Artikel 1
[Regeling vervallen per 01-01-2006]
Vers vlees van varkens, afkomstig uit een beschermings- of toezichtsgebied als bedoeld
in artikel 9 van Richtlijn nr. 80/217/EEG van de Raad van de Euro-pese Gemeenschappen van 22 januari 1980 tot vaststelling
van gemeenschappelijke maatregelen ter bestrijding van klassieke varkenspest (PbEG
L 47), is verkregen van varkens die in het slachthuis gescheiden zijn gehouden van
andere varkens, apart zijn geslacht en bij de keuring vóór het slachten geen symptomen
hebben vertoond van besmetting met klassieke varkenspest.
Artikel 3
[Regeling vervallen per 01-01-2006]
Vers vlees als bedoeld in artikel 1 wordt voorzien van het merkteken, bedoeld in de bijlage bij richtlijn 72/461/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 12 december 1972 inzake veterinairrechtelijke
vraagstukken op het gebied van het intracommunautaire handelsverkeer in vers vlees
(PbEG L 302) en wordt vervolgens behandeld overeenkomstig artikel 4, eerste lid, van
richtlijn 80/215/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 22 januari 1980 inzake veterinairrechtelijke
vraagstukken op het gebied van het intracommunautaire handelsverkeer in vleesprodukten
(PbEG L 47).
Artikel 4
[Regeling vervallen per 01-01-2006]
In afwijking van artikel 3 mag vers vlees als bedoeld in dat artikel worden voorzien van het keurmerk, bedoeld
in bijlage I, hoofdstuk XI, onder punt 50, van het Besluit produktie en handel vers vlees, mits:
de Commissie van de Europese Gemeenschappen bij beschikking op grond van artikel 9,
vierde lid, onderdeel g, dan wel zesde lid, onderdeel g, van richtlijn 80/217/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 22 januari 1980 tot vaststelling van
gemeenschappelijke maatregelen ter bestrijding van klassieke varkenspest daartoe toestemming
heeft gegeven;
de varkens, waarvan het vlees is verkregen, alsmede het vlees van die varkens hebben
voldaan aan de eisen die in de beschikking, bedoeld in onderdeel a, zijn gesteld;
het slachten van de varkens geschiedt in een door de directeur van de rijksdienst
voor de keuring van vee en vlees aangewezen slachthuis op een door hem aan te geven
wijze, en
het vlees vergezeld gaat van door de directeur van de rijksdienst voor de keuring
van vee en vlees voorgeschreven documenten.