Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging Inspectie Leefomgeving en Transport handhavingsbevoegdheden op het terrein van BZK-wetgeving

Geraadpleegd op 19-04-2024.
Geldend van 11-06-2020 t/m heden

Besluit van de inspecteur-generaal Leefomgeving en Transport, van 24 april 2014, nr. IENM/ILT-2014/4789, houdende verlening van ondermandaat, volmacht en machtiging inzake handhaving van BZK-wetgeving (Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging Inspectie Leefomgeving en Transport handhavingsbevoegdheden BZK-wetgeving)

Artikel 1

In dit besluit wordt verstaan onder:

Artikel 2

  • 2 Het eerste lid is niet van toepassing op het vaststellen, wijzigen of intrekken van beleidsregels.

Artikel 3

  • 1 Een op grond van dit besluit verleend mandaat omvat mede de bevoegdheid tot het beslissen op bezwaar.

  • 2 In afwijking van het vorige lid mag de beslissing op bezwaar niet in mandaat worden genomen door degene die:

    • a. het besluit waartegen het bezwaar is gericht, heeft genomen; of

    • b. in een hiërarchische verhouding ressorteert onder de functionaris die het besluit waartegen het bezwaar zich richt, heeft genomen.

Artikel 4

Aan de daartoe door de inspecteur-generaal aangewezen functionarissen van de Afdeling Juridische zaken wordt machtiging verleend voor het behandelen van bezwaarschriften, beroepschriften en hoger beroepschriften en het voeren van procedures bij de rechter over de op grond van artikel 2 van dit besluit genomen besluiten.

Artikel 5

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 april 2014.

Artikel 6

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging Inspectie Leefomgeving en Transport handhavingsbevoegdheden op het terrein van BZK-wetgeving.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De inspecteur-generaal leefomgeving en transport,

J. Thunnissen

Naar boven