
|
|
| |
- schelpdieren
|
|
| |
- inktvis
|
|
| |
|
|
|
17. Andere dierlijke
|
|
Het gehele product
|
|
producten
|
|
|
|
i) VLEES VAN REPTIELEN
|
|
|
|
EN AMPHIBI[E-trema]N
|
|
|
| |
Kikkerdelen
|
|
| |
Vlees van reptielen en amphibiën
|
|
|
ii) SLAKKEN
|
|
|
|
iii) OVERIGE DIERLIJKE
|
|
|
|
OLIE EN VETTEN
|
|
|
|
(niet ressorterend
|
|
|
|
onder andere
|
|
|
|
productgroepen)
|
|
|
| |
Levertraan
|
|
|
iv) HONING
|
|
|