1.01
|
Haver
|
Korrels van Avena sativa L. en andere gecultiveerde haversoorten
|
|
1.02
|
Havervlokken
|
Product verkregen door het stomen en het pletten van gepelde haver. Het kan een kleine
hoeveelheid haverdoppen bevatten
|
Zetmeel
|
1.03
|
Havergries
|
Bijproduct dat wordt verkregen bij de verwerking van geschoonde, gepelde haver tot
havergrutten en meel. Het bestaat hoofdzakelijk uit haverzemelen en een geringe hoeveelheid
endosperm
|
Ruwe celstof
|
1.04
|
Haverschillen en -zemelen
|
Bijproduct dat wordt verkregen bij de verwerking van geschoonde haver tot havergrutten.
Het bestaat hoofdzakelijk uit haverschillen en zemelen.
|
Ruwe celstof
|
1.05
|
Gerst
|
Korrels van Hordeum vulgare L
|
|
1.06
|
Gerstepelmeel
|
Bijproduct dat wordt verkregen bij de verwerking van geschoonde en gepelde gerst tot
gort, grutten of bloem
|
Ruwe celstof
|
1.07
|
Gersteiwit
|
Gedroogd bijproduct van de bereiding van gerstzetmeel. Het bestaat hoofdzakelijk uit
bij de afscheiding van het zetmeel verkregen eiwitbestanddelen
|
Ruw eiwit
Zetmeel
|
1.08
|
Rijst, gebroken
|
Bijproduct van de bereiding van gepolijste of geglansde rijst Oryza sativa L.; bestaat
hoofdzakelijk uit kleine en/of gebroken korrels
|
Zetmeel
|
1.09
|
Rijstevoermeel (bruin)
|
Bijproduct verkegen bij de eerste slijping van gepelde rijst, dat in hoofdzaak bestaat
uit zilverhuidjes en deeltjes van de aleuronlaag, het endosperm en de kiem
|
Ruwe celstof
|
1.10
|
Rijstevoermeel (wit)
|
Bijproduct verkegen bij de tweede slijping van gepelde rijst, dat in hoofdzaak bestaat
uit zilverhuidjes en deeltjes van de aleuronlaag, het endosperm en de kiem
|
Ruwe celstof
|
1.11
|
Calciumcarbonaat-houdend rijstevoermeel
|
Bijproduct verkregen bij het slijpen van rijst, dat in hoofdzaak bestaat uit zilverhuidjes,
deeltjes van aleuronlaag, het endosperm en de kiem, en een veranderlijke hoeveelheid
calciumcarbonaat dat tijdens de bewerking is toegevoegd
|
Ruwe celstof
Calciumcarbonaat
|
1.12
|
Voermeel van voorgekookte rijst
|
Bijproduct verkregen bij het slijpen van voorgekookte rijst dat in hoofdzaak bestaat
uit zilverhuidjes, deeltjes van aleuronlaag, het endosperm en de kiem en een veranderlijke
hoeveelheid calciumcarbonaat dat tijdens de bewerking is toegevoegd
|
Ruwe celstof
Calciumcarbonaat
|
1.13
|
Gemalen voerderrijst
|
Product verkregen door het malen van voerderrijst die bestaat uit hetzij groene onrijpe
dan wel krijtachtige korrels die door zeven bij de bereiding van gepelde rijst zijn
verkregen, hetzij normaal gevormde gepelde, gevlekte of gele rijstkorrels
|
Zetmeel
|
1.14
|
Rijstkiemschilfers
|
Bijproduct van de winning van olie door persing uit de kiemen van rijst, waaraan nog
delen van het endosperm en de zaadhuid hechten
|
Ruw eiwit
Ruw vet
Ruwe celstof
|
1.15
|
Rijstkiemschroot
|
Bijproduct van de winning van olie door extractie uit de kiemen van rijst, waaraan
nog delen van het endosperm en de zaadhuid hechten
|
Ruw eiwit
|
1.16
|
Rijstzetmeel
|
Technisch zuiver uit rijst verkregen zetmeel
|
Zetmeel
|
1.17
|
Millet (gierst)
|
Graankorrels van Panicum millaceum L..
|
|
1.18
|
Rogge
|
Graankorrels van Secale cereale L.
|
|
1.19
|
Roggevoerbloem1
|
Bijproduct van de bereiding van bloem uit geschoonde rogge, dat overwegend bestaat
uit deeltjes van het endosperm, en ook fijne schildelen en een geringe hoeveelheid
andere bestanddelen van de korrel bevat
|
Zetmeel
|
1.20
|
Roggegries
|
Bijproduct van de bereiding van bloem uit geschoonde rogge, dat overwegend bestaat
uit deeltjes van de schil, voor het overige uit bestanddelen van de korrel, die niet
zo vergaand van de endosperm ontdaan zijn als bij de roggezemelgrint
|
Ruwe celstof
|
1.21
|
Roggezemelgrint
|
Bijproduct van de bereiding van bloem uit geschoonde rogge, dat overwegend bestaat
uit deeltjes van de schil en uit korreldeeltjes waaruit het endosperm grotendeels
is verwijderd
|
Ruwe celstof
|
1.22
|
Sorghum
|
Graankorrels van Sorghum bicolor (L.) Moench s.l.
|
|
1.23
|
Tarwe
|
Graankorrels van Triticum aestivum L., Triticum durum Dosf. en andere gecultiveerde
tarwesoorten
|
|
1.24
|
Tarwevoerbloem2
|
Bijproduct van de bereiding van bloem uit geschoonde tarwekorrels of ontdopte spelt,
dat overwegend bestaat uit deeltjes van het endosperm en voorts uit fijne schildelen
en enkele andere delen van de korrel
|
Zetmeel
|
1.25
|
Tarwegries
|
Bijproduct van de bereiding van bloem uit geschoonde tarwekorrels of ontdopte spelt,
dat overwegend bestaat uit delen van de schil en voorts uit korreldeeltjes waaruit
minder endosperm is verwijderd dan bij tarwezemelgrint
|
Ruwe celstof
|
1.26
|
Tarwezemelgrint3
|
Bijproduct van de bereiding van bloem uit geschoonde tarwekorrels of ontdopte spelt,
dat overwegend bestaat uit delen van de schil en uit korreldeeltjes waaruit het endosperm
grotendeels is verwijderd
|
Ruwe celstof
|
1.27
|
Tarwekiemen
|
Bijproduct van de bereiding van bloem, dat overwegend bestaat uit al dan niet geplette
tarwekiemen, waaraan eventueel nog delen van het endosperm en van de schil hechten
|
Ruw eiwit
Ruw vet
|
1.28
|
Tarwegluten
|
Gedroogd bijproduct van de bereiding van tarwezetmeel, dat overwegend bestaat uit
glutenbestanddelen die verkregen worden bij het afscheiden van het zetmeel
|
Ruw eiwit
|
1.29
|
Tarweglutenvoer
|
Bijproduct van de bereiding van tarwezetmeel en tarwegluten. Het bestaat uit zemelen
waarvan de kiem al dan niet gedeeltelijk verwijderd is, en gluten, waaraan zeer geringe
hoeveelheden na het zeven overblijvende breukkorrels en zeer geringe hoeveelheden
residuen van de zetmeelhydrolyse toegevoegd mogen zijn
|
Ruw eiwit
Zetmeel
|
1.30
|
Tarwezetmeel
|
Technisch zuiver, uit tarwe verkregen zetmeel
|
Zetmeel
|
1.31
|
Tarwezetmeel, voorverstijfseld
|
Tarwezetmeel dat door een hittebehandeling sterk voorverstijfseld is
|
Zetmeel
|
1.32
|
Spelt
|
Korrels van spelt Triticum spelta L., Triticum dioccum Schrank, Triticum monococcum
|
|
1.33
|
Triticale
|
Graankorrels van de Triticum X Secale hybride
|
|
1.34
|
Maïs
|
Korrels van Zea Mays L.
|
|
1.35
|
Maïsgries4
|
Bijproduct van de bereiding van bloem of griesmeel uit maïs, dat hoofdzakelijk bestaat
uit delen van de schil en uit korreldeeltjes waaruit minder endosperm is verwijderd
dan bij maïszemelgrint
|
Ruwe celstof
|
1.36
|
Maïszemelgrint
|
Bijproduct van de bereiding van bloem of griesmeel uit maïs, dat hoofdzakelijk bestaat
uit delen van de schil en uit een geringe hoeveelheid maïskiemdeeltjes en aanhechtende
deeltjes van het endosperm
|
Ruwe celstof
|
1.37
|
Maïskiemschilfers
|
Bijproduct van de winning van olie door persing uit door droge of natte verwerking
verkregen maïskiemen, en waaraan eventueel nog delen van het endosperm en de zaadhuid
hechten
|
Ruw eiwit
Ruw vet
|
1.38
|
Maïskiemschroot
|
Bijproduct van de winning van olie door extractie uit door droge of natte verwerking
verkregen maïskiemen, en waaraan eventueel nog delen van het endosperm en de zaadhuid
hechten
|
Ruw eiwit
|
1.39
|
Maïsglutenvoer5
|
Bijproduct van de bereiding van maïszetmeel door middel van de natte methode. Het
bestaat uit zemelen en gluten, waaraan na het zeven van de maïs overblijvende residuen,
tot ten hoogste 15 gewichtsprocent, en/of residuen van het zwelwater van maïs dat
is gebruikt bij de vervaardiging van alcohol of andere zetmeelderivaten, zijn toegevoegd.
Het product mag bovendien residuen bevatten van de extractie van olie uit maïskiemen
door middel van de natte methode.
|
Ruw eiwit
Zetmeel
Ruw vet, wanneer > 4,5%
|
1.40
|
Maïsgluten
|
Gedroogd bijproduct van de bereiding van maïszetmeel, dat in hoofdzaak bestaat uit
gluten verkregen bij het afscheiden van het zetmeel
|
Ruw eiwit
|
1.41
|
Maïszetmeel
|
Technisch zuiver, uit maïs verkregen zetmeel
|
Zetmeel
|
1.42
|
Maïszetmeel, voorverstijfseld6
|
Maïszetmeel dat door een hittebehandeling is voorverstijfseld
|
Zetmeel
|
1.43
|
Moutkiemen
|
Bijproduct van de mouterij, dat voornamelijk bestaat uit de gedroogde kiemwortels
van gekiemde granen
|
Ruw eiwit
|
1.44
|
Gedroogde bierbostel
|
Bijproduct van de brouwerij, verkregen door het drogen van de residuen van gemoute
en ongemoute granen en andere zetmeelhoudende producten
|
Ruw eiwit
|
1.45
|
Gedroogde spoeling7
|
Bijproduct van de alcoholdistilleerderij, verkregen door het drogen van de vaste residuen
van gegiste granen
|
Ruw eiwit
|
1.46
|
Donkere gedroogde spoeling8
|
Bijproduct van de distilleerderij, verkregen door drogen van de vaste residuen van
gegiste granen, waaraan een deel van de spoelingsiroop of de geëvaporeerde draf is
toegevoegd
|
Ruw eiwit
|
|