a.
verordening (EG) 178/2002: verordening (EG) nr. 178/2002 van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 28 januari 2002 tot vaststelling van de algemene beginselen en voorschriften van de levensmiddelenwetgeving, tot oprichting van een Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en tot vaststelling van procedures voor voedselveiligheidsaangelegenheden (PbEG L 31);
b. exploitant van een levensmiddelenbedrijf: natuurlijke persoon of rechtspersoon als bedoeld in artikel 3, derde lid, van verordening (EG) 178/2002;
c. stadia van de productie, verwerking en distributie: stadia als bedoeld in artikel 3, zestiende lid, van verordening (EG) 178/2002;
d. primaire productie: productie, fokken en telen als bedoeld in artikel 3, zeventiende lid, van verordening (EG) 178/2002;
e.
verordening (EG) 852/2004: verordening (EG) nr. 852/2004 van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 29 april 2004 inzake levensmiddelenhygiëne (PbEU L 139 en 226);
f.
verordening (EG) 853/2004: verordening (EG) nr. 853/2004 van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 29 april 2004 houdende vaststelling van specifieke hygiënevoorschriften voor levensmiddelen van dierlijke oorsprong (PbEU L 139 en 226);
g.
verordening (EG) 882/2004: verordening (EG) nr. 882/2004 van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 29 april 2004 inzake officiële controles op de naleving van de wetgeving inzake diervoeders en levensmiddelen en de voorschriften inzake diergezondheid en dierenwelzijn (PbEU L 165 en 191);
h. NVWA: de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit;
i. KvK-nummer: het nummer waaronder een bedrijf geregistreerd is bij de Kamer van Koophandel;
j. het COKZ: de stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel.