In dit reglement worden, tenzij uitdrukkelijk anders is bepaald, de definities van
het Landbouwkwaliteitsbesluit zuivelproducten en van de Landbouwkwaliteitsregeling kaas 2006 overgenomen.
Verder wordt verstaan onder:
besluit: Landbouwkwaliteitsbesluit zuivelproducten;
regeling: Landbouwkwaliteitsregeling kaas 2006;
kaas: kaas welke is aangeduid of bestemd is om te worden aangeduid als Goudse kaas,
Edammer kaas, respectievelijk Commissie kaas;
COKZ: Stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel;
aangeslotene: iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die zich heeft aangesloten
bij het COKZ in het kader van artikel 12 van het besluit;
bereider: de eerste dan wel de opvolgende bereider als bedoeld in dit reglement;
eerste bereider: producent van kaas als bedoeld in dit reglement;
opvolgende bereider: de bereider die kaas ter rijping opslaat of een handeling verricht
als bedoeld in artikel 2 van de regeling;
afleveren: het leveren van kaas aan natuurlijke personen of bedrijven die geen bereidingshandelingen
als bedoeld in artikel 2 van de regeling uitvoeren;
opslag: het ter rijping in opslag hebben van kaas
directeur: directeur van het COKZ;
bestuur: bestuur van het COKZ.
Artikel 6. De gevolgen van het toezicht
Indien bij het toezicht blijkt dat de kaas niet voldoet aan de gestelde eisen kan
het COKZ, naast het verhogen van de frequentie van toezicht als bedoeld in artikel 4, derde lid, er toe overgaan de overtreding aanhangig te maken bij het algemeen tuchtgerecht
van het COKZ.
De bereider wordt hierover schriftelijk geïnformeerd.