Circulaire Risiconormering vervoer gevaarlijke stoffen

[Regeling vervallen per 01-04-2015.]
Geraadpleegd op 28-03-2024.
Geldend van 31-07-2012 t/m 31-03-2015

Circulaire Risiconormering vervoer gevaarlijke stoffen

1. Inleiding

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

1.1. Algemeen

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

1.1.1. Doel circulaire

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Deze circulaire heeft betrekking op het beleid van de ministers van Infrastructuur en Milieu en van Veiligheid en Justitie over de afweging van veiligheidsbelangen die een rol spelen bij het vervoer van gevaarlijke stoffen in relatie tot de omgeving. Sommige geadresseerden van deze circulaire vallen niet onder de verantwoordelijkheid van een van deze bewindspersonen. Hen wordt gevraagd om medewerking aan dit beleid te verlenen door bij besluitvorming die onder hun verantwoordelijkheid valt de veiligheidsbelangen overeenkomstig deze circulaire af te wegen. Hierbij gaat het om zowel vervoersbesluiten als om omgevingsbesluiten.

Het externe veiligheidsbeleid voor het vervoer van gevaarlijke stoffen was aanvankelijk gebaseerd op de Nota risiconormering vervoer gevaarlijke stoffen. Dit beleid is inmiddels geëvalueerd. In de Nota vervoer gevaarlijke stoffen is naar deze resultaten verwezen.

In het Vierde Nationaal Milieu Beleidsplan (NMP-4) is een wettelijke verankering van de risiconormen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen aangekondigd. Bij deze wettelijke verankering zullen de resultaten van voormelde evaluatie worden betrokken. Tot het moment van realisatie van deze verankering wordt in deze circulaire het beleid met betrekking tot risiconormering geoperationaliseerd en verduidelijkt. Daarmee treedt deze circulaire in de plaats van de Nota risiconormering vervoer gevaarlijke stoffen. Deze Circulaire vervalt van rechtswege op de dag nadat de Wet tot wijziging van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen in verband met de totstandkoming van een basisnet (Wet Basisnet) en het Besluit transportroutes externe veiligheid in werking zijn getreden.

1.1.2. Situaties in overeenstemming brengen met circulaire

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Met de inwerkingtreding van deze circulaire kan aan het licht komen dat in het verleden een andere interpretatie van de risicobenadering is aangehouden, dan op grond van de circulaire wordt aanbevolen. Het is zelfs mogelijk dat de risicobenadering helemaal niet is toegepast. In dergelijke situaties dient alles wat redelijkerwijs mogelijk is te worden gedaan om de ontstane situatie alsnog met deze circulaire in overeenstemming te brengen. In elk geval moet in overleg met alle betrokken bestuursorganen worden nagegaan op welke andere wijze de veiligheidssituatie geoptimaliseerd kan worden. Daarbij dient tevens aandacht te worden besteed aan de bestrijding van een onverhoopt incident en de mate waarin personen tijdig een veilig heenkomen kunnen zoeken.

1.2. Aansluiting bij Besluit externe veiligheid inrichtingen

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

In deze circulaire is zoveel mogelijk aangesloten bij het Besluit externe veiligheid inrichtingen (BEVI). Daarbij gaat het onder meer om:

  • De uitwerking van de normen voor het plaatsgebonden risico (voorheen: individueel risico) en de toepassing daarvan;

  • De wijze waarop met een overschrijding van de oriëntatiewaarde van het groepsrisico of toename van het groepsrisico moet worden omgegaan;

  • Het betrekken van zelfredzaamheid en hulpverlening bij de afweging van het groepsrisico;

  • De vaststelling van een lijst van kwetsbare en beperkt kwetsbare objecten.

1.3. Toepassingsbereik van deze circulaire

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

1.3.1. Vervoer vs inrichtingen

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

In deze circulaire wordt de risicobenadering uitgewerkt voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Het vervoer van gevaarlijke stoffen binnen inrichtingen valt niet binnen het toepassingsbereik. Dit betekent dat deze circulaire niet ziet op bijvoorbeeld stuwadoorsinrichtingen, terminals of emplacementen. Evenmin is hieronder het vervoer over de weg op andere dan openbare wegen begrepen. Als het gaat om binnenwateren is de circulaire van toepassing op die binnenwateren waarop ook de Binnenvaartwet of het Binnenvaart politiereglement van toepassing is.

1.3.2. Wat zijn gevaarlijke stoffen?

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Onder 'gevaarlijke stoffen' worden, met uitzondering van het vervoer door buisleidingen, die stoffen verstaan die in het kader van artikel 1, eerste lid, onderdeel b, sub 1 tot en met 9, van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen (verder te noemen: WVGS) als gevaarlijk moeten worden beschouwd. Meer in het bijzonder zijn dit de stoffen, preparaten en voorwerpen1 die krachtens artikel 3 van de WVGS zijn aangewezen. Deze stoffen zijn te vinden in de bijlagen bij de verdragen die zijn gesloten voor de verschillende vervoermodaliteiten, te weten het ADR (wegvervoer)2, het ADN (binnenvaart)3 en het RID (spoorvervoer)4. Deze bijlagen zijn tevens opgenomen als bijlage 1 bij de verschillende Nederlandse regelingen, te weten de Regeling vervoer over land van gevaarlijke stoffen (VLG), de Regeling vervoer over de binnenwateren van gevaarlijke stoffen (VBG) en de Regeling vervoer over de spoorweg van gevaarlijke stoffen (VSG).

Bij het vervoer door buisleidingen worden onder 'gevaarlijke stoffen' die stoffen verstaan die op grond van artikel 9.2.3.1, tweede lid, van de Wet milieubeheer moeten worden beschouwd als ontplofbaar, oxiderend, zeer licht ontvlambaar, licht ontvlambaar, zeer vergiftig of vergiftig.

In het kader van de risicobenadering zijn steeds die stoffen bepalend die een risico van een zwaar ongeval opleveren. Dit risico wordt in belangrijke mate bepaald door de schadelijke eigenschappen van de desbetreffende stof, de omvang van het transport en de kwetsbaarheid van de omgeving. Voorbeelden van schadelijke eigenschappen zijn giftigheid, brandbaarheid of explosiviteit. Veel voorkomende stoffen die deze eigenschappen bezitten zijn brandbare gassen (zoals propaan), brandbare vloeistoffen (zoals benzine) en giftige gassen (zoals ammoniak).

1.3.3. Vervoer van gevaarlijke stoffen door buisleidingen

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Op 1 januari 2011 zijn in werking getreden het Besluit externe veiligheid buisleidingen (Stb. 2010, 686, hierna: Bevb) en de Regeling externe veiligheid buisleidingen (Stcrt. 2010, nr. 21009 van 31 december 2010 en Stcrt. 2011, nr. 9370 van 31 mei 2011, hierna: Revb). De Circulaires ’Zonering langs hogedruk aardgastransportleidingen‘ van 26 november 1984 en ‘Bekendmaking van beleid ten behoeve van de zonering langs transportleidingen voor brandbare vloeistoffen van de K1-, K2-, K3-categorie’ van 24 april 1991 zijn daarmee vervallen.

In de praktijk betekent dit dat transportleidingen voor aardgas en aardolieproducten onder het Bevb en de Revb vallen. Het voornemen bestaat om ook de andere transportleidingen met chemische stoffen onder de werking van dit besluit en van deze regeling te brengen. Naar verwachting zal dat eind 2012 gebeuren. Het rijk beveelt aan om voor de ruimtelijke inpassing van alle buisleidingen zoveel mogelijk het Bevb en de Revb te volgen. Formeel vallen de transportleidingen voor chemische stoffen (anders dan aardgas of aardolieproducten) nog onder de werking van de Circulaire Risiconormering vervoer gevaarlijke stoffen. Indien de ruimtelijke inpassing van buisleidingen conform het Bevb en de Revb is, wordt deze inpassing geacht tevens te voldoen aan de Circulaire.

Onder het oude regime van het Structuurschema Buisleidingen (Kamerstukken II, 1984–1985, 17 375, nrs. 37–38) gold in principe een bouwverbod voor kwetsbare objecten in het veiligheidsgebied van 55 meter ter weerszijden van de leidingstrook. In de nieuw vast te stellen structuurvisie vervalt het veiligheidsgebied en daarmee de beperking binnen een vaste afstand van 55 m rondom de strook. In plaats daarvan zal de verplichting gaan gelden dat de externe veiligheidscontour van nieuwe leidingen binnen de leidingstrook moet vallen. In de structuurvisie komt ter weerszijden van de bestaande leidingstroken in principe dus meer ruimte beschikbaar dan voorheen voor nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen (voor zover er geen beperkingen zijn door risicocontouren van bestaande leidingen). Dit is mogelijk doordat bij de aanleg van nieuwe aardgastransportleidingen en naar verwachting ook bij de aanleg van voor K1, K2 en K3-leidingen (brandbare vloeistoffen) de PR 10-6 contour ‘op de leiding’ ligt.

De nieuwe structuurvisie wordt in 2012 verwacht.

1.3.4. Blootgestelde groepen

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Deze circulaire gaat alleen over de bescherming van personen die in de omgeving van infrastructuur verblijven. Zij heeft geen betrekking op de bescherming van verkeersdeelnemers, zoals bestuurders of reizigers. Deze maken deel uit van het risicoveroorzakende systeem: de infrastructuur met de daarop plaatsvindende vervoershandelingen. Hierop is gewoonlijk de term 'interne veiligheid' van toepassing. Overigens kunnen verkeersdeelnemers in het kader van de herziening van het groepsrisico wel in de afweging worden meegenomen. Hiervoor wordt verwezen naar de ‘Handreiking verantwoordingsplicht groepsrisico’ (uitgave november 2007) die door de Ministeries van BZK, VROM en VenW in samenwerking met de medeoverheden is opgesteld.

1.3.5. Overbouwen, overkappen en tunnels

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Bij beslissingen over ondertunneling of overkapping moet specifiek naar de externe en interne veiligheidssituatie worden gekeken. Als er sprake is van een EV probleem, dan zijn de risiconormen uit deze circulaire van toepassing. Er moet worden afgezien van het overbouwen van infrastructuur waarbij zonder enige extra bescherming werk- of woonfuncties boven de infrastructuur worden gerealiseerd, tenzij de betreffende objecten aan de normen in deze circulaire voldoen.

1.3.6. Letselschade

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Deze circulaire besteedt in kwantitatieve zin geen aandacht aan letselschade door ongevallen. Voor het in beeld brengen en beoordelen van dergelijke risico's zijn tot op heden geen of nauwelijks bruikbare instrumenten ontwikkeld. Omdat deze risico's wel van belang kunnen zijn, moeten ze in overleg met de verantwoordelijke diensten geïnventariseerd worden en bij ramp- en ongevalsbestrijding en hulpverlening worden betrokken.

1.4. Totstandkoming circulaire

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

De nota RNVGS is destijds tot stand gekomen in overleg met een groot aantal betrokkenen. Dit waren onder andere de toenmalige ministeries van BZK en van Economische Zaken, het Interprovinciaal Overleg (IPO), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de DCMR Milieudienst Rijnmond, enkele gemeentes en het bedrijfsleven. Deze afstemming heeft geleid tot een breed draagvlak voor het in de nota RNVGS neergelegde beleid.

In grote lijnen is het beleid dat ten grondslag ligt aan deze circulaire niet gewijzigd ten opzichte van de nota RNVGS. Deze circulaire kan op instemming rekenen van de ministeries van Veiligheid en Justitie en van BZK en van EL&I en is afgestemd met vertegenwoordigers van het IPO en van de VNG. Ook vertegenwoordigers van het bedrijfsleven zijn betrokken bij de totstandkoming van de circulaire.

1.5. Leeswijzer

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

In hoofdstuk 2 wordt allereerst ingegaan op het externe veiligheidsbeleid in het algemeen en het externe veiligheidsbeleid voor het vervoer van gevaarlijke stoffen in het bijzonder dat zijn beslag heeft gekregen in de zogenaamde risicobenadering. In de hoofdstukken daarna worden achtereenvolgens de drie stappen van de risicobenadering uitgewerkt. Zo gaat hoofdstuk 3 in op de identificatie van risico's, besteedt hoofdstuk 4 aandacht aan de normstelling en de toetsing aan de normen en wordt in hoofdstuk 5 uiteengezet op welke wijze je de risico's kunt reduceren bij overschrijding van de risiconormen. In hoofdstuk 6 wordt tenslotte stilgestaan bij de toepassing van de risicobenadering bij onder andere vervoersbesluiten en omgevingsbesluiten.

2. Introductie van de risicobenadering

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

2.1. Algemeen

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Het algemene rijksbeleid voor externe veiligheid is gericht op het beperken en beheersen van risico's voor de omgeving vanwege:

  • a. het gebruik, de opslag en de productie van gevaarlijke stoffen (inrichtingen);

  • b. het transport van gevaarlijke stoffen (openbare wegen, water- en spoorwegen, buisleidingen);

  • c. het gebruik van luchthavens.

Externe veiligheid heeft betrekking op de veiligheid van degenen die niet bij de risicovolle activiteit zelf zijn betrokken, maar als gevolg van die activiteit wel risico's kunnen lopen, zoals omwonenden.

De minister van IenM is belast met de interdepartementale coördinatie van het externe veiligheidsbeleid en is tevens verantwoordelijk voor de veiligheid van het vervoer van gevaarlijke stoffen. De minister van VenJ is verantwoordelijk voor de coördinatie van veiligheid in bredere zin, op basis van o.a. de Wet veiligheidsregio’s.

2.2. Risicobenadering

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Het externe veiligheidsbeleid heeft vorm gekregen in de risicobenadering. Op grond van de risicobenadering worden grenzen gesteld aan de risico's gelet op de kwetsbaarheid van de omgeving en vice versa. De toepassing van de risicobenadering heeft dus primair betrekking op de onderdelen pro-actie, de preventie en de preparatie van de veiligheidsketen. In deze circulaire wordt de risicobenadering verder uitgewerkt.

De risicobenadering bestaat uit vier onderdelen:

  • 1. identificatie van de risico's;

  • 2. risicoanalyse;

  • 3. toetsing van de risico's aan normen;

  • 4. risicoreductie en aspecten van zelfredzaamheid en hulpverlening.

Alvorens deze onderdelen verder toe te lichten, wordt eerst ingegaan op het begrip 'risico'.

2.3. Het begrip risico

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Het begrip risico wordt in beeld gebracht door middel van twee begrippen: het plaatsgebonden risico en het groepsrisico. In hoofdstuk 3 wordt nader ingegaan op de toetsing van risico's aan de norm, waarna in hoofdstuk 4 wordt ingegaan op risicoreductie en aspecten van zelfredzaamheid en hulpverlening.

2.3.1. Plaatsgebonden risico

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Het plaatsgebonden risico is de kans per jaar dat een persoon die onafgebroken en onbeschermd op een plaats langs een transportroute verblijft, komt te overlijden als gevolg van een incident met het vervoer van gevaarlijke stoffen. Daarbij is de omvang van het risico een functie van de afstand waarbij meestal geldt: hoe groter de afstand, des te kleiner het risico. De diverse niveaus van het plaatgebonden risico worden geografisch weergegeven door zogenaamde iso-risicocontouren (lijnen) langs de infrastructuur. Daarbij verbindt elke lijn plaatsen in de omgeving van een transportas met een even hoog plaatsgebonden risico.

Bijlage 148968.png

In de figuur is de iso-contour voor het plaatsgebonden risico van 10-6 en de iso-contour voor het plaatsgebonden risico van 10-7 weergegeven.

2.3.2. Groepsrisico

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Het groepsrisico is de kans per jaar per kilometer transportroute dat een groep van 10 of meer personen in de omgeving van de transportroute in één keer het (dodelijk) slachtoffer wordt van een ongeval op die transportroute. Het groepsrisico geeft de aandachtspunten op een transportroute aan waar zich mogelijk een ramp met veel slachtoffers kan voordoen en houdt daarmee rekening met de aard en dichtheid van de bebouwing in de nabijheid van de transportroute. Het groepsrisico wordt weergegeven in een grafiek waarin op de verticale as de cumulatieve kans op het aantal doden per jaar en op de horizontale het aantal doden logaritmisch is weergegeven. De volgende figuur illustreert dit.

Bijlage 148969.png

De kromme lijnen geven de verschillende 'externe veiligheidsscores' weer van bijvoorbeeld nieuwe infrastructuur of ruimtelijke ontwikkelingen. De rechte lijn geeft de oriëntatiewaarde (OW) van het groepsrisico weer. Aan de rechterkant van deze lijn is sprake van een overschrijding van deze oriëntatiewaarde.

3. Risicobenadering deel I: Identificatie van de risico's

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

3.1. Risicoberekening

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Om te kunnen bepalen of het vervoer van gevaarlijke stoffen over een bepaalde weg, spoorweg of binnenwater voldoet aan de externe veiligheidsnormen, moeten eerst het plaatsgebonden risico en het groepsrisico worden berekend. Deze berekeningen dienen te worden uitgevoerd met het computerprogramma RBM II. Dit programma is hiervoor gratis beschikbaar en kan worden aangevraagd bij Rijkswaterstaat (zie www.rijkswaterstaat.nl, zoekterm: RBMII). De berekeningen dienen overeenkomstig de conceptversie van de Handleiding Risicoanalyse Transport (hierna: HART), uitgave november 2011, te worden uitgevoerd. Ook deze handleiding kunt u via eerdergenoemde website downloaden.

In HART staat uitvoerig beschreven op welke wijze de risicoberekening uitgevoerd moet worden. Daarbij wordt ook aangegeven welke gegevens (vervoer en populatie) daarbij ingevoerd moeten worden en hoe de informatie verkregen kan worden.

De risico’s van het transport van gevaarlijke stoffen in zeeschepen kunnen op dit moment nog niet met RBM II berekend worden. Zolang de hiervoor benodigde modellen nog niet in RBM II zijn opgenomen, wordt aanbevolen op vaarwegen waar het aandeel zeeschepen groter is dan 10% van het totale aantal schepen, een kwalitatieve inschatting van de risico’s te maken op basis van:

  • eerdere externe veiligheid risicoanalyses,

  • expert judgement,

  • (wijzigingen in) de totale zee- en binnenvaart intensiteit,

  • (wijzigingen in) de massa’s en snelheden van de zeevaart,

  • (wijzigingen in) de aantallen schepen die voor de externe veiligheid relevante stofcategorieën per zee- of binnenvaart in bulk vervoeren,

  • (wijzigingen in) de in de omgeving van de vaarweg aanwezige personen en

  • het effect van de op/aan de vaarweg te wijzigen aspecten/onderdelen op alle hier bovenstaande punten.

Voor de berekening van het groepsrisico zijn de vervoergegevens en populatiegevens benodigd. Informatie over het vervoer over Rijks(vaar)wegen is verkrijgbaar bij Rijkswaterstaat en over het spoorvervoer bij ProRail. Voor de populatiegegevens wordt verwezen naar www.populatiebestandgr.vrom.nl. Naar verwachting is eind 2012 de invoermodule voor RBMII beschikbaar. Hiermee kunnen de populatiebestanden automatisch worden ingevoerd. Overigens blijft degene die de populatiebestanden gebruikt eindverantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

Vuistregels

In sommige gevallen kan de berekening van het plaatsgebonden risico en het groepsrisico achterwege blijven. Om dit te beoordelen zijn in HART zogenaamde vuistregels opgenomen. Op basis van de vuistregels kan een goede indicatie worden verkregen of bij een bepaalde vervoersstroom het plaatsgebonden risico kleiner dan 10-6 per jaar is. Ook kan met behulp van de vuistregels een goede indicatie worden verkregen of het groepsrisico onder 0,1 keer de oriëntatiewaarde blijft. In die gevallen kan de berekening van het plaatsgebonden risico respectievelijk groepsrisico achterwege blijven.

3.2. Toepassen oude berekeningsregels

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

In afwijking van het bovenstaande, mag in geval een ontwerp van een vervoersbesluit of omgevingsbesluit reeds voor 31 juli 2012 ter inzage is gelegd of – in geval het besluit niet met toepassing van paragraaf 3.4 van de Awb wordt toegepast – anderszins in voorbereiding was, gebruik worden gemaakt van de risicobenadering als verwoord in de Circulaire zoals die voor 31 juli 2012 luidde.

3.3. Risicobeoordeling ruimtelijke ontwikkelingen rondom het Basisnet

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Plaatsgebonden risico

Bij de in paragraaf 6.1.2 genoemde omgevingsbesluiten die ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk maken langs spoorlijnen of (vaar)wegen die deel uitmaken van Basisnet Spoor, Basisnet Weg of Basisnet Water kan de berekening van het plaatsgebonden risico achterwege blijven.

Bij Basisnet Weg en Basisnet Spoor gelden namelijk de afstanden die in bijlage 2 respectievelijk bijlage 4 bij deze circulaire zijn opgenomen. Deze afstanden, gemeten vanaf het midden van de infrastructuur, resulteren in plaatsen waar het plaatsgebonden risico vanwege het vervoer van gevaarlijke stoffen niet meer bedragen dan 10-6 per jaar. Daar waar de afstand ‘0’ is vermeld, betekent dit dat het plaatsgebonden risico vanwege dat vervoer op het midden van de (spoor)weg niet meer mag bedragen dan 10-6 per jaar. Hoewel niet in bijlage 4 genoemde spoorwegen gebruikt kunnen worden voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, gelden hiervoor geen afstanden. Op die spoorwegen vindt momenteel geen structureel vervoer van gevaarlijke stoffen plaats of is de omvang van het vervoer zo laag, dat er van uit mag worden gegaan dat het plaatsgebonden risico kleiner is dan 10-6 per jaar.

Ten aanzien van ruimtelijke ontwikkelingen langs vaarwegen die deel uitmaken van Basisnet Water zijn in bijlage 3 bij deze circulaire de vaarwegen onderverdeeld in ‘rode’ en ‘zwarte’ vaarwegen. Op zowel rode als zwarte vaarwegen worden veel brandbare vloeistoffen getransporteerd. Op zwarte vaarwegen wordt alleen gebruik gemaakt van binnenvaartschepen en op de rode vaarwegen bovendien van zeeschepen. Bij rode en zwarte vaarwegen is er, met name uit pragmatische overwegingen, voor gekozen om lijnen vast te stellen die vrijwel overeen komen met de rand van de vaarweg. Deze gelden als risicolijn waar het plaatsgebonden risico vanwege het vervoer van gevaarlijke stoffen over die vaarweg niet meer mag bedragen dan 10-6 per jaar. Tussen deze risicolijnen is bebouwing in beginsel niet toegestaan. In geval van concrete bouwplannen langs de vaarweg kan de ligging van de risicolijn worden opgevraagd bij de Dienst Verkeer en Scheepvaart van Rijkswaterstaat.

Voor niet in bijlage 3 genoemde vaarwegen, die door de binnenvaart worden gebruikt voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, gelden geen afstanden. Op die vaarwegen mag er van uit worden gegaan dat het plaatsgebonden risico op het water kleiner is dan 10-6 per jaar.

Voor veel locaties langs vaarwegen is het onwaarschijnlijk dat het vervoer van gevaarlijke stoffen in de toekomst dusdanig zal groeien dat het plaatsgebonden risico van 10-6 per jaar daadwerkelijk de risicolijn zal bereiken. In bijzondere omstandigheden is afwijking van de risicolijnen dan ook mogelijk. Voorwaarde daarbij is dat uit het advies van Rijkswaterstaat blijkt dat ook gelet op de vervoersverwachtingen voor de desbetreffende vaarweg het plaatsgebonden risico ter hoogte van het te bouwen object of de bouwplannen niet meer bedraagt dan 10-6. Dit advies laat overigens de mogelijke noodzakelijke toestemming van de vaarwegbeheerder in verband met andere aspecten dan externe veiligheid – bijvoorbeeld in het kader van de Waterwet – onverlet.

Voor alle in paragraaf 6.1.2 genoemde omgevingsbesluiten waarvan ontwerpen na 1 januari 2010 respectievelijk 31 juli 2012 ter inzage zijn of worden gelegd dienen de bijlagen 2 en 3 respectievelijk bijlage 4 te worden toegepast, op de wijze als hierboven vermeld. Met dien verstande dat de per 31 juli 2012 in de bijlagen 2 en 3 aangebrachte aanpassingen (aangeduid met een asterix) slechts toepassing behoeven voor zover ontwerpen van genoemde omgevingsbesluiten na 31 juli 2012 ter inzage worden gelegd.

Groepsrisico

De beoordeling en verantwoording van het groepsrisico, bedoeld in paragraaf 4.3, dient alleen plaats te vinden bij de omgevingsbesluiten die in paragraaf 6.1.2 in de onderdelen a tot en met c zijn genoemd. Dit laat uiteraard onverlet dat bij de voorbereiding van de aldaar in de onderdelen d tot en met h genoemde besluiten moet worden voldaan aan eisen van een zorgvuldige (ruimtelijke) besluitvorming. Indien het besluit daartoe aanleiding geeft, zal het bestuursorgaan dat het besluit vaststelt derhalve in de motivering moeten ingaan op de mogelijke gevolgen van dat besluit voor het groepsrisico.

Wat de berekening van het groepsrisico betreft dient voor bestemmingsplannen, inpassingsplannen en projectbesluiten die na 1 januari 2010 respectievelijk 31 juli 2012 ter inzage worden gelegd en die betrekking hebben op de omgeving van de in de bijlagen 2 en 3 genoemde wegen en vaarwegen respectievelijk op de omgeving van de in bijlage 4 genoemde spoorwegen, uit te worden gegaan van de in die bijlagen vermelde vervoercijfers. Die vervoercijfers zijn gebaseerd op een maximale benutting van de groeiruimte voor het vervoer.

De in bijlage 2 vermelde vervoercijfers hebben alleen betrekking op LPG. Dit laat onverlet dat de omvang van het invloedsgebied mede wordt bepaald door andere gevaarlijke stoffen. Het invloedsgebied wordt derhalve ook voor de in bijlage 2 genoemde wegen bepaald door de gevaarlijke stof die over de betreffende weg wordt vervoerd met grootste 1% letaliteitsgrens (voor het begrip invloedsgebied zie paragraaf 4.3). Gegevens omtrent het gerealiseerde vervoer kunnen eventueel worden betrokken bij de planning van de te nemen veiligheidsverhogende maatregelen.

Voor niet in bijlage 3 genoemde vaarwegen en voor niet in bijlage 4 genoemde spoorwegen behoeft het groepsrisico niet beoordeeld en verantwoord te worden, omdat de hoeveelheden gevaarlijke stoffen die over deze vaarwegen respectievelijk spoorwegen worden vervoerd niet of nauwelijks van invloed zijn op het groepsrisico.

Indien het ontwerp voor een bestemmingsplan, inpassingsplan of projectbesluit ter inzage is gelegd vóór 1 januari 2010 respectievelijk vóór 31 juli 2012, dan wordt het aan het oordeel van het bestuursorgaan dat het plan of besluit vaststelt overgelaten of de motivering van dat plan of besluit met het oog op de verantwoording van het groepsrisico alsnog wordt aangepast aan de in bijlagen 2 en 3 respectievelijk bijlage 4 bij deze circulaire opgenomen vervoercijfers. De met een asterix in bijlagen 2 en 3 aangeduide aanpassingen van vervoerscijfers en afstanden behoeven slechts te worden toegepast in geval het ontwerp van een besluit als hiervoor bedoeld 31 juli 2012 ter inzage wordt gelegd.

Uiteraard laat het voorgaande onverlet dat een dergelijk plan of besluit moet voldoen aan de eisen van een goede ruimtelijke ordening respectievelijk een goede ruimtelijke onderbouwing, zoals beschreven in paragraaf 4.3.

4. Risicobenadering deel II: De normstelling en toetsing aan de normen

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

4.1. Definities

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Bij de normstelling voor het plaatsgebonden risico en het gebruik van het groepsrisico zijn de volgende definities van belang:

  • a. Vervoersbesluit: besluit als bedoeld in paragraaf 6.1.1 ten aanzien waarvan de risicobenadering wordt toegepast.

  • b. omgevingsbesluit: besluit als bedoeld in paragraaf 6.1.2 ten aanzien waarvan de risicobenadering wordt toegepast.

  • c. kwetsbaar object: object opgenomen in bijlage 2 van deze circulaire.

  • d. beperkt kwetsbaar object: object opgenomen van bij bijlage 2 van deze circulaire.

  • e. geprojecteerd kwetsbaar of beperkt kwetsbaar object: nog niet aanwezig kwetsbaar of beperkt kwetsbaar object dat op grond van het voor het betrokken gebied geldende bestemmingsplan toelaatbaar is.

  • f. infrastructuur: een openbare weg, een openbaar binnenwater of een spoorweg gelegen buiten het terrein van een inrichting. Als het gaat om een spoorweg op een emplacement dat onderdeel is van het landelijke spoornet, dan valt een doorgaand transport eveneens onder deze definitie.

4.2. Normen voor het plaatsgebonden risico

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

In de volgende tabel wordt weergegeven welke normen voor het plaatsgebonden risico op de verschillende situaties van toepassing zijn.

   

Vervoersbesluit

Omgevingsbesluit

Bestaande situatie

 

Grenswaarde PR 10-5

Grenswaarde PR 10-5

   

Streven naar PR 10-6

Streven naar PR 10-6

Nieuwe situatie

Kwetsbaar

Grenswaarde PR 10-6

Grenswaarde PR 10-6

 

Beperkt kwetsbaar

Richtwaarde PR 10-6

Richtwaarde PR 10-6

4.2.1. Grenswaardes en richtwaardes

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Zoals in de inleiding is aangegeven, sluit deze circulaire voor onder andere de aard van de normstelling aan bij de systematiek van het BEVI. In het Besluit wordt voor de kwaliteitseisen voor het plaatsgebonden risico onderscheid gemaakt tussen grenswaarden en richtwaarden. Deze begrippen worden in de Wet milieubeheer als volgt gedefinieerd:

  • 'Een grenswaarde geeft de kwaliteit aan die op het in de maatregel aangegeven tijdstip ten minste moet zijn bereikt, en die, waar zij aanwezig is, ten minste moet worden instandgehouden.'

  • 'Een richtwaarde geeft de kwaliteit aan die op het in de maatregel aangegeven tijdstip zoveel mogelijk moet zijn bereikt, en die, waar zij aanwezig is, zoveel mogelijk moet worden instandgehouden.'

Dit komt erop neer dat grenswaarden bij de uitoefening van een aangewezen wettelijke bevoegdheid in acht moeten worden genomen, terwijl met richtwaarden zoveel mogelijk rekening moet worden gehouden.

Het onderscheid tussen grenswaarden en richtwaarden wordt in deze circulaire aangehouden met betrekking tot kwetsbare objecten enerzijds en beperkt kwetsbare objecten anderzijds. Dit onderscheid heeft dus betrekking op de geadviseerde 'hardheid' van de besluitvorming.

4.2.2. Bestaande en nieuwe situaties

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Er is niet alleen onderscheid tussen grenswaarden en richtwaarden, maar ook in de hoogte van de normen voor het plaatsgebonden risico tussen bestaande en nieuwe situaties. Op dit punt volgt de circulaire de nota RNVGS in plaats van het BEVI.Ook dit onderscheid heeft betrekking op de geadviseerde 'hardheid' van de besluitvorming.

Onder bestaande situaties wordt verstaan:

  • voor de transportroute:

    • o bestaande transportstroom

  • voor de omgeving van de transportroute:

    • o bij vigerend bestemmingsplan: ontwikkelingen waarin het plan voorziet;

    • o indien er geen vigerend bestemmingsplan is: fysiek aanwezige situatie;

    • o vervangende nieuwbouw.

Onder nieuwe situaties wordt verstaan:

  • voor de transportroute:

    • o een nieuwe route;

    • o een significante wijziging van de transportstroom op een bestaande route.

  • punt voor de omgeving van de transportroute:

    • o bij vigerend bestemmingsplan: ontwikkelingen waarin het plan niet voorziet;

    • o indien er geen vigerend bestemmingsplan is: elk nieuwbouwinitiatief dat geen vervangende nieuwbouw is.

In bestaande situaties mag het plaatsgebonden risico nooit groter zijn dan 10-5 in het gebied rondom de infrastructuur, de buisleiding en de krachtens wettelijk voorschrift of zakelijk recht direct daaraan verbonden zone als daarin kwetsbare of beperkt kwetsbare objecten aanwezig zijn.

Indien het plaatsgebonden risico in het gebied waarin een (geprojecteerd) kwetsbaar of beperkt kwetsbaar object is gelegen, hoger is dan 10-6, dan dient naar een vermindering van het risico te worden gestreefd5. Dit kan tot uitdrukking worden gebracht in bijvoorbeeld strategische besluitvorming van vervoerseconomische of planologische aard.

4.2.3. Afwijken van de normen

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Grenswaardes

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

In navolging van de nota RNVGS kunnen er bijzondere omstandigheden zijn waarbij het bevoegd gezag op basis van een integrale belangenafweging van grenswaardes kan afwijken. Dit besluit moet ter goedkeuring worden voorgelegd aan de betrokken ministers die dit in overleg met betrokken partijen zullen beoordelen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het gaat om:

  • een voor een stad of regio zeer belangrijke ruimtelijke ontwikkeling;

  • een situatie waarin er niet meer zou kunnen worden vervoerd;

  • een situatie waarbij door toepassing van de normen de externe veiligheidsproblematiek elders (sterk) toeneemt.

Richtwaardes

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Afwijking van een richtwaarde is bij alle beperkt kwetsbare objecten mogelijk vanwege zwaarwegende belangen op het gebied van vervoer, ruimtelijke ordening en economie (verder te noemen: gewichtige redenen). Afwijking is tevens toegestaan bij het opvullen van kleine open gaten in bestaand stedelijk gebied of vervangende nieuwbouw in het kader van de herstructurering van stedelijk gebied.

Afwijking is primair een verantwoordelijkheid van het ter zake van een besluit aangewezen bevoegde gezag. Daarbij dient voorafgaand overleg met alle betrokken bestuursorganen plaats te vinden. In de motivering bij het betrokken besluit moet worden aangegeven waarom wordt afgeweken van de norm.

4.2.4. Tijdelijk afwijken van de normen: anticipatieregel

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Als op termijn door bepaalde ontwikkelingen de veiligheidssituatie zal verbeteren, kan tijdelijk worden afgeweken van de normen voor het plaatsgebonden risico. Het gaat dan om ontwikkelingen zoals verplaatsing of aanleg van infrastructuur of uit andere hoofde ingezette sanering van bebouwing. Het anticiperen op de verbetering van de veiligheidssituatie mag alleen plaatsvinden voor ontwikkelingen waarvan is vastgelegd dat zij binnen vijf jaar worden gerealiseerd.

4.3. De beoordeling van het groepsrisico

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

De oriëntatiewaarde voor het groepsrisico bij het vervoer van gevaarlijke stoffen is per transportsegment gemeten per kilometer en per jaar:

  • 10-4 voor een ongeval met ten minste 10 dodelijke slachtoffers;

  • 10-6 voor een ongeval met ten minste 100 slachtoffers;

  • 10-8 voor een ongeval met ten minste 1000 slachtoffers;

  • enz. (een lijn door deze punten bepaalt de oriëntatiewaarde).

Bij de toetsing moet worden bezien of de kans per kilometer route of tracé op een bepaald aantal slachtoffers groter is dan bovengenoemde oriëntatiewaarden. Deze oriëntatiewaarden gelden in alle situaties, dus voor zowel vervoersbesluiten als omgevingsbesluiten en in zowel bestaande als nieuwe situaties.

Bij een overschrijding van de oriëntatiewaarde van het groepsrisico of een toename van het groepsrisico, moeten beslissingsbevoegde overheden het groepsrisico betrekken bij de vaststelling van het vervoersbesluit of omgevingsbesluit. Dit is in het bijzonder van belang in verband met aspecten van zelfredzaamheid en hulpverlening.

Er moet altijd worden nagegaan of door het treffen van maatregelen niet alsnog aan de oriëntatiewaarde kan worden voldaan of dat de toename van het groepsrisico niet kan worden verminderd6. Als dit niet mogelijk blijkt te zijn, dan dient in overleg met betrokken overheden te worden gestreefd naar een zo laag mogelijk risico uit hoofde van het ALARA-beginsel (As Low As Reasonably Achievable).

Over elke overschrijding van de oriëntatiewaarde van het groepsrisico of toename van het groepsrisico moet verantwoording worden afgelegd. Het betrokken bestuursorgaan moet, al dan niet in verband met de totstandkoming van een besluit, expliciet aangeven hoe de diverse factoren zijn beoordeeld en eventuele in aanmerking komende maatregelen, zijn afgewogen. Daarbij moet steeds in overleg worden getreden met andere betrokken overheden over de te volgen aanpak. Het bestuur van de veiligheidsregio dient in de gelegenheid te worden gesteld om in verband met het groepsrisico advies uit te brengen over de mogelijkheden tot voorbereiding van bestrijding en beperking van de omvang van een ramp en over de zelfredzaamheid van personen in het invloedsgebied.

In de motivering bij het betrokken besluit moeten de volgende gegevens worden opgenomen:

  • het groepsrisico;

  • indien van toepassing: het eerder vastgestelde groepsrisico;

  • een aanduiding van het invloedsgebied7;

  • de aanwezige dichtheid van personen en de in de toekomst redelijkerwijs voorzienbare dichtheid per hectare in dit invloedsgebied;

  • een aanduiding van de vervoersstromen, in termen van de aard en de omvang van gevaarlijke stoffen die specifiek bijdragen aan de overschrijding van de oriëntatiewaarde, alsmede een aanduiding in hoofdlijnen van de bijdrage van de verschillende transportstromen aan het groepsrisico;

  • een aanduiding van de redelijkerwijs voorzienbare vervoerstromen in de toekomst (periode van tien jaar) met in begrip van een aanduiding van de invloed daarvan op het groepsrisico;

  • de bijdrage in hoofdlijnen van de aanwezige en van de redelijkerwijs voorzienbare toekomstige (periode van tien jaar) (beperkt) kwetsbare objecten aan de hoogte van het groepsrisico;

  • de mogelijkheden tot beperking van het groepsrisico, zowel nu als in de toekomst (periode van tien jaar), met betrekking tot het vervoer en de ruimtelijke ontwikkelingen en de voor- en nadelen hiervan;

  • de mogelijkheden van de voorbereiding op de bestrijding van en de beperking van de omvang van een ramp als bedoeld in artikel 1 van de Wet veiligheidsregio’s;

  • de mogelijkheden voor personen die zich bevinden in het invloedsgebied van de route of het tracé om zich in veiligheid te brengen indien zich een ramp of zwaar ongeval voordoet.

Ten behoeve van de verantwoording hebben de toenmalige ministeries van BZK, VROM en VenW in samenwerking met de medeoverheden een ‘Handreiking verantwoordingsplicht groepsrisico opgesteld, waarin ook de elementen zelfredzaamheid en hulpverlening zijn opgenomen. Zie onder ‘Documenten en publicaties’ op www.rijksoverheid.nl.

5. Risicobenadering deel III: Risicoreductie bij overschrijding normen

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

5.1. Wanneer zijn maatregelen nodig

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Bij overschrijding van de grenswaarden voor het plaatsgebonden risico zijn in beginsel altijd risicoreducerende maatregelen nodig. Bij overschrijding van de richtwaarden voor het plaatsgebonden risico moet eveneens gestreefd worden naar risicoreductie. Hier is echter geen sprake van een resultaatsverplichting. Ook bij overschrijding van de oriëntatiewaarde van het groepsrisico of een toename van het groepsrisico moet worden nagegaan of risicoreducerende maatregelen genomen kunnen worden. In paragraaf 5.3 wordt beschreven wie welke maatregel moet nemen.

Bij het nemen van maatregelen voor het verminderen van het groepsrisico moet worden uitgegaan van een integrale benadering van de problematiek van externe veiligheid. Dit houdt in dat rekening moet worden gehouden met de diverse factoren die bijdragen aan een geconstateerde overschrijding van de normen van het groepsrisico. Dit houdt in dat niet alleen moet worden gekeken naar het vervoer, het verkeer, de infrastructuur of de ruimtelijke ordening, maar ook naar de mogelijkheden voor hulpverlening en zelfredzaamheid. Vooral in verband met de zelfredzaamheid en de hulpverlening kan het van belang zijn de secundaire effecten (bijvoorbeeld gevaar van instorting) en de potentiële aard en omvang van de effecten (aantal gewonden en aard van de verwondingen) van een ongeval in beschouwing te nemen.

Ook de beoordeling of en zo ja, welke groepsrisicoverminderende maatregelen moeten worden getroffen, moet integraal plaatsvinden. Daarbij moet niet alleen rekening worden gehouden met de kosten van die maatregelen, maar ook moeten de maatschappelijke baten van die maatregelen in beschouwing worden genomen. Dit houdt in dat niet alleen rekening moet worden gehouden met de bijdrage van de activiteit aan de Nederlandse economie, maar ook met de baten die verbonden zijn aan het treffen van maatregelen, denk bijvoorbeeld aan een vergroting van de mogelijkheden van het ruimtegebruik. Bij de maatschappelijke kosten gaat het om de kosten van het indirect ruimtegebruik en de maatregelen die op kosten van de overheid moeten worden gerealiseerd om dat ruimtegebruik te minimaliseren. Bij de afweging kan gebruik worden gemaakt van de ‘Handreiking verantwoordingsplicht groepsrisico'.

Als het niet mogelijk blijkt te zijn risicoreducerende maatregelen te treffen, dan dient te worden gestreefd naar een zo laag mogelijk risico uit hoofde van het ALARA-beginsel (As Low As Reasonably Achievable).

Zoals in de vorige paragraaf is toegelicht moet over elke overschrijding van de oriëntatiewaarde van het groepsrisico of toename van het groepsrisico verantwoording worden afgelegd.

5.2. Welke maatregelen kunnen worden getroffen

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Risicoreducerende maatregelen zijn onder te verdelen in bron- en effectgerichte maatregelen of een combinatie daarvan8. Bij vervoersbesluiten moeten in beginsel maatregelen aan de bron worden getroffen. Daarbij kan het ook gaan om maatregelen die door aanpassingen in de omgeving de consequenties van een mogelijk ongeval beperken, zogenaamde maatregelen in de sfeer van de overdracht.

5.2.1. Brongerichte maatregelen

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Brongerichte maatregelen zijn maatregelen ten aanzien van het vervoer los van de (inter)nationale specifieke regels die gelden voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Hierbij kan worden gedacht aan:

  • een besluit tot vaststelling van een route voor gevaarlijke stoffen op grond van hoofdstuk III van de WVGS;

  • verkeersmaatregelen zoals snelheidsbeperking, verkeersbegeleiding, railgeleiding, scheiding van verkeersstromen, beveiliging van kruisingen en verbetering van infrastructuur;

  • maatregelen in de sfeer van het vestigingsbeleid, veiligheidsmanagement en transportbesparing.

Beperkingen aan het treffen van brongerichte maatregelen

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

De regelgeving voor het vervoer van gevaarlijke stoffen heeft een overwegend internationale grondslag. Dit kan de mogelijkheden tot het treffen van aanvullende maatregelen op nationaal niveau beperken. Dit geldt in het bijzonder voor de mogelijkheden tot het stellen van beperkingen of aanvullende eisen aan het vervoer van gevaarlijke stoffen. Ook bij het routeren van het vervoer van gevaarlijke stoffen dient het internationale aspect in de gaten te worden gehouden. Verkeersmaatregelen en maatregelen in verband met het vervoer van gevaarlijke stoffen voor het scheepvaartverkeer op de Rijn, de Lek en de Waal, worden genomen door de Centrale Commissie voor de Rijnvaart te Straatsburg. Dit volgt uit de Akte van Mannheim die rechtstreeks doorwerkt in de Nederlandse rechtsorde.

Ook op nationaal niveau kunnen beperkingen van juridische aard aan de orde zijn, bijvoorbeeld op grond van de Wegenverkeerswet. Aan een verkeersmaatregel zal in bepaalde gevallen naast een externe veiligheidsbelang, ook een verkeersveiligheidsbelang ten grondslag moeten liggen.

5.2.2. Maatregelen in de sfeer van de overdracht

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Soms zijn ook maatregelen in de sfeer van de overdracht mogelijk zoals bepaalde overkapping- of tunnelconstructies. Deze kunnen de gevolgen van een eventueel ongeval in de omgeving beperken. Bij dit type maatregelen moeten echter wel de gevolgen voor de veiligheid van verkeersdeelnemers (interne veiligheid) betrokken worden. Daarmee wordt aangesloten bij het advies van Raad van Verkeer en Waterstaat en de VROM-Raad 'Verantwoorde risico's, veilige ruimte'9.

5.2.3. Effectgerichte maatregelen

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Bij effectgerichte maatregelen gaat het onder andere om beperkingen aan ruimtelijke ontwikkelingen in de nabijheid van een bestaande transportroute voor gevaarlijke stoffen. Het kan gaan om een plaatsgebonden, maar ook om generieke beperking. Van een generieke beperking is sprake indien de beperkingen gelden langs de gehele transportroute of een belangrijk deel daarvan.

Er hoeven in principe geen beperkingen aan het ruimtegebruik te worden gesteld in het gebied dat op meer dan 200 meter van een route of tracé ligt. Dit laat onverlet dat bestuursorganen in verband met de mogelijke effecten van een ongeval met gevaarlijke stoffen, die soms verder reiken dan de genoemde 200 meter, wel andere maatregelen kunnen overwegen. Indien nodig moeten bij de overschrijding van de oriëntatiewaarde voor het groepsrisico (mede) als gevolg van de kwetsbaarheid van de omgeving buiten dit gebied, wel andere beperkingen worden getroffen. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om maatregelen in de sfeer van de zelfredzaamheid van de bevolking, zoals het belang van goede vluchtwegen, slimme bouwvoorschriften en specifieke voorlichting. Dergelijke maatregelen kunnen overigens ook aan de orde zijn als er geen sprake is van een overschrijding van de grenswaarde voor het plaatsgebonden risico en de oriëntatiewaarde voor het groepsrisico.

5.3. Wie neemt welke maatregel

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Als uitvloeisel van het beginsel 'de veroorzaker betaalt', moeten maatregelen worden getroffen door degene die de risico's veroorzaakt dan wel doet vergroten. Dit geldt zowel in nieuwe als bestaande situaties. Indien de toename van risico's worden veroorzaakt door ontwikkelingen verband houdend met het vervoer, dan rust de plicht tot vermindering van de risico's aan de vervoerskant. Is de overschrijding van de norm voor het plaatsgebonden risico veroorzaakt door ontwikkelingen van planologische aard, dan moet de oplossing voor het verminderen van het risico vooral worden gevonden door het bestuursorgaan dat de meeste verantwoordelijkheid voor de bouwontwikkelingen draagt.

6. Toepassing risicobenadering

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

6.1. Toepassing risicobenadering bij besluitvorming

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Toepassing van de risicobenadering vindt plaats bij zowel vervoersbesluiten als omgevingsbesluiten.

6.1.1. Vervoersbesluiten

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

De toepassing van de risicobenadering dient plaats te vinden bij besluiten op grond van:

Deze opsomming heeft betrekking op de uitoefening van bevoegdheden in verband met te treffen maatregelen aan de 'bron'. Dat deze opsomming zo uitgebreid is hangt samen met de eigen structuur van de regelgeving voor verkeer en vervoer. Deze is gericht op afzonderlijke onderwerpen (aanleg en gebruik van infrastructuur, verkeer en vervoer) en op afzonderlijke modaliteiten.

Overigens is deze opsomming niet limitatief. Ook bij andere vormen van besluitvorming, zoals de verkeersregelgeving, kan (een deel van) de risicobenadering worden toegepast. Daarnaast kunnen met de toepassing van de risicobenadering verkregen gegevens ook worden gebruikt in het kader van de informatieplicht van gemeenten naar burgers. Deze informatieplicht is neergelegd in het Besluit informatie inzake rampen en crises op grond van de Wet rampen en zware ongevallen.

6.1.2. Omgevingsbesluiten

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Toepassing van de risicobenadering moet plaatsvinden bij de volgende besluiten:

Ook deze opsomming is niet limitatief.

6.2. Andere mogelijke toepassing van de risicobenadering

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

De risicobenadering wordt idealiter ook toegepast zonder dat daaraan een bepaald besluit ten grondslag ligt, bijvoorbeeld bij bestaande infrastructuur. Het initiatief hiervoor rust bij de beheerder van de infrastructuur. In ieder geval zal de minister van IenM zorgdragen voor een periodieke inventarisatie van de risico's rond de door het Rijk beheerde infrastructuur. Dit sluit aan bij de werkzaamheden in het kader van de zogenaamde risicoatlassen.

Door elke vijf jaar de risico's in bestaande situaties te inventariseren, kunnen tijdig eventuele externe veiligheidsproblemen worden gesignaleerd. Het kan soms verstandig zijn om de risico's eerder opnieuw te inventariseren, bijvoorbeeld als het vermoeden bestaat dat deze substantieel zijn toegenomen. Zo kunnen vervoerstromen aanzienlijk zijn toegenomen of kan nieuwbouw nabij infrastructuur of buisleidingen plaatsvinden in gebieden waarvoor een bestemmingsplan ontbreekt of is verouderd.

6.3. Bestuurlijke afstemming en inspraak

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Bij de toepassing van de risicobenadering moet worden gezorgd voor adequate bestuurlijke afstemming en waar nodig voor inspraak. Problemen en denkbare oplossingen kunnen betrekking hebben op een groot gebied en op meerdere routes en tracés. Bovendien kunnen door een bestuursorgaan voorgenomen oplossingen van grote invloed zijn op de mogelijkheden en risico's in andere gebieden en kan bestuurlijke afstemming onnodige bestuurlijke lasten voorkomen.

Het uiteindelijke doel is te komen tot een optimalisering van de veiligheid. In deze zin zou de circulaire dan ook moeten worden toegepast. Een goede afstemming is van belang, in alle fases van de risicobenadering, dus zowel bij de voorbereiding als bij de toepassing daarvan. Verder is een integrale aanpak van de problemen geboden.

Gezien het voorgaande kan het soms handig zijn één bestuursorgaan, in overleg met alle andere betrokken bestuursorganen, een coördinerende rol te geven bij de benodigde bestuurlijke afstemming. Dit kan bijvoorbeeld het Rijk, de provincie of de beheerder van infrastructuur zijn. Dit is afhankelijk van de aard en omvang van de problemen en de mogelijke oplossingen.

De coördinerende rol is vooral van regisserende, organisatorische en procesmatige aard. In hoofdlijnen gaat het om het tot stand brengen en vormgeven van de juiste overlegkaders, het begeleiden en stimuleren van de invulling, uitvoering en het tot een goed einde brengen van de verschillende besluitvormingsprocessen. Ook kan het aangewezen coördinerende bestuursorgaan erop toezien dat de gemaakte afspraken tussen betrokkenen ook daadwerkelijk worden nagekomen.

Ook betrokkenheid van burgers en bedrijven kan geboden zijn. Bij de toepassing van de risicobenadering kunnen namelijk hun belangen in het geding zijn.

In verband met bestuurlijke afstemming en inspraak wordt gewezen op procedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Deze procedure biedt de mogelijkheid de risicobenadering met betrokkenheid van burgers en bedrijven ook toe te passen bij de voorbereiding van besluiten. Vooral de toepassing van de risicobenadering voor bestaande infrastructuur leent zich bij uitstek voor inspraak van burgers en bedrijven. Het is dan ook raadzaam om de openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 op dergelijke besluiten van toepassing te verklaren.

De

Minister

van Verkeer en Waterstaat,

K.M.H. Peijs

De

Minister

van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

J.W. Remkes

De

Staatssecretaris

van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

P.L.B.A. van Geel

Bijlage 1. : Lijst met kwetsbare en beperkt kwetsbare objecten

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

De begrippen 'kwetsbaar object' en 'beperkt kwetsbaar object' spelen een rol bij de toetsing van het plaatsgebonden risico aan de normen. De vraag is wat onder deze begrippen moet worden verstaan en evenzo wat niet als een kwetsbaar object wordt beschouwd.

Het onderscheid tussen kwetsbare en beperkt kwetsbare objecten wordt gemaakt om pragmatische redenen. Het is niet mogelijk en gaat voorbij aan andere belangen zoals vervoer en ruimtelijke ordening, om helemaal geen bestemmingen toe te laten in de risicozone. Door het genoemde onderscheid wordt de kwetsbaarheid in de directe omgeving van risico opleverende activiteiten echter waar mogelijk beperkt.

Het onderscheid tussen kwetsbare en beperkt kwetsbare objecten is gebaseerd op de gedachte dat sommige maatschappelijke groepen meer bescherming nodig hebben dan andere. Op de eerste plaats gaat het daarbij om woningen omdat veel personen worden geacht daar langdurig te verblijven. Op de tweede plaats verdienen bepaalde groepen uit hoofde van hun ontwikkeling of fysieke/mentale gesteldheid bijzondere bescherming zoals kinderen, ouderen en zieken. Ook de mate van en de kans op langdurige aanwezigheid van bepaalde groepen personen in een object, de functionele binding van objecten ten opzichte van de risico opleverende activiteit en de aanwezigheid van adequate vluchtmogelijkheden zijn bepalend voor het onderscheid tussen kwetsbare en beperkt kwetsbare objecten.

Tot nu toe circuleerden in beleidsnota's over externe veiligheid verschillende lijsten met (beperkt) kwetsbare objecten. Met bijgaande lijst wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de lijst die is opgenomen in het BEVI.

I. Kwetsbaar object:

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

  • a. woningen, niet zijnde woningen als bedoeld in categorie II onder a 1°;

  • b. gebouwen bestemd voor het verblijf, al dan niet gedurende een gedeelte van de dag, van minderjarigen, ouderen, zieken of gehandicapten, zoals:

    • 1°. ziekenhuizen, bejaardenhuizen en verpleeghuizen;

    • 2°. scholen;

    • 3°. gebouwen of gedeelten daarvan, bestemd voor dagopvang van minderjarigen;

  • c. gebouwen waarin grote aantallen personen gedurende een groot gedeelte van de dag aanwezig zijn, zoals:

    • 1°. kantoorgebouwen en hotels met een bruto vloeroppervlak van meer dan 1500 m2 per object;

    • 2°. complexen, waarin meer dan 5 winkels zijn gevestigd en waarvan het gezamenlijk bruto vloeroppervlak meer dan 1000 m2 bedraagt, en winkels met een totaal bruto vloeroppervlak van meer dan 2000 m2 per object, voor zover in die complexen of in die winkels een supermarkt, hypermarkt of warenhuis is gevestigd;

  • d. kampeer- en andere recreatieterreinen bestemd voor het verblijf van meer dan 50 personen gedurende meerdere aaneengesloten dagen;

II. Beperkt kwetsbaar object:

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

  • a.

    • 1°. verspreid liggende woningen van derden met een dichtheid van maximaal twee woningen per hectare;

    • 2°. dienst- en bedrijfswoningen van derden en

    • lintbebouwing, voor zover deze loodrecht of nagenoeg loodrecht is gelegen op de contouren van het plaatsgebonden risico van een buisleiding;

  • b. kantoorgebouwen, voor zover zij niet in categorie I onder c vallen;

  • c. hotels en restaurants, voor zover zij niet in categorie I onder c vallen;

  • d. winkels, voor zover zij niet in categorie I onder c vallen;

  • e. sporthallen, zwembaden en speeltuinen;

  • f. sport- en kampeerterreinen en terreinen bestemd voor recreatieve doeleinden, voor zover zij niet in categorie I onder d vallen;

  • g. bedrijfsgebouwen, voor zover zij niet in categorie I onder c vallen;

  • h. objecten die met de onder a tot en met e en g genoemde gelijkgesteld kunnen worden uit hoofde van de gemiddelde tijd per dag gedurende welke personen daar verblijven, het aantal personen dat daarin doorgaans aanwezig is en de mogelijkheden voor zelfredzaamheid bij een ongeval, voor zover die objecten geen kwetsbare objecten zijn, en

  • i. objecten met een hoge infrastructurele waarde, zoals een telefoon- of elektriciteitscentrale of een gebouw met vluchtleidingsapparatuur, voor zover die objecten wegens de aard van de gevaarlijke stoffen die bij een ongeval kunnen vrijkomen, bescherming verdienen tegen de gevolgen van dat ongeval;

  • j. objecten, zoals wegrestaurants over of naast een weg en passagiersstations, die een functionele binding hebben met de risico opleverende activiteit.

III. Objecten noch kwetsbaar, noch beperkt kwetsbaar:

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Inrichtingen in de zin van de Wet milieubeheer waarin gevaarlijke stoffen in voor de externe veiligheid niet te verwaarlozen hoeveelheden aanwezig zijn of kunnen zijn. Het gaat daarbij in ieder geval om:

  • a. een inrichting waarop het Besluit risico's zware ongevallen 1999 van toepassing is;

  • b. een inrichting die bestemd is voor de opslag in verband met vervoer van gevaarlijke stoffen, al dan niet in combinatie met andere stoffen en producten;

  • c. een door de minister van VROM bij regeling aangewezen spoorwegemplacement dat wordt gebruikt voor het rangeren van wagons met gevaarlijke stoffen;

  • d. andere door de minister van VROM bij regeling aangewezen categorieën van inrichtingen dan inrichtingen als bedoeld onder a tot en met c, waarvan het plaatsgebonden risico hoger is of kan zijn dan 10-6 per jaar, niet zijnde inrichtingen waarvoor regels gelden krachtens artikel 8.40 van de Wet milieubeheer;

  • e. een LPG-tankstation als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder b, van het Besluit LPG-tankstations milieubeheer;

  • f. een inrichting waar gevaarlijke stoffen, gevaarlijke afvalstoffen of bestrijdingsmiddelen in emballage worden opgeslagen in een hoeveelheid van meer dan 10.000 kg per opslaggebouw, niet zijnde een inrichting als bedoeld in onderdeel a of d;

  • g. een inrichting waarin een koel- of vriesinstallatie aanwezig is met een inhoud van meer dan 400 kg ammoniak, niet zijnde een inrichting als bedoeld in onderdeel a of d;

  • h. vervoersassen.

Objecten die tot de hierboven genoemde inrichtingen behoren of een functionele binding daarmee hebben, zoals een bedrijfskantoor, een kantine of een aan het bedrijf verbonden school, vallen niet in deze categorie. Deze objecten moeten overigens wel worden betrokken bij de berekening van het groepsrisico.

Toelichting op de hiervoor gegeven lijsten

Categorie I

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Om te bepalen of een object als kwetsbaar, beperkt kwetsbaar of niet kwetsbaar dient te worden beschouwd, moet worden uitgegaan van de hoofdfunctie van het object. In veel gevallen zullen in een gebouwencomplex of op een terrein meerdere activiteiten worden uitgeoefend. Indien het om diverse als zelfstandig te beoordelen activiteiten gaat, moet voor de bepaling van de kwetsbaarheid worden uitgegaan van de meest kwetsbare functie in dat gebouw of op dat terrein.

Als een (beperkt) kwetsbaar object slechts gedeeltelijk in het gebied ligt waarin het plaatsgebonden risico groter is dan 10-6 of 10-5 dan wordt dit object geacht in zijn geheel in dit gebied te liggen.

Onder een woning wordt begrepen een verblijfsruimte van een gebouw of een deel van een gebouw dat voor permanente bewoning is bestemd. Dus ook met woningen vergelijkbare objecten zoals asielzoekerscentra, woonboten, penitentiaire inrichtingen, gevangenissen en andere verblijfsinstellingen vallen hieronder. Een vakantiewoning die vrijwel het hele jaar in gebruik is, moet tevens aan een woning gelijk worden gesteld. Overigens dient het wel steeds te gaan om ruimten die ook daadwerkelijk voor bewoning bedoeld zijn. Het illegaal gebruik van bijvoorbeeld bedrijfspanden voor woningdoeleinden valt niet hieronder.

Bij de interpretatie van het begrip onderwijsinstelling moet uiteraard worden gedacht aan instellingen voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Niet alle objecten met een (gedeeltelijke) onderwijsfunctie vallen echter onder het begrip onderwijsinstelling. Denk bijvoorbeeld aan centra voor educatie en cursussen of voor instellingen voor alleen beroeps- of volwassenenonderwijs.

Gebouwen zoals kantoorpanden waarin zich gewoonlijk gedurende een groot deel van de dag veel personen bevinden, worden als kwetsbaar bestempeld. Daarbij wordt in beginsel uitgegaan van het bruto vloeroppervlak. Showrooms vallen niet hieronder.

Categorie II

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Infrastructurele objecten met een voor de samenleving vitale waarde worden als beperkt kwetsbaar beschouwd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij telefooncentrales, vluchtleidingscentra of centra voor essentiële datacommunicatie. Deze objecten verdienen uit hoofde van deze circulaire alleen bescherming als zij in zekere mate kwetsbaar zijn vanwege de bij een mogelijk ongeval vrijkomende gevaarlijke stoffen. Zo zullen deze objecten vooral gevaar lopen bij een explosie en niet per se bij het vrijkomen van giftige stoffen. De beoordeling daarvan moet per geval plaatsvinden.

Deze circulaire geeft tevens een oplossing voor objecten die niet met zoveel woorden zijn opgenomen in de categorieën I of II. Zo kan worden voorkomen dat bepaalde objecten ten onrechte niet als kwetsbaar of beperkt kwetsbaar worden aangeduid. Daarbij kan gedacht worden aan jeugdherbergen, conferentieoorden en buurthuizen. De mate van kwetsbaarheid van deze objecten moet worden bepaald aan de hand van de gemiddelde verblijfstijd en de in een object aanwezige personen. Indien dit overeenkomt met een van de objecten in categorie I of II, dan moet het betreffende object worden ingedeeld in dezelfde categorie als het object waarmee dit overeenkomt. Zo moet een object waarin zich bijvoorbeeld hoofdzakelijk kwetsbare groepen als minderjarigen, ouderen, zieken of gehandicapten bevinden, worden aangeduid als een kwetsbaar object. Hierbij kan gedacht worden aan het gebruik van een ijsbaan of een bioscoop door minderjarigen.

Als (beperkt) kwetsbaar moeten niet alleen de reeds aanwezige objecten worden beschouwd, maar ook de zogenaamde geprojecteerde objecten. Dit zijn objecten die nog niet aanwezig zijn, maar waarvan de realisatie op grond van het bestemmingsplan wel aannemelijk is.

Categorie III

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Deze circulaire gaat ook in op bedrijventerreinen. Om de bereikbaarheid en bedrijvigheid in dit land niet te veel te verstoren zijn bedrijventerreinen met een bepaalde bestemming uitgezonderd van de werking van deze circulaire. Hierbij gaat het om gronden waaraan een bestemming is gegeven die de mogelijkheid van vestiging van inrichtingen als bedoeld in categorie III, onder f, insluit. Hierbij gaat het om inrichtingen waarin activiteiten met of opslag van gevaarlijke stoffen plaatsvinden. Dit zijn dus bedrijven die zelf een bepaald risico met zich meebrengen. Het voorgaande geldt ook voor gronden die in een gemeentelijk structuurplan, een gemeentelijke verordening of een daarop gebaseerd besluit voor de vestiging van dergelijke bedrijven zijn aangewezen. Deze mogelijkheid wordt geboden omdat in de praktijk vaak geen (actueel) bestemmingsplan aanwezig is voor deze gronden.

Voorwaarde om objecten op bedrijventerreinen niet als (beperkt) kwetsbaar te beschouwen, is dat in het besluit op grond waarvan bovengenoemde bedrijven zijn toegelaten de mogelijkheid van vestiging van bepaalde ondernemingen wordt uitgesloten. Hierbij gaat het om ondernemingen op het gebied van horeca, post, telecommunicatie en zakelijke dienstverlening alsmede financiële instellingen en instellingen op het gebied van onderwijs, zorg, cultuur, sport en recreatie. Een uitzondering hierop zijn ondernemingen en instellingen die een functionele binding hebben met een op diezelfde gronden gevestigde inrichting. In dat geval moeten deze ondernemingen en instellingen als onderdeel van die inrichting worden beschouwd. Een voorbeeld hiervan is een bedrijfsrestaurant dat alleen de op het terrein aanwezige bedrijven bedient of een school die aan een bedrijf verbonden is.

Overigens geldt de eis van een functionele binding niet voor objecten die bestemd zijn voor bijvoorbeeld kinderopvang voor (onder andere) de werknemers van de betrokken bedrijven. Dergelijke objecten moeten gewoon als kwetsbaar object worden beschouwd. Dit betekent dat degenen die werkzaam zijn in de niet als kwetsbaar bestempelde bedrijven geen bescherming ontlenen aan de normstelling voor het plaatsgebonden risico. Wel moet rekening worden gehouden met hun aanwezigheid in verband met het groepsrisico en de voorbereiding op de ramp- en ongevalbestrijding. Dit geldt ook voor bedrijventerreinen waarvoor in het bestemmingsplan, een gemeentelijk structuurplan of krachtens een gemeentelijk verordening een regeling is gegeven die de vestiging van dergelijke bedrijven insluit.

Correctiefactoren

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

De volgende tabel vermeldt (beperkt) kwetsbare objecten en correctiefactoren voor de berekening van het groepsrisico in gevallen waarin dat risico wordt veroorzaakt door een inrichting als bedoeld in artikel 4, vijfde lid, onderdelen a tot en met d, van het Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen.

Objecten

Correctiefactoren

Kwetsbaar

 

Woonbestemmingen

1,1

Onderwijsinstellingen

2,5

Gezondheidsinstellingen

1,3

Kinderopvang en dagverblijven

1,9

Gevangenissen

1,3

Beperkt kwetsbaar

 

Kantoren, bedrijven en instellingen zonder bebouwing

2,2

Sport- en recreatieaccommodatie

2,2

Stadions

14

Aanleghavens voor passanten en jachthavens

4,2

Volkstuinen

2,9

Kampeerterreinen

2,4

Dagrecreatiegebieden

6,1

Winkels

1,5

Horeca

1,4

Parkeerterreinen

10

Stations

1,2

Kerken

6,5

Theaters, bioscopen, zalencentra en buurthuizen

1,6

Crematoria en uitvaartcentra

2,4

Brandweerkazernes

2,0

Objecten met een hoge infrastructurele waarde

-

Bijlage 2. – Tabel afstanden en vervoerscijfers Basisnet weg

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Wegvak

Naamgeving

Veiligheidszone gemeten vanaf het midden van de weg

Vervoershoeveelheid GF3 voor het berekenen van het GR

Bijzonderheden

 

Rijksweg A1

     

N1

A1: knp. Watergraafsmeer – knp. Diemen

0

4000

 

N2

A1: knp. Diemen – knp. Muiderberg

0

4000

 

N3

A1: knp. Muiderberg – knp. Eemnes

0

4000

 

U1

A1: knp. Eemnes – afrit 10 (Soest)

0

4000

 

U91

A1: afrit 10 (Soest) – afrit 12 (Bunschoten)

0

4000

 

U81

A1: afrit 12 (Bunschoten) – afrit 13 (Amersfoort Noord)

1

3932

 

U90

A1: afrit 13 (Amersfoort Noord) – knp. Hoevelaken

3

3998

 

G1

A1: knp. Hoevelaken – afrit 15 (Barneveld)

0

4000

 

G63

A1: afrit 15 (Barneveld) – afrit 17 (Stroe)

0

4000

 

G72

A1: afrit 17 (Stroe) – afrit 18 (Kootwijk)

0

4000

 

G64

A1: afrit 18 (Kootwijk) – afrit 19 (Hoenderloo)

0

4000

 

G71

A1: afrit 19 (Hoenderloo) – knp. Beekbergen

0

4000

 

G2

A1: knp. Beekbergen – afrit 23 (Deventer)

15

4000

 

O2

A1: afrit 23 (Deventer) – afrit 24 (Deventer Oost)

12

4000

 

O113

A1: afrit 24 (Deventer Oost) – afrit 26 (Lochem)

12

4000

 

O3

A1: afrit 26 (Lochem) – afrit 28 (Rijssen)

11

40001

 

O76

A1: afrit 28 (Rijssen) – knp. Azelo

11

40001

 

O4

A1/A35: knp. Azelo – knp. Buren

11

4000

 

O5

A1: knp. Buren – afrit 30 (Hengelo)

11

40001

 

O6

A1: afrit 30 (Hengelo) – afrit 32 (Oldenzaal)

1v1

40001

 

O7

A1: afrit 32 (Oldenzaal) – afrit 33 (Oldenzaal Zuid)

11

40001

 

O8

A1: afrit 33 (Oldenzaal Zuid) – Grens Duitsland

11

40001

 
 

Rijksweg A2/N2

     

N4

A2: knp. Amstel – knp. Holendrecht 1

0

3000

 

N5

A2/A9: knp. Holendrecht 1 – knp. Holendrecht 2

0

3000

 

U12

A2: knp. Holendrecht 2 – afrit 4 (Vinkeveen)

0

4000

 

U13

A2: afrit 4 (Vinkeveen) – afrit 5 (Breukelen)

0

4000

 

U73

A2: afrit 5 (Breukelen) – afrit 6 (Ring Utrecht Noord)

0

4000

 

U14

A2: afrit 6 (Ring Utrecht Noord) – afrit 7 (Oog in Al)

0

3012

 

U88

A2: afrit 7 (Oog in Al) – knp. Oudenrijn (incl. Leidsche Rijn tunnel)

0

3164

Categorie A tunnel

U15

A2: knp. Oudenrijn – afrit 9 (Nieuwegein)

0

3000

 

U84

A2: afrit 9 (Nieuwegein) – knp. Everdingen

0

3000

 

G88

A2: knp. Everdingen – afrit 12 (Everdingen)

0

4000

 

G29

A2: afrit 12 (Everdingen) – knp. Deil

0

4000

 

B59

A2: knp. Deil – afrit 19 (Kerkdriel)

0

4544

 

B107

A2: afrit 19 (Kerkdriel) – knp. Empel

0

4000

 

B60

A2/A59: knp. Empel – knp. Hintham

0

4000

 

B61

A2: knp. Hintham – afrit 21 (Veghel)

0

4182

 

B105

A2: afrit 21 (Veghel) – knp. Vught

0

4000

 

B62

A2: knp. Vught – knp. Ekkersweijer

0

4000

 

B7

A2/A58: knp. Ekkersweijer – knp. Batadorp

0

4000

 

B63

A2: knp. Batadorp – afrit 30 (Eindhoven Centrum)

21

4421

 

B106

A2: afrit 30 (Eindhoven Centrum) – knp. De Hogt

26

4557

 

B72

A2/A67: knp. De Hogt – afrit 33 (Waalre)

33

8400

 

B104

A2/A67: afrit 33 (Waalre) – knp. Leenderheide

43

9570

 

B64

A2: knp. Leenderheide – afrit 34 (Valkenswaard)

0

4000

 

B65

A2: afrit 34 (Valkenswaard) – afrit 39 (Nederweert)

0

4000

 

L38

A2: afrit 39 (Nederweert) – afrit 40 (Kelpen)

0

4000

 

L39

A2: afrit 40 (Kelpen) – afrit 41 (Grathem)

0

4000

 

L40

A2: afrit 41 (Grathem) – afrit 44 (St. Joost)

14

2175

 

L116

A2: afrit 44 (St. Joost) – Knp. Het Vonderen

14

2175

 

L41

A2: Knp. Het Vonderen – afrit 45 (Echt)

17

1625

 

L84

A2: afrit 45 (Echt) – afrit 47 (Born)

17

1673

 

L85

A2: afrit 47 (Born) – afrit 48 (Urmond)

17

1967

 

L86

A2: afrit 48 (Urmond) – knp. Kerensheide

0

3000

 

L42

A2: knp. Kerensheide – afrit 50 (Maastricht-Aachen)

0

3000

 

L43

A2: afrit 50 (Maastricht-Aachen) – afrit 51 (Meerssen)

0

3000

 

L44

A2: afrit 51 (Meerssen) – knp. Kruisdonk

0

1000

 

L45

A2: knp. Kruisdonk – N2 (Pres. Rooseveltweg/Terblijterweg/Viaductweg)

0

1000

 

L46

N2: Pres. Rooseveltweg/Terblijterweg/Viaductweg – Pres. Rooseveltlaan/Scharnerweg/Wilhelminasingel

0

1000

Wegtype binnen bebouwde kom

L47

N2: Pres. Rooseveltlaan/Scharnerweg/Wilhelminasingel – Knp. Europaplein

0

1000

Wegtype binnen bebouwde kom

L48

A2: knp. Europaplein – afrit 58 (Eijsden)

0

1000

 

L92

A2: afrit 58 (Eijsden) – Grens België

0

1000

 
 

Rijksweg N3

     

Z98

N3: A15 – Burg. Keijzerweg (Papendrecht)

32

8316

Snelweg met verhoogde ongeval frequentie

Z115

N3: Burg. Keijzerweg (Papendrecht) – Baanhoekweg/Merwedestraat (Dordrecht)

33

8435

Snelweg met verhoogde ongeval frequentie

Z97

N3: Baanhoekweg/Merwedestraat (Dordrecht) – A16

47

9725

Snelweg met verhoogde ongeval frequentie. Na aanpassing aansluiting A16 kan dit wegdeel beschouwd worden als snelweg en geldt een zone van 21 meter

 

Rijksweg A4

     

N6

A4: knp. De Nieuwe Meer – knp. Badhoevedorp

0

3000

 

N87

A4: knp. Badhoevedorp – knp. De Hoek (incl. Schipholtunnel)

0

3000

Categorie A tunnel

N7

A4: knp. De Hoek – afrit 3 (Hoofddorp)

0

3000

 

N84

A4: afrit 3 (Hoofddorp) – afrit 4 (Nieuw Vennep)

0

4000

 

N85

A4: afrit 4 (Nieuw Vennep) – knp. Burgerveen

0

4000

 

Z6

A4: knp. Burgerveen – afrit 6a (Zoeterwoude Rijndijk)

0

2162

 

Z118

A4: afrit 6a (Zoeterwoude Rijndijk) – afrit 7 (Zoeterwoude Dorp)

12

2163

 

Z7

A4: afrit 7 (Zoeterwoude Dorp) – knp. Prins Clausplein

13

4000

 

Z8

A4: knp. Prins Clausplein – Knp. Ypenburg

23

3743

 

Z9

A4: knp. Ypenburg – afrit 12 (Den Haag Zuid)

0

1000

 

Z10

A4: afrit 12 (Den Haag Zuid) – afrit 13 (Den Hoorn)

0

1000

 

Z33

A4: afrit 13 (Den Hoorn) – afrit 14 (Delft)

0

500

 

Z46

A4: knp. Kethelplein – afrit 16 (Vlaardingen oost)

23

500

 

Z11

A4: afrit 16 (Vlaardingen oost) – knp. Benelux (incl. Beneluxtunnel)

23

0

Categorie C tunnel

B24

A4 & N259: Halsterseweg/Randweg Noord/Randweg West – knp. Zoomland

0

1000

 

B1

A4/A58: knp. Zoomland – afrit 30 (Hoogerheide)

25

3851

 

B127

A4/A58: afrit 30 (Hoogerheide) – knp. Markiezaat

30

5715

 

B35

A4: knp. Markiezaat – Grens België

22

3098

 
 

Rijksweg A5

     

N90

A5: knp. Raasdorp – knp. De Hoek

0

3000

 
 

Rijksweg A6

     

F1

A6: knp. Muiderberg – afrit 3 (Almere Stad West)

0

3000

 

F39

A6: afrit 3 (Almere Stad West) – afrit 5 (Almere Stad)

0

3000

 

F41

A6: afrit 5 (Almere Stad) – afrit 6 (Almere Buiten West)

0

3000

 

F56

A6: afrit 6 (Almere Buiten West) – knp. Almere

0

3000

 

F42

A6: knp. Almere – afrit 8 (Almere Buiten Oost)

0

4000

 

F34

A6: afrit 8 (Almere Buiten Oost) – afrit 10 (Lelystad)

0

4000

 

F35

A6: afrit 10 (Lelystad) – afrit 11 (Lelystad Noord)

0

4000

 

F36

A6: afrit 11 (Lelystad Noord) – afrit 13 (Urk)

0

4000

 

F37

A6: afrit 13 (Urk) – afrit 14 (Emmeloord)

0

4000

 

F38

A6: afrit 14 (Emmeloord) – knp. Emmeloord

0

4000

 

F47

A6: knp. Emmeloord – afrit 15 (De Munt)

0

3000

 

F2

A6: afrit 15 (De Munt) – knp. Joure

0

3000

 
 

Rijksweg A7/N7

     

N33

A7: knp. Zaandam – afrit 6 (Purmerend Noord)

0

4000

 

N34

A7: afrit 6 (Purmerend Noord) – afrit 7 (Avenhorn)

0

3000

 

N82

A7: afrit 7 (Avenhorn) – afrit 8 (Hoorn)

0

3000

 

N81

A7: afrit 8 (Hoorn) – afrit 9 (Hoorn Noord)

0

1500

 

N108

A7: afrit 9 (Hoorn Noord) – afrit 12 (Middenmeer)

0

1500

 

N35

A7: afrit 12 (Middenmeer) – afrit 13 (Wieringerwerf)

0

1500

 

N80

A7: afrit 13 (Wieringerwerf) – afrit 14 (Den Oever)

0

1500

 

Fr30

A7: afrit 14 (Den Oever) – knp. Zurich

0

1000

 

Fr6

A7: knp. Zurich – N7 (Stadsrondweg Zuid Sneek)

0

1000

 

Fr5

N7: Stadsrondweg Zuid Sneek

0

1000

 

Fr4

A7: N7/A7 Sneek – Knp. Joure

0

1000

 

Fr3

A7: knp. Joure – knp. Heerenveen

0

3000

 

Fr2

A7: knp. Heerenveen – afrit 29 (De Haven)

0

3000

 

Fr33

A7: afrit 29 (De Haven) – knp. Drachten

0

3000

 

Gr1

A7: knp. Drachten – afrit 36 (Groningen West)

0

1500

 

Gr31

A7: afrit 36 (Groningen West) – knp. Julianaplein

0

1500

 

Gr30

A7: knp. Julianaplein – knp. Europaplein

12

1000

Wegtype buiten bebouwde kom

Gr2

A7: knp. Europaplein – afrit 44 (Veendam)

0

1500

 

Gr3

A7: afrit 44 (Veendam) – afrit 45 (Scheemda)

0

1000

 

Gr29

A7: afrit 45 (Scheemda) – Grens Duitsland

0

1000

 
 

Rijksweg A8

     

N31

A8: knp. Coenplein – afrit 1 (Oostzaan)

0

4000

 

N91

A8: afrit 1 (Oostzaan) – knp. Zaandam

0

4000

 

N99

A8: knp. Zaandam – afrit 2 (Zaandijk)

0

1500

 

N32

A8: afrit 2 (Zaandijk) – N246

0

1500

 
 

Rijksweg A9/N9

     

N29

N9: N250 (De Kooy) – N503 (bij Schagerbrug)

0

500

 

N28

N9: N503 (bij Schagerbrug) – ringweg Alkmaar (Huiswaarderweg)

0

500

 

N27

N9: Huiswaarderweg – Vkp. Kooimeer

0

500

 

N26

A9: Vkp. Kooimeer – afrit 10 (Castricum)

0

1500

 

N25

A9: afrit 10 (Castricum) – knp. Beverwijk

0

1500

 

N8

A9: knp. Beverwijk – afrit 8 (Beverwijk)

0

1500

 

N24

A9: afrit 8 (Beverwijk) – knp. Velsen (incl. Wijkertunnel)

0

0

Categorie C tunnel

N23

A9: knp. Velsen – Knp. Rottepolderplein

0

3000

 

N22

A9: knp. Rottepolderplein – knp. Raasdorp

0

4000

 

N88

A9: knp. Raasdorp – knp. Badhoevedorp

0

3000

 

N86

A9: knp. Badhoevedorp – afrit 5 (Amstelveen)

0

3000

 

N21

A9: afrit 5 (Amstelveen) – knp. Holendrecht 2

0

3000

 
 

A2/A9: knp. Holendrecht 2 – knp. Holendrecht 1

   

Zie wegvak N5 bij Rijksweg A2

N20

A9: knp. Holendrecht 1 – afrit 1 (S113, Gaasperplas)

0

3000

 

N107

A9: afrit 1 (S113, Gaasperplas) -knp. Diemen

0

3000

 
 

Rijksweg A10

     

N15

A10: knp. Coenplein – afrit S101 (Westpoort 2000-3000) (incl. Coentunnel)

0

0

Categorie C tunnel

N98

A10: afrit S101 (Westpoort 2000-3000) – afrit S102 (Westpoort 3000-9000)

0

1000

 

N14

A10: afrit S102 (Westpoort 3000-9000) – afrit S103 (Haarlem)

0

1329

 

N13

A10: afrit S103 (Haarlem) – knp. De Nieuwe Meer

0

2759

 

N12

A10: knp. De Nieuwe Meer – knp. Amstel

0

3912

 

N11

A10: knp. Amstel – knp. Watergraafsmeer

0

2517

 

N10

A10: knp. Watergraafsmeer – afrit S114 (Zeeburg)

0

2562

 

N18

A10: afrit S114 (Zeeburg) – afrit S115 (Nieuwendam) (incl. Zeeburgertunnel)

0

0

Categorie C tunnel

N19

Omleidingsroute Zeeburgertunnel via Zuiderzeeweg

0

2562

Omleidingsroute tunnel; wegtype binnen bebouwde kom

N17

A10: afrit S115 (Nieuwendam) – afrit S116 (Volendam)

0

4000

 

N16

A10: afrit S116 (Volendam) – knp. Coenplein

0

4000

 
 

Rijksweg N11

     

Z22

N11: A4 – afrit N209 (Hazerswoude Rijndijk)

0

1500

 

Z119

N11: afrit N209 (Hazerswoude Rijndijk) – afrit N207 (Alphen aan den Rijn)

0

1500

 

Z21

N11: afrit N207 (Alphen aan den Rijn) – afrit N458 (Bodegraven)

0

1500

 

Z20

N11: afrit N458 (Bodegraven) – A12

0

1500

 
 

Rijksweg A12

     

Z16b

A12: afrit 3 (Bezuidenhout) – afrit 4 (Voorburg)

0

0

Routering geen gebruiksruimte GF3

Z16a

A12: afrit 4 (Voorburg) – knp. Prins Clausplein

0

15001

 

Z17

A12: knp. Prins Clausplein – afrit 7 (Zoetermeer)

0

1500

 

Z124

A12: afrit 7 (Zoetermeer) – afrit 9 (Zevenhuizen)

0

1500

 

Z135

A12: afrit 9 (Zevenhuizen) – knp. Gouwe

0

1500

 

Z18

A12: knp. Gouwe – afrit 11 (Gouda)

26

8486

 

Z137

A12: afrit 11 (Gouda) – afrit 12a (Bodegraven)

26

8649

 

Z19

A12: afrit 12a (Bodegraven) – afrit 14 (Woerden)

26

8432

 

U85

A12: afrit 14 (Woerden) – afrit 15 (De Meern)

26

8466

 

U86

A12: afrit 15 (De Meern) – knp. Oudenrijn

28

8468

 

U9

A12: knp. Oudenrijn – afrit 18 (Hoograven)

25

6855

 

U93

A12: afrit 18 (Hoograven) – knp. Lunetten

23

7055

 

U10

A12: knp. Lunetten – afrit 19 (Bunnik)

0

4000

 

U94

A12: afrit 19 (Bunnik) – afrit 20 (Driebergen)

0

4000

 

U79

A12: afrit 20 (Driebergen) – afrit 21 (Maarn)

0

4000

 

U80

A12: afrit 21 (Maarn) – afrit 22 (Maarsbergen)

0

4000

 

U11

A12: afrit 22 (Maarsbergen) – afrit 23 (Veenendaal)

0

4000

 

G8

A12: afrit 23 (Veenendaal) – knp. Maanderbroek

0

4000

 

G66

A12: knp. Maanderbroek – afrit 24 (Wageningen)

0

4000

 

G9

A12: afrit 24 (Wageningen) – knp. Grijsoord

0

4000

 

G10

A12/A50: Knp. Grijsoord – knp. Waterberg

21

5138

 

G11

A12: knp. Waterberg – knp. Velperbroek

16

3428

 

G12

A12: knp. Velperbroek – knp. Oud-Dijk

11

4000

 

G13

A12: knp Oud-Dijk – Grens Duitsland

11

40001

 
 

Rijksweg A13

     

Z29

A13: knp. Ypenburg – afrit 9 (Delft)

17

3639

 

Z113

A13: afrit 9 (Delft) – afrit 10 (Delft Zuid)

17

3200

 

Z30

A13: afrit 10 (Delft Zuid) – afrit 11 (Berkel en Rodenrijs)

16

2829

 

Z114

A13: afrit 11 (Berkel en Rodenrijs) – knp. Kleinpolderplein

6

2717

 
 

Rijksweg N14

     

Z53

N14: A4 afrit 8 Leidschendam – N44 Wassenaar (incl. Sytwendetunnel)

0

0

Categorie C tunnel

 

Rijksweg A15/N15

     

Z65

N15: Maasvlakte – afrit 10

16

7022

 

Z66

N15: afrit 10 – afrit 12 (Brielle)

40

10289

 

Z47

A15: afrit 12 (Brielle) – afrit 13 (Rozenburg) (incl. Thomassentunnel)

15

0

Categorie C tunnel

Z148

A15: Omleidingsroute Thomassentunnel

27

11676

omleidingsroute tunnel

Z126

A15: afrit 13 (Rozenburg) – afrit 15 (Havens)

49

11676

 

Z67

A15: afrit 15 (Havens) – afrit 16 (Spijkenisse)

51

11579

 

Z69

A15: afrit 16 (Spijkenisse) – afrit 17 (Hoogvliet) (incl. Botlektunnel)

0

0

Categorie D tunnel

Z68

omleidingsroute Botlektunnel via Botlekbrug

72

26852

omleidingsroute tunnel; wegtype binnen bebouwde kom

Z70

A15: afrit 17 (Hoogvliet) – knp. Benelux

74

25176

 

Z71

A15: Knp. Benelux – afrit 18 (Pernis)

80

38060

 

Z72

A15: afrit 18 (Pernis) – afrit 19 (Rotterdam Charlois)

80

31529

 

Z73

A15: afrit 19 (Rotterdam Charlois) – knp. Vaanplein

80

31638

 

Z74

A15: knp. Vaanplein – knp. Ridderkerk Noord

80

39917

 

Z55

A15/A16: knp. Ridderkerk Noord – knp. Ridderkerk Zuid

66

17334

 

Z75

A15: knp. Ridderkerk Zuid – afrit 21 (Hendrik Ido Ambacht)

63

18516

 

Z76

A15: afrit 21 (Hendrik Ido Ambacht) – afrit 22 (Alblasserdam) (incl. Noordtunnel)

0

0

Categorie C tunnel

Z77a

Omleidingsroute Noordtunnel van A15 afrit 21 tot N915 incl. 250 meter Rotterdamse weg

15

21167

Omleidings-route (wegtype binnen bebouwde kom)

Z77b

Omleidingsroute Noordtunnel van einde wegvak Z77a tot A15 afrit 22

93

21167

Omleidings-route (wegtype buiten bebouwde kom)

Z78

A15: afrit 22 (Alblasserdam) – afrit 23 (Papendrecht/N3)

68

23048

 

Z79

A15: afrit 23 (Papendrecht/N3) – afrit 27 (Gorinchem)

46

13059

 

Z80

A15: afrit 27 (Gorinchem) – knp. Gorinchem

41

13595

 

G14

A15: knp. Gorinchem – knp. Deil

32

9956

 

G15

A15: knp. Deil – afrit 33 (Tiel)

26

9173

 

G78

A15: afrit 33 (Tiel) – afrit 34 (Echteld)

38

11754

 

G16

A15: afrit 34 (Echteld) – knp. Valburg

30

10044

 

G17

A15: knp. Valburg – knp. Ressen

8

4000

 
 

Rijksweg A16

     

Z54

A16: knp. Terbregseplein – afrit 25 (Rotterdam Centrum)

38

11421

 

Z134

A16: afrit 25 (Rotterdam Centrum) – Knp. Ridderkerk Noord

58

16263

 
 

A15/A16: knp. Ridderkerk Noord – knp. Ridderkerk Zuid

   

Zie wegvak Z55 bij rijksweg A16

Z181

A16: knp. Ridderkerk Zuid – afrit 22 (Zwijndrecht)

26

500

 

Z56

A16: afrit 22 (Zwijndrecht) – afrit 21 (Dordrecht) (incl. Drechttunnel)

26

0

Categorie C tunnel

Z57

A16: afrit 21 (Dordrecht) – afrit 20 (Randweg Dordrecht)

22

500

 

Z58

A16: afrit 20 (Randweg Dordrecht) – knp. Klaverpolder

45

9047

 

B37

A16: knp. Klaverpolder – knp. Zonzeel

33

6519

 

B38

A16: knp. Zonzeel – afrit 17 (Prinsenbeek)

28

5466

 

B39

A16: afrit 17 (Prinsenbeek) – knp. Princeville

33

5364

 

B40

A16/A58: Knp. Princeville – afrit 15 (Rijsbergen)

26

4728

 

B116

A16/A58: afrit 15 (Rijsbergen) – Knp. Galder

30

4295

 

B108

A16: knp. Galder – Grens België

8

4000

 
 

Rijksweg A17

     

B11

A17: knp. Klaverpolder – afrit 26 (Industrie Moerdijk)

27

3627

 

B12

A17: afrit 26 (Industrie Moerdijk) – afrit 25 (Zevenbergen)

16

3345

 

B100

A17: afrit 25 (Zevenbergen) – knp. Noordhoek

20

4011

 

B13

A17: knp. Noordhoek – afrit 21 (Roosendaal Noord)

17

2118

 

B99

A17: afrit 21 (Roosendaal Noord) – knp. De Stok

19

3122

 
 

Rijksweg A18/N18

     

G18

A18: knp. Oud-Dijk – afrit 4 (Doetinchem Oost)

0

4000

 

G19

A18: afrit 4 (Doetinchem Oost) – afrit 5 (Varsseveld)

0

4000

 

G20

N18: afrit 5 (Varsseveld) – afrit N319 (Groenlo)

0

1000

 

G21

N18: afrit N319 (Groenlo) – afrit N822 (Eibergen)

0

1000

 

G22

N18: afrit N822 (Eibergen) – afrit N347 (Haaksbergen)

0

1000

 

O35

N18: afrit N347 (Haaksbergen) – A35

0

1000

 
 

Rijksweg A20

     

Z122

A20: afrit N223 (bij Maasdijk) – afrit 6 (Maasdijk)

0

1000

 

Z48

A20: afrit 6 (Maasdijk) – knp. Kethelplein

0

1000

 

Z49

A20: knp. Kethelplein – knp. Kleinpolderplein

20

1050

 

Z50

A20: knp. Kleinpolderplein – afrit 14 (Rotterdam Centrum)

10

3656

 

Z125

A20: afrit 14 (Rotterdam Centrum) – knp. Terbregseplein

11

3656

 

Z51

A20: knp. Terbregseplein – afrit 17 (Nieuwerkerk aan de Yssel)

32

10952

 

Z136

A20: afrit 17 (Nieuwerkerk aan de Yssel) – Knp. Gouwe

22

8847

 
 

Rijksweg A22

     

N83

A22: knp. Beverwijk – afrit Beverwiijk

0

1500

 

N93

A22: afrit Beverwijk – afrit IJmuiden (incl. Velsertunnel)

0

0

Categorie D tunnel

N89

A22: afrit IJmuiden – knp. Velsen

0

3000

 
 

Rijksweg A27

     

F3

A27: knp. Almere – afrit 36 (Almere Stad)

0

4000

 

F43

A27: afrit 36 (Almere Stad) – knp. Eemnes

0

4000

 

N67

A27: knp. Eemnes – afrit 33 (Hilversum)

0

4000

 

N97

A27: afrit 33 (Hilversum) – afrit 32 (Bilthoven)

0

4000

 

U87

A27: afrit 32 (Bilthoven) – afrit 31 (Ring Utrecht Noord)

0

4000

 

U89

A27: afrit 31 (Ring Utrecht Noord) – knp. Rijnsweerd

0

4000

 

U6

A27: knp. Rijnsweerd – knp. Lunetten

23

7298

 

U7

A27: knp. Lunetten – knp. Everdingen

10

5832

 

Z128

A27: knp. Everdingen – afrit 25 (Noordeloos)

16

5424

 

Z100

A27: afrit 25 (Noordeloos) – knp. Gorinchem

14

5040

 

Z99

A27: knp. Gorinchem – afrit 24 (Avelingen)

16

4764

 

B41

A27: afrit 24 (Avelingen) – knp. Hooipolder

12

4000

 

B134

A27: knp. Hooipolder – afrit 19 (Oosterhout)

0

3000

 

B42

A27: afrit 19 (Oosterhout) – afrit 16 (Breda Noord)

0

4000

 

B109

A27: afrit 16 (Breda Noord) – afrit 15 (Breda)

0

4000

 

B110

A27: afrit 15 (Breda) – knp. Annabosch

0

4000

 

B101

A27/A58: knp. Annabosch – afrit 14 (Ulvenhout)

23

3771

 

B4

A27/A58: afrit 14 (Ulvenhout) – knp. Galder

24

3950

 
 

Rijksweg A28

     

D5

A28: knp. Julianaplein – afrit 36 (Zuidlaren)

0

1500

 

D26

A28: afrit 36 (Zuidlaren) – afrit 34 (Assen Noord)

0

1500

 

D4

A28: afrit 34 (Assen Noord) – afrit 32 (Assen Zuid)

0

3000

 

D3

A28: afrit 32 (Assen Zuid) – afrit 31 (Westerbork)

0

3000

 

D31

A28: afrit 31 (Westerbork) – afrit 27 (Fluitenberg)

0

3000

 

D29

A28: afrit 27 (Fluitenberg) – knp. Hoogeveen

0

3000

 

D2

A28: knp. Hoogeveen – knp. Lankhorst

0

4000

 

O111

A28: knp. Lankhorst – afrit 22 (Nieuwleusen)

18

3314

 

O12

A28: afrit 22 (Nieuwleusen) – afrit 21 (Ommen)

3

2075

 

O112

A28: afrit 21 (Ommen) – afrit 20 (Zwolle Noord)

13

2895

 

O11

A28: afrit 20 (Zwolle Noord) – afrit 18 (Zwolle-Zuid)

13

3093

 

O114

A28: afrit 18 (Zwolle-Zuid) – knp. Hattemerbroek

13

3293

 

G62

A28: Knp. Hattemerbroek – afrit 13 (Lelystad)

0

4000

 

G61

A28: afrit 13 (Lelystad) – afrit 12 (Ermelo)

5

3696

 

G60

A28: afrit 12 (Ermelo) – afrit 9 (Nijkerk)

16

6902

 

G31

A28: afrit 9 (Nijkerk) – knp. Hoevelaken

20

8781

 

U82

A28: knp. Hoevelaken – afrit 6 (Leusden Zuid)

14

6795

 

U2

A28: afrit 6 (Leusden Zuid) – afrit 5 (Maarn)

14

6570

 

U3

A28: afrit 5 (Maarn) – afrit 3 (Den Dolder)

16

7011

 

U83

A28: afrit 3 (Den Dolder) – knp. Rijnsweerd

13

6707

 
 

Rijksweg A29

     

Z182

A29: knp. Vaanplein – afrit 20 (Barendrecht)

0

5001

 

Z88

A29: afrit 20 (Barendrecht) – afrit 21 (Oud Beijerland) (incl. Heinenoordtunnel)

0

0

Categorie D tunnel

Z133

A29: afrit 21 (Oud Beijerland) – knp. Hellegatsplein

0

1000

 

B19

A29/A59: knp. Hellegatsplein – knp. Sabina

0

3000

 

B20

A29: knp. Sabina – afrit 24 (Dinteloord)

0

1000

 
 

Rijksweg A30

     

G32

A30: A1 – afrit 4 (Barneveld Zuid)

0

4000

 

G67

A30: afrit 4 (Barneveld Zuid) – afrit 2 (Ede)

0

4000

 

G68

A30: afrit 2 (Ede) – afrit 1 (Industriegebied Ede)

0

4000

 

G85

A30: afrit 1 (Industriegebied Ede) – knp. Maanderbroek

0

4000

 
 

Rijksweg A31/N31

     

Fr8

A31: knp. Zurich – afrit 22 (Marssum)

0

1000

 

Fr9

N31: afrit 22 (Marssum) – afrit N359 (Boksum)

0

1000

 

Fr10

N31: afrit N359 (Boksum) – A32 (Leeuwarden)

0

1000

 

Fr11

N31: A32 (Leeuwarden) – afrit N913 (Garijp)

0

1000

 

Fr37

N31: afrit N913 (Garijp) – afrit N356 (Nijega)

0

1000

 

Fr32

N31: afrit N356 (Nijega) – afrit N369 (Drachten)

0

1500

 

Fr36

N31: afrit N369 (Drachten) – knp. Drachten (A7)

0

1500

 
 

Rijksweg A32

     

Fr15

A32: Leeuwarden – knp. Heerenveen

0

1500

 

Fr31

A32: knp. Heerenveen – afrit 8 (Wolvega)

0

1500

 

O18

A32: afrit 8 (Wolvega) – afrit 7 (Steenwijk Noord)

0

3000

 

O115

A32: afrit 7 (Steenwijk Noord) – afrit 5 (Steenwijk Zuid)

0

3000

 

O116

A32: afrit 5 (Steenwijk Zuid) – afrit 4 (Havelte)

0

3000

 

O19

A32: afrit 4 (Havelte) – knp. Lankhorst

0

3000

 
 

Rijksweg N33

     

Gr5

N33: Eemshaven – afrit N997 (bij Holwierde)

15

1500

Wegtype buiten bebouwde kom

Gr6

N33: afrit N997 (bij Holwierde) – afrit N360 (Appingedam)

15

1500

Wegtype buiten bebouwde kom

Gr7

N33: afrit N360 (Appingedam) – afrit N362 (bij Opwierde)

15

1500

Wegtype buiten bebouwde kom

Gr8

N33: afrit N362 (bij Opwierde) – A7

20

1500

Wegtype buiten bebouwde kom

Gr9

N33: A7 – afrit N366 (Veendam)

20

1500

Wijzigt van buiten bebouwde kom naar autosnelweg vanwege aanpassingen (Veiligheidszone komt na aanpassingen te vervallen)

D15

N33: afrit N366 (Veendam) – N34 (Gieten)

20

1500

D14

N33: N34 (Gieten) – A28

15

1500

 

Rijksweg N34

     

O95

N34: N48 (Ommen) – afrit N347 (Ommen)

0

1000

Wegtype buiten bebouwde kom

O96

N34: afrit N347 (Ommen) – N36 (bij Rheezerveen)

0

1000

Wegtype buiten bebouwde kom

 

Rijksweg N35/A35

     

O59

N35: (Zwolle) – afrit N348 (Raalte, Ommerweg)

0

500

Wegtype buiten bebouwde kom

O60

N35: afrit N348 (Raalte, Ommerweg) – afrit N347 (Nijverdal)

0

5001

 

O65

N35: afrit N347 (Nijverdal) – N35/Burg. H. Boersingel (Nijverdal)

0

5001

hier komt een categorie C tunnel, gebruiksruimte wordt dan aangepast

O62

N35: N35/Burg. H. Boersingel (Nijverdal) – afrit N350 (Wierden)

0

500

Wegtype buiten bebouwde kom

O63

N35: afrit N350 (Wierden) – N36

0

1000

Wegtype buiten bebouwde kom

O120

A35: N36 – afrit N349 (Almelo)

0

1500

 

O28

A35: afrit N349 (Almelo) – knp. Azelo

0

1500

 
 

A1/A35: knp. Azelo – knp. Buren

   

Zie wegvak O4 op rijksweg A1

O22

A35: knp. Buren – afrit 28 (Delden)

0

3000

 

O128

A35: afrit 28 (Delden) – afrit 27 (Ind. Twentekanaal)

0

1500

 

O23

A35: afrit 27 (Ind. Twentekanaal) – afrit 26 (Enschede West)

0

1500

 

O24

A35/N35: afrit 26 (Enschede West) – Grens Duitsland

0

1500

 
 

Rijksweg N36

     

O40

N36: N34 (bij Rheezerveen) – afrit N341 (Westerhaar-Vriezeveensewijk)

0

1000

Wegtype buiten bebouwde kom

O39

N36: afrit N341 (Westerhaar-Vriezeveensewijk) – afrit N748 (Vriezenveen)

0

1000

Wegtype buiten bebouwde kom

O38

N36: afrit N748 (Vriezenveen) – A35 (Almelo)

0

1000

Wegtype buiten bebouwde kom

 

Rijksweg A37/N37

     

D7

A37: knp. Hoogeveen – afrit 1 (Hoogeveen Oost)

0

1500

 

D30

A37: afrit 1 (Hoogeveen Oost) – knp. Holsloot

0

1500

 

D8

N37: knp. Holsloot – afrit N376 (bij Veenoord)

0

1500

 

D28

N37: afrit N376 (bij Veenoord) – Duitse Grens

0

1500

 
 

Rijksweg A44

     

N9

A44: knp. Burgerveen – afrit 3 (Noordwijkerhout)

0

3000

 

Z1

A44: afrit 3 (Noordwijkerhout) – afrit 8 (Leiden)

0

3000

 

Z2

A44: afrit 8 (Leiden) – Wassenaar

0

3000

 
 

Rijksweg N48

     

D6

N48: knp. Hoogeveen – afrit N377 (Balkbrug)

0

500

Wegtype buiten bebouwde kom

O43/O118

N48: afrit N377 (Balkbrug) – N34 (Ommen)

0

500

Wegtype buiten bebouwde kom

 

Rijksweg N50/A50

     

F26

N50: knp. Emmeloord – afrit N352 (Ens)

0

1500

 

O52

N50: afrit N352 (Ens) – afrit N307 (Kampen)

0

1500

 

O123

N50: afrit N307 (Kampen) – afrit N764 (Kampen)

0

1500

 

O124

N50: afrit N764 (Kampen) – knp. Hattemerbroek

0

1500

 

G3

A50: knp. Hattemerbroek – knp. Beekbergen

0

3000

 

G4

A50: knp. Beekbergen – knp. Waterberg

11

2309

 
 

A12/A50: knp. Waterberg – knp. Grijsoord

   

Zie wegvak G10 op rijksweg A12

G5

A50: knp. Grijsoord – Knp. Valburg

91

40001

 

G6

A50: knp. Valburg – knp. Ewijk

18

4932

 

G65

A50: knp. Ewijk – knp. Bankhoef

0

3000

 

B79

A50: knp. Bankhoef – knp. Paalgraven

0

3000

 

B80

A50: knp. Paalgraven – afrit 14 (Zeeland)

0

1500

 

B86

A50: afrit 14 (Zeeland) – afrit 13 (Volkel)

0

1500

 

B139

A50: afrit 13 (Volkel) – afrit 12 (Veghel Noord)

0

1500

 

B87

A50: afrit 12 (Veghel Noord) – afrit 11 (Veghel)

0

1500

 

B81

A50: afrit 11 (Veghel) – afrit 10 (Eerde)

0

1500

 

B132

A50: afrit 10 (Eerde) – A58 (Eindhoven)

0

1500

 
 

Rijksweg N57

     

Z89

N57: A15 – afrit N218 (bij Zwartewaal)

0

1500

 

Z90

N57: afrit N218 (bij Zwartewaal) – afrit N495 (Nieuwehoorn)

12

1500

Wegtype buiten bebouwde kom

Z91

N57: afrit N495 (Nieuwehoorn) – afrit N215 (Stellendam)

10

1500

Wegtype buiten bebouwde kom

Ze11

N57: afrit N215 (Stellendam) – N59

5

1500

Wegtype buiten bebouwde kom

Ze47

N57: N59 – afrit N255 (bij Kamperland)

0

1000

Wegtype buiten bebouwde kom

Ze48

N57: afrit N255 (bij Kamperland) – afrit N287 (Serooskerke)

0

1000

Wegtype buiten bebouwde kom

Ze12

N57: afrit N287 (Serooskerke) – Middelburg

0

1000

Wegtype buiten bebouwde kom

 

Rijksweg A58

     

Ze4

A58: N288 – afrit 39 (Middelburg)

0

500

 

Ze8

A58 : afrit 39 (Middelburg) – afrit 38 (Arnestein)

0

500

 

Ze49

A58: afrit 38 (Arnestein) – afrit 36 (Heinkenzand)

0

500

 

Ze50

A58: afrit 36 (Heinkenzand) – knp. De Poel

5

4229

 

Ze9

A58: knp. De Poel – afrit 35 ('s Gravenpolder)

0

4000

 

Ze51

A58: afrit 35 ('s Gravenpolder) – afrit 33 (Yerseke) (incl. Vlaketunnel)

0

0

Categorie C tunnel

Ze43

Omleidingsroute Vlaketunnel (A58): Oude Rijksweg

19

3834

omleidingsroute tunnel, wegtype buiten bebouwde kom

Ze52

A58: afrit 33 (Yerseke) – afrit 32 (Kruiningen)

0

4000

 

Ze10

A58: afrit 32 (Kruiningen) – knp. Markiezaat

0

4000

 
 

A4/A58: Knp. Markiezaat – knp. Zoomland

   

Zie wegvakken B1 en B127 op rijksweg A4

B2

A58: knp. Zoomland – knp. De Stok

29

3720

 

B3

A58: knp. De Stok – afrit 24 (Roosendaal)

0

4000

 

B114

A58: afrit 24 (Roosendaal) – afrit 19 (Industriegebied Vosdonk)

0

4000

 

B136

A58: afrit 19 (Industriegebied Vosdonk) – afrit 18 (Etten-Leur)

0

4000

 

B129

A58: afrit 18 (Etten-Leur) – knp. Princeville

0

4000

 
 

A16/A58 knp. Princeville – A27/A58 knp. Annabosch

   

Zie wegvakken B40 en B116 op rijksweg A16 en wegvakken B4 en B101 op rijksweg A27

B5

A58: knp. Annabosch – afrit 12 (Gilze)

21

4178

 

B113

A58: afrit 12 (Gilze) – afrit 11 (Goirle)

23

4460

 

B111

A58: afrit 11 (Goirle) – afrit 10 (Hilvarenbeek)

24

4542

 

B120

A58: afrit 10 (Hilvarenbeek) – knp. De Baars

19

4140

 

B6

A58: knp. De Baars – afrit 8 (Oirschot)

16

4065

 

B141

A58: afrit 8 (Oirschot) – knp. Batadorp

18

3188

 
 

A2/A58: knp.Batadorp – knp. Ekkerswijer

   

Zie wegvak B7 op rijksweg A2

B8

A58: knp. Ekkersweijer – A50 (Eindhoven )

0

3000

 
 

Rijksweg N59/A59

     

Ze38

N59: N57 (Serooskerke) – afrit N256 (Zierikzee)

0

1000

Wegtype buiten bebouwde kom

Ze39

N59: afrit N256 (Zierikzee) – Bruinisse

0

1000

Wegtype buiten bebouwde kom

Ze40

N59: Bruinisse – afrit N257 (incl. Grevelingendam)

0

1000

Wegtype buiten bebouwde kom

Z94

N59: afrit N257 – afrit N215 (Oude-Tonge)

0

1000

Wegtype buiten bebouwde kom

Z93

N59: afrit N215 (Oude-Tonge) – knp. Hellegatsplein

0

1000

Wegtype buiten bebouwde kom

 

A29/A59: knp. Hellegatsplein – knp. Sabina

   

Zie wegvak B19 op rijksweg A29

B14

A59: knp. Sabina – afrit 24 (Fijnaart)

0

3000

 

B98

A59: afrit 24 (Fijnaart) – knp. Noordhoek

0

3000

 

B15

A59: knp. Zonzeel – afrit 31 (Terheijden)

10

4000

 

B102

A59: afrit 31 (Terheijden) – knp. Hooipolder

9

4000

 

B16

A59: knp. Hooipolder – afrit 37 (Waalwijk)

0

3000

 

B17

A59: afrit 37 (Waalwijk) – afrit 42 (Heusden)

0

3000

 

B18

A59: afrit 42 (Heusden) – knp. Empel

0

3000

 
 

A2/A59: knp. Empel – knp. Hintham

   

Zie wegvak B60 op rijksweg A2

B78

A59: knp. Hintham – knp. Paalgraven

0

3000

 
 

Rijksweg N61

     

Ze28

N62: N683 (Westdorpe) – N62 (Terneuzen)

0

1000

Wegtype buiten bebouwde kom

Ze61

N61: N252 (Terneuzen) – N62 (Terneuzen)

0

1000

Wegtype buiten bebouwde kom

 

Rijksweg N62

     

Ze6

N62: N254 (Nieuwdorp) – N666 ('s-Heerenhoek)

0

3000

Wegtype buiten bebouwde kom

Ze58

N62: N666 ('s-Heerenhoek) – N681 (Terneuzen) (incl. Westerscheldetunnel)

0

0

Categorie C tunnel

 

Rijksweg A65

     

B58

A65: knp. Vught – afrit 3 (Tilburg Noord)

0

1500

 

B138

A65: afrit 3 (Tilburg Noord) – knp. De Baars

0

1500

 
 

Rijksweg A67

     

B71

A67: Grens België – afrit 32 (Eersel)

28

5844

 

B103

A67: afrit 32 (Eersel) – knp. De Hogt

29

5739

 
 

A2/A67: knp. De Hogt – knp. Leenderheide

   

Zie wegvakken B72 en B104 op rijksweg A2

B73

A67: knp. Leenderheide – afrit 35 (Someren)

29

6719

 

B112

A67: afrit 35 (Someren) – afrit 38 (Helden)

32

4832

 

L5

A67: afrit 38 (Helden) – afrit 39 (Sevenum)

26

5247

 

L89

A67: afrit 39 (Sevenum) – Knp. Zaarderheiken

22

4539

 

L6

A67: Knp. Zaarderheiken – afrit 40 (Velden)

30

8402

 

L90

A67: afrit 40 (Velden) – afrit 41 (Venlo)

29

7025

 

L91

A67: afrit 41 (Venlo) – Grens Duitsland

27

4185

 
 

Rijksweg A73

     

G28

A73: knp. Ewijk – knp. Neerbosch

13

4848

 

G27

A73: knp. Neerbosch – afrit 1A (Wijchen)

13

3395

 

G26

A73: afrit 1A (Wijchen) – afrit 3 (Malden)

15

4124

 

B84

A73: afrit 3 (Malden) – afrit 5 (Haps)

10

3428

 

B118

A73: afrit 5 (Haps) – knp. Rijkevoort

12

3087

 

B85

A73: knp. Rijkevoort – afrit 6 (Boxmeer)

0

4000

 

B122

A73: afrit 6 (Boxmeer) – afrit 7 (Vierlingsbeek)

0

4000

 

L1

A73: afrit 7 (Vierlingsbeek) – afrit 9 (Venray)

0

5148

 

L2

A73: afrit 9 (Venray) – afrit 11 (Horst)

1

5904

 

L87

A73: afrit 11 (Horst) – afrit 12 (Grubbenvorst)

6

5363

 

L88

A73: afrit 12 (Grubbenvorst) – knp. Zaarderheiken

11

6336

 

L104

A73: knp. Zaarderheiken – afrit 13 (Venlo West)

0

3000

 

L117

A73: afrit 13 (Venlo West) – afrit 14 (Maasbree)

0

3000

Weg was nog niet in gebruik ten tijde van de tellingen

L13

A73: afrit 14 (Maasbree) – afrit 16 (Venlo-Zuid)

0

3000

Weg was nog niet in gebruik ten tijde van de tellingen

L14

A73: afrit 16 (Venlo-Zuid) – afrit 18 (Beesel)

0

3000

Weg was nog niet in gebruik ten tijde van de tellingen

L37

A73: afrit 18 (Beesel) – afrit 19 (Roermond) (incl. Swalmentunnel)

0

3000

Categorie A tunnel. Weg was nog niet in gebruik ten tijde van de tellingen

L111

A73: afrit 19 Roermond – afrit 20 (Roermond-Oost)

0

3000

Weg was nog niet in gebruik ten tijde van de tellingen

L112

A73: afrit 20 (Roermond-Oost) – afrit 21 (Linne) (incl. Roertunnel)

0

3000

Categorie A tunnel. Weg was nog niet in gebruik ten tijde van de tellingen

L113

A73: afrit 21 (Linne) – afrit 22 (Maasbree)

0

3000

Weg was nog niet in gebruik ten tijde van de tellingen

L115

A73: afrit 22 (Maasbree) – knp. Het Vonderen

0

3000

Weg was nog niet in gebruik ten tijde van de tellingen

 

Rijksweg A76

     

L62

A76: Grens België – knp. Kerensheide

13

4485

 

L63

A76: knp. Kerensheide – afrit 2 (Geleen)

14

4985

 

L93

A76: afrit 2 (Geleen) – afrit 5 (Nuth)

6

4205

 

L94

A76: afrit 5 (Nuth) – knp. Ten Esschen

7

4196

 

L64

A76: knp. Ten Esschen – knp. Kunderberg

7

4397

 

L65

A76: knp. Kunderberg – knp. Bocholz

2

4000

 

L66

A76: knp. Bocholz – grens Duitsland

3

4000

 
 

Rijksweg A77

     

B97

A77: knp. Rijkevoort – afrit 2 (Gennep)

0

4000

 

L8

A77: afrit 2 (Gennep) – Grens Duitsland

0

4000

 
 

Rijksweg A79

     

L109

A79: knp. Kruisdonk – afrit 1 (Bunde)

0

1000

 

L61

A79: afrit 1 (Bunde) – afrit 4 (Hulsberg)

0

1000

 

L102

A79: afrit 4 (Hulsberg) – knp. Kunderberg

0

1000

 

L67

A79: knp. Kunderberg – Keulseweg Heerlen

0

500

 
 

Rijksweg N99

     

N30

N99: N250 (De Kooy) – afrit N249 (van Ewijcksluis)

0

500

Wegtype buiten bebouwde kom

N79

N99: N249 (van Ewijcksluis) – A7

0

500

Wegtype buiten bebouwde kom

 

Rijksweg A200/N200

     

N96

N200: Haarlem – knp. Rottepolderplein

0

1000

 

N61

A200/N200: knp. Rottepolderplein – A10

15

1037

 
 

Knooppunten (niet genoemde bogen hebben geen zone)

 

U90

knp. Hoevelaken: aansluiting A28/A1 van afrit 9 Nijkerk en afrit 6 Leusden Zuid richting A1 afrit 13 Amersfoort Noord

5

4000

 

U82

knp. Hoevelaken: aansluiting A1 van afrit 13 Amersfoort Noord – A28 richting afrit 6 Leusden Zuid

7

6795

 

G31

knp. Hoevelaken: aansluiting A1 (van afrit 13 Amersfoort Noord) – A28 richting afrit 9 Nijkerk

10

8781

 

G2

knp. Beekbergen: aansluiting A50 – A1 richting afrit 23 Deventer

7,5

4000

 

G4

knp. Beekbergen: aansluiting A1 (van afrit 19 Hoenderloo) – A50 richting knp. Waterberg

5,5

3000

 

B63

knp. Batadorp: aansluiting A58 van knp. Ekkersweijer – A2 richting afrit 30 Eindhoven Centrum

10,5

4421

 

B141

knp. Batadorp: aansluiting A2 (afrit 30 Eindhoven Centrum) – A58 afrit 8 Oirschot

9

3188

 

B72

knp. De Hogt: aansluiting A2 – A67 richting afrit 33 Waalre

15

8400

 

B103

knp. De Hogt: aansluiting A2 – A67 richting afrit 32 Eersel

14,5

5739

 

B106

knp. De Hogt: aansluiting A67 van afrit 32 Eersel – A2 richting afslag 30 richting Eindhoven Centrum

13

4557

 

B106

knp. De Hogt: aansluiting A67 van afrit 33 Waalre – A2 richting afrit 30 Eindhoven Centrum

13

4557

 

B73

knp. Leenderheide: aansluiting A2 – A67 richting afrit 35 Someren

14,5

6719

 

B104

knp. Leenderheide: aansluiting Leenderweg – A67 richting afrit 33 Waalre

20

9570

 

Z8

knp. Prins Clausplein: aansluiting A12 van Benoordenhoutseweg/Utrechtsebaan/Zuid Hollandlaan – A4 richting knp. Ypenburg

11,5

3743

 

Z8

knp. Prins Clausplein: aansluiting A12 van afrit 7 Zoetermeer – A4 richting knp. Ypenburg

11,5

3743

 

Z11

knp. Kethelplein: aansluiting A20 van afrit 6 Maasdijk – A4 richting knp. Benelux

11,5

500

 

Z49

knp. Kethelplein: aansluiting A4/A20 richting knp. Kleinpolderplein

10

1050

 

Z11

knp. Kethelplein: aansluiting A20 van knp. Kleinpolderplein – A4 richting knp. Benelux

11,5

500

 

Z70

knp Benelux: aansluiting A4 – A15 richting afrit 17 Hoogvliet

49

25176

 

Z71

knp. Benelux: aansluiting A4 – A15 richting afrit 18 Pernis

66

38060

 

Z11

knp. Benelux: aansluiting A15 (van afrit 17 Hoogvliet) – A4 richting knp. Kethelplein

11,5

500

 

Z11

knp. Benelux: aansluiting A15 (afrit 18 Pernis) – A4 richting knp. Kethelplein

11,5

500

 

B2

knp. Zoomland: aansluiting A4 – A58 richting knp. De Stok

14,5

3720

 

B1

knp. Zoomland: aansluiting A58 – A4 richting afrit 30 Hogerheide

12,5

3851

 

B35

knp Markiezaat: aansluiting A4 – A58 richting grens Belgie

11

3098

 

B127

knp Markiezaat: aansluiting A58 – A4 richting afrit 30 Hoogerheide

15

5715

 

Gr30

knp. Europaplein: aansluiting A7 – N7 richting knp. Julianaplein

6

1000

 

Z136

knp. Gouwe: aansluiting A12 – A20 richting afrit 17 Nieuwerkerk aan de IJssel

5

8847

 

Z18

knp. Gouwe: aansluiting A20 – A12 richting afrit 11 Gouda

5

8486

 

U86

knp. Oudenrijn: aansluiting A2 – A12 richting afrit 15 De Meern

5

8468

 

U9

knp. Oudenrijn: aansluiting A2 – A12 richting afrit 18 Hoograven

12,5

6855

 

U6

knp. Lunetten: aansluiting A12 – A27 richting knp. Rijnsweerd

11,5

7298

 

U7

knp. Lunetten: aansluiting A12 – A27 richting knp. Everdingen

5

5832

 

U93

knp. Lunetten: aansluiting A27 – A12 richting afrit 18 Hoograven

12,5

7055

 

G10

knp. Grijsoord: aansluiting A 50 – A12 richting knp. Waterberg

10,5

5138

 

G5

knp. Grijsoord: aansluiting A12 – A50 richting knp. Valburg

5

3150

 

G10

knp. Waterberg: aansluiting A50 – A12 richting knp. Grijsoord

10,5

5138

 

G11

knp. Waterberg: aansluiting A50 – A12 richting knp. Velperbroek

8

3428

 

G4

knp. Waterberg: aansluiting A12 ( van knp. Velperbroek) – A50 richting knp. Beekbergen

5,5

3000

 

G4

knp. Waterberg: aansluiting A12 (van knp. Grijsoord) – A50 richting knp. Beekbergen

5,5

3000

 

G11

knp. Velperbroek: aansluiting A348 – A12 richting knp. Waterberg

8

3428

 

Z8

knp. Ypenburg: aansluiting A13 – A4 richting knp. Prins Clausplein

11,5

3743

 

Z29

knp. Ypenburg: aansluiting A4 van afrit 12 Den Haag Zuid – A13 richting afrit 9 Delft

8,5

3639

 

Z29

knp. Ypenburg: aansluiting A4 van afrit 12 Den Haag Zuid – A13 richting afrit 9 Delft

8,5

3639

 

Z114

knp. Kleinpolderplein: aansluiting A20 – A 13 richting afrit 11 Berkel en Rodenrijs

5

2717

 

Z50

knp. Kleinpolderplein: aansluiting A13 – A20 richting afrit 14 Rotterdam Centrum

5

3656

 

Z73

knp. Vaanplein: aansluiting A29 – A15 richting Rotterdam Charlois

60

31638

 

Z74

knp. Vaanplein: aansluiting A29 – A15 richting knp. Ridderkerk Noord

68

39917

 

Z74

knp. Ridderkerk Noord: aansluiting A16 – A15 richting knp. Vaanplein

68

39917

 

Z55

knp. Ridderkerk Noord: aansluiting A15 – A15/A16 richting knp. Ridderkerk Zuid

44

17334

 

Z134

knp. Ridderkerk Noord: aansluiting A15 – A16 richting afrit 25 Rotterdam Centrum

27

16263

 

Z74

knp. Ridderkerk Noord: aansluiting A15/A16 – A15 richting knp. Vaanplein

68

39917

 

Z75

knp. Ridderkerk Zuid: aansluiting A15 – A15 richting afrit 21 Hendrik Ido Ambacht

32

18516

 

Z55

knp. Ridderkerk Zuid: aansluiting A15 – A15/A16 richting knp. Ridderkerk Noord

44

17334

 

Z56

knp. Ridderkerk Zuid: aansluiting A15 – A16 richting afrit 21 Dordrecht

13

500

 

Z99

knp. Gorinchem: aansluiting A15 van afrit 27 Gorinchem – A27 richting afrit 24 Avelingen

8

4764

 

Z80

knp. Gorinchem: aansluiting A27 van afrit 24 Avelingen – A15 richting afrit 27 Gorinchem

18

13595

 

Z100

knp. Gorinchem: aansluiting A15 van knp. Deil – A27 richting afrit 25 Noordeloos

7

5040

 

Z80

knp. Gorinchem: aansluiting A27 – A15 richting afrit 27 Gorinchem

18

13595

 

G14

knp. Gorinchem: aansluiting A27 van afrit 24 Avelingen – A15 richting knp. Deil

13

9956

 

G14

knp. Gorinchem: aansluiting A27 van afrit Noorderloos – A15 richting knp. Deil

13

9956

 

G6

knp. Valburg: aansluiting A15 (van afrit 34 Echteld en knp. Ressen) – A50 richting knp. Ewijk

9

4932

 

G17

knp. Valburg: aansluiting A50 (van knp. Valburg en knp. Ewijk) – A15 richting knp. Ressen

5

4000

 

G5

knp. Valburg: aansluiting A15 (van afrit 34 Echteld en knp. Ressen) – A50 richting knp. Grijsoord

5

3150

 

G16

knp. Valburg: aansluiting A50 (van knp. Valburg en knp. Ewijk) – A15 richting afrit 34 Echteld

8

10044

 

G17

knp. Ressen: aansluiting A325 – A15 richting knp. Valburg

5

4000

 

Z54

knp. Terbregseplein: aansluiting A20 (van afrit 14 Rotterdam Centrum) – A16 richting afrit 25 Rotterdam Centrum

14

11421

 

Z51

knp. Terbregseplein: aansluiting A16 – A20 richting afrit 17 Nieuwerkerk aan de IJssel

10

10952

 

Z125

knp. Terbregseplein: aansluiting A16 afrit 25 Rotterdam Centrum – A20 richting afrit 14 Rotterdam Centrum

5,5

3656

 

Z54

knp. Terbregseplein: aansluiting A20 (van afrit 17 Nieuwerkerk aan de IJssel) – A16 richting afrit 25 Rotterdam Centrum

14

11421

 

B11

knp. Klaverpolder: aansluiting A16 (van afrit 20 's Gravendeel) – A17 richting afrit 26 Industrie Moerdijk

13,5

3627

 

B37

knp. Klaverpolder: aansluiting A17/A16 richting knp. Zonzeel

16,5

6519

 

Z58

knp. Klaverpolder: aansluiting A17 – A16 richting afrit 20 's Gravendeel

25

9047

 

B11

knp. Klaverpolder: aansluiting A16 ( van knp. Zonzeel) – A17 richting afrit 26 Industrie Moerdijk

13,5

3627

 

B15

knp. Zonzeel: aansluiting A16 (van knp. Klaverpolder) – A59 richting frit 31 Terheijden

5

4000

 

B15

knp. Zonzeel: aansluiting A16 ( van afrit 17 Prinsenbeek) – A59 richting afrit 31 Terheijden

5

4000

 

B37

knp. Zonzeel: aansluiting A59/A16 richting knp. Klaverpolder

16,5

6519

 

B38

knp. Zonzeel: aansluiting A59 – A16 richting afrit 17 Prinsenbeek

14

5466

 

B40

knp. Princeville: aansluiting A58 – A16 richting afrit 15 Rijsbergen

13

4728

 

B39

knp. Princeville: aansluiting A58 – A16 richting afrit 17 Prinsenbeek

16,5

5364

 

B4

knp. Galder: aansluiting A16 (van afrit 15 Rijsbergen) – A58 richting afrit 14 Ulvenhout

12

3950

 

B4

knp. Galder: aansluiting A16 (van grens Belgie) – A58 richting afrit 14 Ulvenhout

12

3950

 

B108

knp. Galder: aansluiting A58 – A16 richting grens Belgie

5

4000

 

B116

knp. Galder: aansluiting A58 – A16 richting afrit 15 Rijsbergen

15

4295

 

B13

knp. Noordhoek: aansluiting A59 – A17 richting afrit 21 Roosendaal Noord

8,5

3000

 

B100

knp. Noordhoek: aansluiting A59 – A17 richting afrit 25 Zevenbergen

10

4011

 

B2

knp. De Stok: aansluiting A58 – A17 richting knp. Zoomland

14,5

3720

 

B99

knp. De stok: aansluiting A58 – A17 richting afrit 21 Roosendaal Noord

9,5

3122

 

U83

knp. Rijnsweerd: aansluiting A27 (van knp. Lunetten) – A28 richting afrit 3 Den Dolder

6,5

6707

 

U6

knp. Rijnsweerd: aansluiting A28 – A27 richting knp. Lunetten

11,5

7298

 

U83

knp. Rijnsweerd: aansluiting A27 (van afrit 31 Ring Utrecht Noord) – A28 richting afrit 3 Den Dolder

6,5

6707

 

U7

knp. Everdingen: aansluiting A2 (van afrit 12 Everdingen) – A27 richting knp. Lunetten)

5

5832

 

Z128

knp. Everdingen: aansluiting A2 – A27 richting afrit 25 Noordeloos

8

5424

 

B102

knp. Hooipolder: aansluiting A59 – A27 richting afrit 19 Oosterhout

5

4000

 

B41

knp. Hooipolder: aansluiting A59 – A27 richting afrit 24 Avelingen

5

4000

 

B5

knp. Annabsoch: aansluiting A58 (van afrit 12 Gilze) – A27 richting afrit 15 Breda

10,5

4178

 

B101

knp. Annabsoch: aansluiting A58 (van afrit 14 Ulvenhout) – A27 richting Afrit 15 Breda

11,5

3771

 

O111

knp. Lankhorst: aansluiting A28 – A32 richting afrit 4 Havelte

9

3314

 

O114

knp. Hattemerbroek: A28 – N50 richting Kampen

6,5

3293

 

G6

knp. Ewijk: aansluiting A50 – A73 richting knp. Neerbosch

9

4932

 

G28

knp. Ewijk: aansluiting A73 – A50 richting knp. Valburg

6,5

4848

 

Ze50

knp. De Poel: aansluiting A256 – A58 richting afrit 36 Heinkenzand

5

4229

 

B6

knp. De Baars: aansluiting A58 (van afrit 10 Hilvarenbeek) – A65 richting afrit 8 Oirschot

8

4065

 

B120

knp. De Baars: aansluiting A65 – A58 richting afrit 10 Hilvarenbeek

9,5

4140

 

L6

knp. Zaarderheiken: aansluiting A73 (van afrit 12 Grubbenvorst) – A67 richting afrit 40 Velden

15

8402

 

L88

knp. Zaarderheiken: aansluiting A67 (van afrit 39 Sevenum en afrit 40 Velden) – A73 richting afrit 12 Grubbenvorst

5,5

6336

 

L89

knp. Zaarderheiken: aansluiting A73 (van afrit 12 Grubbenvorst) – A67 richting afrit 39 Sevenum

11

4539

 

G27

knp. Neerbosch: aansluiting A73:A50/A73/N322 – A73:Neerbosscheweg Nijmegen richting afrit 1A Wijchen)

6,5

4000

 

G28

knp. Neerbosch: aansluiting A73:Neerbosscheweg Nijmegen – A73:A50/A73/N322 richting knp. Ewijk

6,5

4848

 

L64

knp. Ten Esschen: aansluiting A76 (van afrit 5 Nuth) – A76 richting knp. Kunderberg

5

4397

 

N61

knp. Rottepolderplein: aansluiting A9 (van knp. Velsen en knp. Rottepolderplein/Haarlem Zuid – A200 richting A10/N200/Haarlemmerweg Amsterdam (A10 afrit S103 Haarlem)

7,5

1037

 

1 Wijzigingen ten opzichte van de tabel zoals deze luidde voor 31 juli 2012.

Bijlage 3. – Tabel vaarwegen en bijbehorende vervoerscijfers Basisnet water

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

Vaarwegen

Aantallen schepen met gevaarlijke stoffen voor berekening van het GR1

Categorie

Naamgeving

Type schepen

LF1

LF2

LT1

LT2

GF2

GF3

GT3

GT5

Route Rotterdam – Duitsland

Binnenvaartschepen

9.882

13.958

146

0

0

2.135

196

0

Rood

Ingang haven

Zeeschepen

9.196

3.334

347

0

1.046

902

38

02

Rood

Noord-ingang

5.475

2.563

297

0

227

260

0

02

Rood

Zuid-ingang

3.721

771

50

0

819

642

38

0

Rood

Beerkanaal (o.a. Maasvlakte)

1.241

442

48

0

69

61

3

0

Rood

Calandkanaal

2.480

329

2

0

750

581

35

0

Rood

Nieuwe Waterweg (tot splitsing Oude en Nieuwe Maas)

5.475

2.563

297

0

227

260

0

02

Rood

Nieuwe Maas (route splitsing Oude en Nieuwe Maas – kern Pernis)

1.257

489

53

0

39

1282

0

0

Rood

Nieuwe Maas (route kern Pernis – Delfshavense Schie)

297

67

33

0

5

402

0

0

Rood

Oude Maas (route splitsing Oude en Nieuwe Maas – Botlekbrug)

524

202

17

0

86

77

0

02

Rood

Oude Maas (route Botlekbrug – Drechtsteden)

323

115

7

0

84

77

0

02

Zwart

Beneden Merwede

 

Zwart

Bijlandsch kanaal

Zwart

Boven Merwede

Zwart

Hartelkanaal

Zwart

Niewe Maas (route Delfshavense Schie – Beneden Merwede)

 

Zwart

Noord

Zwart

Oude Maas (route Beneden Merwede – Dordtse Kil)

Zwart

Waal

Route Amsterdam – Rijn

Binnenvaartschepen

8.303

9.063

0

0

0

332

0

0

Zeeschepen (inclusief buitenhaven)

319

368

0

0

0

113

22

0

Rood

Noordzeekanaal (route Buitenhaven Noordzee-Coenhaven Amsterdam)

 

Zwart

Amsterdam-Rijnkanaal

Zwart

Het IJ (route Coenhaven-Oranjesluizen Amsterdam)

Zwart

Lek (route Nieuwe Maas-Lekkanaal)

 

Zwart

Lekkanaal

Zwart

Pannerdenskanaal

Route Westerschelde

Binnenvaartschepen

4.691

1.089

1

7

0

37

62

0

Zeeschepen

0

0

0

0

8142

22052

902

0

Rood

Wielingen

 

Rood

Westerschelde (incl. Oostgat)

Kanaal Gent-Terneuzen

Binnenvaartschepen

4.691

1.089

1

7

0

37

62

0

Zeeschepen

2422

3022

202

82

52

52

922

0

Route Westerschelde – Rijn

Binnenvaartschepen

7.191

5.612

90

0

0

3.735

41

0

Zeeschepen

239

82

1

0

70

74

0

0

Rood

Dordtsche Kil

 

Rood

Hollandsch Diep (route Dordtsche Kill-haven Moerdijk)

Zwart

Brabantsche Vaarwater

Zwart

Hollandsch Diep (route sluis Willemstad-haven Moerdijk)

Zwart

Kanaal door Zuid-Beveland

 

Zwart

Krammer

Zwart

Mastgat (ook bekend als Keeten)

Zwart

Nieuwe Merwede

Zwart

Oosterschelde

 

Zwart

Schelde-Rijnkanaal

Zwart

Volkerak

Zwart

Zijpe

Route Amsterdam – Noord- Nederland

Binnenvaartschepen

2.786

1.162

0

0

0

0

30

0

Zwart

Eemskanaal

 

Zwart

IJmeer (route Oranjesluizen Amsterdam-Markermeer)

Zwart

IJsselmeer (route Houtrib

sluizen Lelystad-Markermeer/ Prinses Magrietkanaal)

Zwart

Markermeer (route IJmeer-Houtribsluizen Lelystad)

 

Zwart

Prinses Margrietkanaal

Zwart

Van Starkenborghkanaal

Route Rijn – Oost-Nederland

Binnenvaartschepen

810

347

0

0

0

0

0

0

Zwart

Geldersche IJssel

 

Zwart

Keteldiep

Zwart

Ketelmeer (route Ketelbrug-Keteldiep)

Route Maasroute

Binnenvaartschepen

803

2.710

40

0

0

289

258

0

Zwart

Julianakanaal

 

Zwart

Kanaal van Sint Andries

Zwart

Lateraalkanaal Linne/Buggenum

Zwart

Maas (route Kanaal van Sint Andries- Lateraalkanaal Linne/Buggenum)

 

Zwart

Maas (route Lateraalkanaal Linne/Buggenum-Julianakanaal)

Zwart

Maas-Waalkanaal

1 Voor de rode vaarwegen moeten GR-berekeningen worden uitgevoerd met de aantallen binnenvaart- plus zeeschepen. Voor zwarte vaarwegen moeten GR-berekeningen worden uitgevoerd met alleen de aantallen binnenvaartschepen.

2 Wijzigingen ten opzichte van de tabel zoals deze luidde voor 31 juli 2012.

Bijlage 4. – Tabel afstanden en vervoerscijfers Basisnet Spoor

[Regeling vervallen per 01-04-2015]

1

2

3

4

5

6

7

Spoorvak begincoördinaat, (m)

Spoorvak eindcoördinaat, (m)

Naamgeving

Breedtecategorie spoor (m)

PR10-6 contour (m)

Transportgegevens voor het berekenen van het GR

(in aantal ketelwagenequivalenten)

Bijzonderheden

K = Kopmaken

L = Lage

snelheid

W = Wissel

Ti = Tunnel

Vi = Veiligheids- maatregel

(i = volgnr.)

Brandbare gassen

Toxische gassen

Zeer toxische gassen

Zeer brandbare vloeistoffen

Toxische vloeistoffen

Zeer toxische vloeistoffen

Warme/Koude Bleveverhouding

X : Y

X : Y

A

B2

B3

C3

D3

D4

A

B2

40809 : 385096

51807 : 390975

Traject 11010: Sloehaven – Roosendaal West

   

10300

600

0

2700

600

300

0.03

1.84

Vlissingen

40809 : 385096

40851 : 385197

1: Sloehaven – Franse Monument

0–24

0

               

W

40851 : 385197

40866 : 385248

2: Sloehaven – Franse Monument

25–49

0

               

W

40866 : 385248

40872 : 385286

3: Sloehaven – Franse Monument

50–74

0

               

W

40872 : 385286

40874 : 385322

4: Sloehaven – Franse Monument

75–99

0

               

W

40874 : 385322

40866 : 385382

5: Sloehaven – Franse Monument

100–124

0

               

W

40866 : 385382

40849 : 385430

6: Sloehaven – Franse Monument

125–149

0

               

W

40849 : 385430

40843 : 385446

7: Sloehaven – Franse Monument

100–124

0

               

W

40843 : 385446

40841 : 385453

8: Sloehaven – Franse Monument

125–149

0

               

W

40841 : 385453

40569 : 385997

9: Sloehaven – Franse Monument

100–124

0

               

W

40569 : 385997

40560 : 386034

10: Sloehaven – Franse Monument

75–99

0

               

W

40560 : 386034

40554 : 386065

11: Sloehaven – Franse Monument

50–74

0

               

W

40554 : 386065

40546 : 386100

12: Sloehaven – Franse Monument

25–49

0

               

W

40546 : 386100

40493 : 386243

13: Sloehaven – Franse Monument

0–24

0

               

W

40493 : 386243

39671 : 387511

14: Sloehaven – Franse Monument

0–24

0

               

W

39671 : 387511

38545 : 391806

15: Sloehaven – Franse Monument

0–24

0

                 

38545 : 391806

45692 : 391282

16: Franse Monument – Bergen Op Zoom

0–24

0

                 

45692 : 391282

46764 : 391204

17: Franse Monument – Bergen Op Zoom

0–24

0

               

W

46764 : 391204

50066 : 390985

18: Franse Monument – Bergen Op Zoom

0–24

0

                 

50066 : 390985

50954 : 390972

19: Franse Monument – Bergen Op Zoom

0–24

0

               

W

50954 : 390972

51413 : 390977

20: Franse Monument – Bergen Op Zoom

25–49

0

               

W

51413 : 390977

51807 : 390975

21: Franse Monument – Bergen Op Zoom

0–24

0

               

W

51807 : 390975

90165 : 394400

Traject 11010: Sloehaven – Roosendaal West

   

10300

600

0

2700

600

300

0.03

1.84

Woensdrecht

51807 : 390975

60355 : 387582

22: Franse Monument – Bergen Op Zoom

0–24

0

                 

60355 : 387582

62121 : 386488

23: Franse Monument – Bergen Op Zoom

0–24

0

               

W

62121 : 386488

65750 : 384080

24: Franse Monument – Bergen Op Zoom

0–24

0

                 

65666 : 384135

69382 : 382193

25: Franse Monument – Bergen Op Zoom

0–24

0

                 

69382 : 382193

70518 : 382309

26: Franse Monument – Bergen Op Zoom

0–24

0

               

W

70518 : 382309

79204 : 388202

27: Franse Monument – Bergen Op Zoom

0–24

0

                 

79204 : 388202

79240 : 390113

28: Franse Monument – Bergen Op Zoom

0–24

0

               

W

79240 : 390113

79526 : 390855

29: Bergen Op Zoom – Roosendaal West

0–24

0

               

W

79526 : 390855

79671 : 391002

30: Bergen Op Zoom – Roosendaal West

0–24

0

                 

79633 : 390967

80427 : 391335

31: Bergen Op Zoom – Roosendaal West

0–24

0

               

W

80427 : 391335

82240 : 391604

32: Bergen Op Zoom – Roosendaal West

0–24

0

                 

82240 : 391604

83229 : 391751

33: Bergen Op Zoom – Roosendaal West

0–24

0

               

W

83229 : 391751

89875 : 393630

34: Bergen Op Zoom – Roosendaal West

0–24

0

                 

89875 : 393630

89987 : 393889

35: Bergen Op Zoom – Roosendaal West

0–24

0

                 

89987 : 393889

90165 : 394400

36: Bergen Op Zoom – Roosendaal West

0–24

0

               

W

91050 : 395470

105079 : 399568

Traject 12010: Roosendaal – Breda West

   

4350

2500

0

1450

50

50

0

0.47

Woensdrecht

91050 : 395470

91307 : 395652

1: Roosendaal – Breda West

0–24

0

               

W L

91307 : 395652

91559 : 395696

2: Roosendaal – Breda West

0–24

0

               

W

91559 : 395696

91746 : 395671

3: Roosendaal – Breda West

0–24

0

                 

91746 : 395671

91937 : 395672

4: Roosendaal – Breda West

0–24

0

                 

91937 : 395672

92904 : 395927

5: Roosendaal – Breda West

0–24

0

               

W

92904 : 395927

100038 : 397830

6: Roosendaal – Breda West

0–24

0

                 

100038 : 397830

101699 : 398272

7: Roosendaal – Breda West

0–24

0

               

W

101699 : 398272

105079 : 399568

8: Roosendaal – Breda West

0–24

0

                 

105079 : 399568

111159 : 400589

Traject 12010: Roosendaal – Breda West

   

4350

2500

0

1450

50

50

0

0.47

Gilze-Rijen

105079 : 399568

110379 : 400719

9: Roosendaal – Breda West

0–24

0

                 

110379 : 400719

110465 : 400703

10: Roosendaal – Breda West

0–24

0

               

W

110465 : 400703

110734 : 400651

11: Roosendaal – Breda West

0–24

0

               

W

110734 : 400651

111159 : 400589

12: Roosendaal – Breda West

25–49

0

               

W

111159 : 400589

135660 : 397053

Traject 12020: Breda West – Tilburg Oost

   

4350

2500

0

5650

3800

50

0

0.75

Gilze-Rijen

111159 : 400589

112429 : 400800

1: Breda West – Station Breda

0–24

8

               

W

112429 : 400800

112586 : 400857

2: Station Breda – Breda

25–49

1

               

W

112586 : 400857

113092 : 400908

3: Station Breda – Breda

50–74

1

               

W

113092 : 400908

113252 : 400917

4: Station Breda – Breda

25–49

1

               

W

113252 : 400917

114119 : 400960

5: Breda – Station Tilburg

0–24

8

               

W

114119 : 400960

114865 : 401016

6: Breda – Station Tilburg

0–24

1

                 

114865 : 401016

118995 : 400517

7: Breda – Station Tilburg

0–24

1

                 

118897 : 400541

121320 : 399943

8: Breda – Station Tilburg

0–24

1

                 

121320 : 399943

124175 : 399243

9: Breda – Station Tilburg

0–24

8

               

W

124175 : 399243

131219 : 397519

10: Breda – Station Tilburg

0–24

1

                 

131219 : 397519

132918 : 397101

11: Breda – Station Tilburg

0–24

8

               

W

132820 : 397124

132936 : 397096

12: Breda – Station Tilburg

0–24

1

                 

132936 : 397096

133781 : 396929

13: Breda – Station Tilburg

0–24

8

               

W

133781 : 396929

134296 : 396849

14: Station Tilburg – Tilburg

25–49

1

               

W

134296 : 396849

135660 : 397053

15: Tilburg – Tilburg Oost

0–24

8

               

W

135660 : 397053

146910 : 399899

Traject 12030: Tilburg Oost – Station Boxtel

   

3650

2300

0

4600

3750

0

0

0.73

Gilze-Rijen

135660 : 397053

136203 : 397263

1: Tilburg Oost – Boxtel West

0–24

6

               

W

136203 : 397263

140725 : 398944

2: Tilburg Oost – Boxtel West

0–24

1

                 

140725 : 398944

142609 : 399597

3: Tilburg Oost – Boxtel West

0–24

6

               

W

142609 : 399597

146910 : 399899

4: Tilburg Oost – Boxtel West

0–24

1

                 

146910 : 399899

150145 : 399645

Traject 12030: Tilburg Oost – Station Boxtel

   

3650

2300

0

4600

3750

0

0

0.73

Eindhoven

146910 : 399899

149460 : 400060

5: Tilburg Oost – Boxtel West

0–24

1

                 

149460 : 400060

150105 : 399690

6: Tilburg Oost – Boxtel West

0–24

6

               

W

150105 : 399690

150145 : 399645

7: Boxtel West – Station Boxtel

25–49

1

               

W

150145 : 399645

162895 : 384012

Traject 12040: Station Boxtel – Eindhoven Oost

   

3650

2300

0

4600

3750

0

0

0.73

Eindhoven

150145 : 399645

150401 : 399369

1: Station Boxtel – Boxtel

50–74

1

               

W

150401 : 399369

150621 : 399106

2: Boxtel – Eindhoven

25–49

1

               

W

150621 : 399106

150966 : 398519

3: Boxtel – Station Eindhoven

0–24

6

               

W

150966 : 398519

151063 : 398324

4: Boxtel – Station Eindhoven

25–49

1

               

W

151063 : 398324

151406 : 397788

5: Boxtel – Station Eindhoven

50–74

1

               

W

151406 : 397788

151592 : 397458

6: Boxtel – Station Eindhoven

50–74

1

                 

151592 : 397458

151596 : 397450

7: Boxtel – Station Eindhoven

50–74

1

               

W

151596 : 397450

151729 : 397189

8: Boxtel – Station Eindhoven

25–49

1

               

W

151729 : 397189

152847 : 395215

9: Boxtel – Station Eindhoven

0–24

6

               

W

152847 : 395215

153930 : 393295

10: Boxtel – Station Eindhoven

0–24

1

                 

153930 : 393295

154725 : 391922

11: Boxtel – Station Eindhoven

0–24

6

               

W

154725 : 391922

155074 : 391318

12: Boxtel – Eindhoven

0–24

1

                 

155074 : 391318

155525 : 390517

Spoortunnel Best

                   

T1

155525 : 390517

156826 : 388251

12: Boxtel – Eindhoven

0–24

1

                 

156826 : 388251

157547 : 387375

13: Boxtel – Station Eindhoven

0–24

6

               

W

157547 : 387375

158022 : 386800

14: Boxtel – Station Eindhoven

25–49

1

               

W

158022 : 386800

158677 : 386012

15: Boxtel – Station Eindhoven

0–24

6

               

W

158612 : 386089

159722 : 384743

16: Boxtel – Station Eindhoven

0–24

1

                 

159722 : 384743

160336 : 384010

17: Boxtel – Station Eindhoven

0–24

6

               

W

160336 : 384010

161211 : 383709

18: Boxtel – Station Eindhoven

0–24

6

               

W

161211 : 383709

161308 : 383731

19: Boxtel – Station Eindhoven

25–49

1

               

W

161308 : 383731

161403 : 383762

20: Boxtel – Station Eindhoven

50–74

1

               

W

161403 : 383762

162009 : 383891

21: Station Eindhoven – Eindhoven

75–99

1

               

W

162009 : 383891

162526 : 384007

22: Station Eindhoven – Eindhoven

50–74

1

               

W

162526 : 384007

162842 : 384016

23: Eindhoven – Eindhoven Oost

25–49

1

               

W

162842 : 384016

162895 : 384012

24: Eindhoven – Eindhoven Oost

0–24

6

               

W

162895 : 384012

172636 : 386849

Traject 12050: Eindhoven Oost – Station Venlo

   

2150

0

0

0

0

0

0

0

Eindhoven

162895 : 384012

163186 : 383996

1: Eindhoven Oost – Station Blerick

0–24

0

               

W

163186 : 383996

163289 : 384011

2: Eindhoven Oost – Station Blerick

25–49

0

               

W

163289 : 384011

163575 : 384081

3: Eindhoven Oost – Station Blerick

0–24

0

               

W

163575 : 384081

164002 : 384170

4: Eindhoven Oost – Station Blerick

0–24

0

               

W

164002 : 384170

172636 : 386849

5: Eindhoven Oost – Station Blerick

0–24

0

                 

172636 : 386849

208749 : 375968

Traject 12050: Eindhoven Oost – Station Venlo

   

2150

0

0

0

0

0

0

0

Volkel

172636 : 386849

173255 : 387096

6: Eindhoven Oost – Station Blerick

0–24

0

                 

173255 : 387096

175528 : 387247

7: Eindhoven Oost – Station Blerick

0–24

0

               

W

175528 : 387247

182025 : 385523

8: Eindhoven Oost – Station Blerick

0–24

0

                 

182025 : 385523

183172 : 385218

9: Eindhoven Oost – Station Blerick

0–24

0

               

W

183172 : 385218

186575 : 384608

10: Eindhoven Oost – Station Blerick

0–24

0

                 

186473 : 384624

191849 : 383791

11: Eindhoven Oost – Station Blerick

0–24

0

                 

191849 : 383791

192938 : 383623

12: Eindhoven Oost – Station Blerick

0–24

0

               

W

192938 : 383623

199603 : 382590

13: Eindhoven Oost – Station Blerick

0–24

0

                 

199603 : 382590

200492 : 382182

14: Eindhoven Oost – Station Blerick

0–24

0

               

W

200471 : 382198

201342 : 381538

15: Eindhoven Oost – Station Blerick

0–24

0

               

W

201342 : 381538

207169 : 377133

16: Eindhoven Oost – Station Blerick

0–24

0

                 

207169 : 377133

208393 : 376286

17: Eindhoven Oost – Station Blerick

0–24

0

               

W

208393 : 376286

208410 : 376270

18: Eindhoven Oost – Station Blerick

0–24

0

               

W

208410 : 376270

208567 : 376113

19: Station Blerik – Blerick

25–49

0

               

W

208567 : 376113

208749 : 375968

20: Blerick – Station Venlo

0–24

0

               

W

208749 : 375968

209478 : 375425

Traject 12050: Eindhoven Oost – Station Venlo

   

2150

0

0

0

0

0

0

0

Volkel

208749 : 375968

209378 : 375528

21: Blerick – Station Venlo

0–24

0

               

W

209378 : 375528

209417 : 375490

22: Blerick – Station Venlo

25–49

0

               

W

209417 : 375490

209447 : 375458

23: Blerick – Station Venlo

50–74

0

               

W

209447 : 375458

209478 : 375425

24: Blerick – Station Venlo

75–99

0

               

W

209478 : 375425

210014 : 374689

Traject 12060: Station Venlo – Venlo-Oost

   

26950

7000

0

3200

5000

0

0

1.24

Volkel K

209478 : 375425

209683 : 375183

1: Station Venlo – Venlo

100–124

0

               

W

209683 : 375183

209841 : 374991

2: Venlo – Venlo-Oost

125–149

0

               

W

209841 : 374991

209903 : 374935

3: Venlo – Venlo-Oost

100–124

0

               

W

209903 : 374935

209954 : 374867

4: Venlo – Venlo-Oost

75–99

0

               

W

209954 : 374867

209981 : 374814

5: Venlo – Venlo-Oost

50–74

0

               

W

209981 : 374814

210001 : 374752

6: Venlo – Venlo-Oost

25–49

9

               

W

210001 : 374752

210014 : 374689

7: Venlo – Venlo-Oost

0–24

11

               

W

210014 : 374689

211116 : 372729

Traject 12070: Venlo-Oost – Kaldenkirchen(D)

   

14550

3500

0

1600

2500

0

0

1.24

Volkel

210014 : 374689

209973 : 374221

1: Venlo-Oost – Kaldenkirchen(D)

0–24

0

               

W

209973 : 374221

210000 : 373770

2: Venlo-Oost – Kaldenkirchen(D)

0–24

0

               

W

210000 : 373770

211116 : 372729

3: Venlo-Oost – Kaldenkirchen(D)

0–24

0

                 

98771 : 428719

96995 : 430847

Traject 30090: Kijfhoek – R'dam Lombardijen

   

34440

18650

560

151780

12910

4590

0.16

0.47

Rotterdam V1

98771 : 428719

98285 : 429063

1: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

0–24

28

               

W

98363 : 429004

97939 : 429374

2: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

0–24

28

               

W

97939 : 429374

97301 : 430275

3: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

0–24

17

                 

97301 : 430275

96995 : 430847

4: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

0–24

28

               

W

96995 : 430847

96260 : 432356

Traject 30095: Barendrecht Aansl – R'dam Lombardijen

   

360

550

0

4400

750

0

0

0.18

Rotterdam

96995 : 430847

96626 : 431526

1: Barendrecht Aansl. – R'dam Lombardijen

0–24

1

               

W

96626 : 431526

96565 : 431660

2: Barendrecht Aansl. – R'dam Lombardijen

25–49

1

               

W

96565 : 431660

96446 : 431922

3: Barendrecht Aansl. – R'dam Lombardijen

0–24

1

               

W

96446 : 431922

96424 : 431978

4: Barendrecht Aansl. – R'dam Lombardijen

25–49

1

               

W

96424 : 431978

96396 : 432052

5: Barendrecht Aansl. – R'dam Lombardijen

50–74

1

               

W

96396 : 432052

96260 : 432356

6: Barendrecht Aansl. – R'dam Lombardijen

75–99

1

               

W

96260 : 432356

116665 : 449770

Traject 30100: R'dam Lombardijen – Breukelen

   

1440

910

0

6020

1110

180

0

0.84

Rotterdam

96260 : 432356

95454 : 433931

1: R'dam Lombardijen – R'dam CS

50–74

1

               

W

95454 : 433931

95398 : 434051

2: R'dam Lombardijen – R'dam CS

25–49

1

               

W

95398 : 434051

95382 : 434085

3: R'dam IJsselmonde – R'dam CS

25–49

1

               

W

95382 : 434085

95167 : 434506

4: R'dam IJsselmonde – R'dam CS

50–74

1

               

W

95167 : 434506

95055 : 434696

5: R'dam IJsselmonde – R'dam CS

25–49

1

               

W

95055 : 434696

94674 : 435430

6: R'dam IJsselmonde – R'dam CS

0–24

7

               

W

94674 : 435430

94620 : 435525

7: R'dam IJsselmonde – R'dam CS

25–49

1

               

W

94620 : 435525

94596 : 435567

8: R'dam IJsselmonde – R'dam CS

25–49

1

                 

94596 : 435567

94463 : 435779

9: R'dam IJsselmonde – Rotterdam Westelijke Splitsing

0–24

1

                 

94463 : 435779

93658 : 437840

Willemspoortunnel

                   

T2

93658 : 437840

92343 : 437912

12: Rotterdam Stadion – Rotterdam CS

0–24

7

               

W

92343 : 437912

92199 : 437895

13: R'dam IJsselmonde – R'dam CS

0–24

1

               

W L

92199 : 437895

92127 : 437885

14: R'dam CS – Rotterdam

25–49

1

               

W L

92127 : 437885

92079 : 437875

15: R'dam CS – Rotterdam

50–74

1

               

W L

92079 : 437875

92028 : 437860

16: R'dam CS – Rotterdam

75–99

1

               

W L

92028 : 437860

91432 : 437683

17: R'dam CS – Rotterdam

100–124

1

               

W L

91432 : 437683

91296 : 437663

18: R'dam CS – Rotterdam

75–99

1

               

W L

91296 : 437663

91226 : 437656

19: Rotterdam – Rotterdam Blijdorp

50–74

1

               

W L

91226 : 437656

91009 : 437645

20: Rotterdam – Rotterdam Blijdorp

75–99

1

               

W L

91009 : 437645

90895 : 437637

21: Station R'dam – Rotterdam Blijdorp

50–74

1

               

W L

90895 : 437637

90729 : 437648

22: Rotterdam Blijdorp – Gouda

50–74

1

               

W

90729 : 437648

90493 : 437795

23: Rotterdam Blijdorp – Gouda

75–99

1

               

W

90493 : 437795

90472 : 437831

24: Rotterdam Blijdorp – Gouda

75–99

1

               

W

90472 : 437831

90443 : 437933

25: Rotterdam Blijdorp – Gouda

50–74

1

               

W

90443 : 437933

90441 : 438037

26: Rotterdam Blijdorp – Gouda

25–49

1

               

W

90441 : 438037

90447 : 438096

27: Rotterdam Blijdorp – Gouda

0–24

7

               

W

90447 : 438096

90716 : 439111

28: Rotterdam Blijdorp – Gouda

0–24

7

               

W

90716 : 439111

91551 : 439454

29: Rotterdam Blijdorp – Gouda

0–24

1

                 

91551 : 439454

92606 : 439674

30: Rotterdam Blijdorp – Gouda

0–24

7

               

W

92606 : 439674

94108 : 439983

31: Rotterdam Blijdorp – Gouda

0–24

1

                 

94108 : 439983

97049 : 440594

32: Rotterdam Blijdorp – Gouda

0–24

7

               

W

97049 : 440594

102263 : 442393

33: Rotterdam Blijdorp – Gouda

0–24

1

                 

102263 : 442393

102714 : 443070

34: Rotterdam Blijdorp – Gouda

0–24

7

               

W

102662 : 442984

102932 : 443420

35: Rotterdam Blijdorp – Gouda

0–24

7

               

W

102932 : 443420

104563 : 445957

36: Rotterdam Blijdorp – Gouda

0–24

1

                 

104563 : 445957

105264 : 447025

37: Rotterdam Blijdorp – Gouda

0–24

7

               

W

105264 : 447025

105405 : 447179

38: Rotterdam Blijdorp – Gouda

0–24

1

                 

105405 : 447179

106191 : 447789

39: Rotterdam Blijdorp – Gouda

0–24

7

               

W

106191 : 447789

106892 : 447978

40: Rotterdam Blijdorp – Gouda

0–24

1

                 

106892 : 447978

107797 : 447938

41: Rotterdam Blijdorp – Gouda

0–24

7

               

W

107797 : 447938

108023 : 447923

42: Gouda Station

25–49

1

               

W

108023 : 447923

108253 : 447896

43: Gouda Station

50–74

1

               

W

108253 : 447896

108298 : 447888

44: Gouda Station

50–74

1

               

W

108298 : 447888

108434 : 447860

45: Gouda – Harmelen Aansl.

25–49

1

               

W

108434 : 447860

109431 : 447747

46: Gouda – Harmelen Aansl.

0–24

7

               

W

109431 : 447747

109655 : 447722

47: Gouda – Harmelen Aansl.

0–24

1

                 

109655 : 447722

112214 : 447437

48: Gouda – Harmelen Aansl.

0–24

7

               

W

112214 : 447437

114982 : 448653

49: Gouda – Harmelen Aansl.

0–24

1

                 

114982 : 448653

116665 : 449770

50: Gouda – Harmelen Aansl.

0–24

7

               

W

116665 : 449770

127902 : 464254

Traject 30100: R'dam Lombardijen – Breukelen

   

1440

910

0

6020

1110

180

0

0.84

Schiphol

116665 : 449770

117021 : 450007

51: Gouda – Harmelen Aansl.

0–24

7

               

W

117021 : 450007

119287 : 452748

52: Gouda – Harmelen Aansl.

0–24

1

                 

119287 : 452748

120266 : 454401

53: Gouda – Harmelen Aansl.

0–24

7

               

W

120266 : 454401

120572 : 454843

54: Gouda – Harmelen Aansl.

0–24

1

                 

120572 : 454843

121068 : 455269

55: Gouda – Harmelen Aansl.

0–24

7

               

W

121068 : 455269

121374 : 455438

56: Gouda – Harmelen Aansl.

25–49

1

               

W

121374 : 455438

122070 : 455805

57: Gouda – Harmelen Aansl.

0–24

7

               

W

122070 : 455805

123987 : 456817

58: Gouda – Harmelen Aansl.

0–24

1

                 

123987 : 456817

124936 : 457313

59: Gouda – Harmelen Aansl.

0–24

7

               

W

124936 : 457313

125213 : 457438

60: Harmelen Aansl. – Breukelen

25–49

1

               

W

125213 : 457438

125808 : 457901

61: Harmelen Aansl. – Breukelen

25–49

1

                 

125808 : 457901

125890 : 458021

62: Harmelen Aansl. – Breukelen

0–24

1

                 

125890 : 458021

126313 : 459164

63: Harmelen Aansl. – Breukelen

0–24

7

               

W

126313 : 459164

127851 : 463748

64: Harmelen Aansl. – Breukelen

0–24

1

                 

127841 : 463714

127856 : 463769

65: Harmelen Aansl. – Breukelen

0–24

1

                 

127856 : 463769

127902 : 464254

66: Harmelen Aansl. – Breukelen

0–24

7

               

W

127902 : 464254

124718 : 481053

Traject 30110: Breukelen – Duivendrecht

   

2040

1110

0

8770

1310

280

0

1.04

Schiphol

127902 : 464254

127871 : 464815

1: Breukelen – Duivendrecht

25–49

1

               

W

127871 : 464815

128056 : 466091

2: Breukelen – Duivendrecht

0–24

10

               

W

128056 : 466091

127828 : 475308

3: Breukelen – Duivendrecht

0–24

1

                 

127828 : 475308

127312 : 476287

4: Breukelen – Duivendrecht

0–24

10

               

W

127312 : 476287

127154 : 476577

5: Breukelen – Duivendrecht

0–24

1

                 

127154 : 476577

127028 : 476816

6: Breukelen – Duivendrecht

0–24

10

               

W

127028 : 476816

126642 : 477558

7: Breukelen – Duivendrecht

25–49

1

               

W

126642 : 477558

126528 : 477766

8: Breukelen – Duivendrecht

25–49

1

                 

126562 : 477703

126369 : 478053

9: Breukelen – Duivendrecht

25–49

1

                 

126369 : 478053

125785 : 479128

10: Breukelen – Duivendrecht

25–49

1

               

W

125785 : 479128

125687 : 479304

11: Breukelen – Duivendrecht

25–49

1

                 

125687 : 479304

125288 : 480026

12: Breukelen – Duivendrecht

25–49

1

               

W

125288 : 480026

124718 : 481053

13: Breukelen – Duivendrecht

50–74

1

               

W

124718 : 481053

129296 : 482240

Traject 30115: Duivendrecht – Diemen

   

1440

910

0

5670

1110

180

0

0.84

Schiphol

124718 : 481053

124646 : 481137

1: Duivendrecht – Diemen

75–99

1

               

W

124646 : 481137

124602 : 481186

2: Duivendrecht – Diemen

100–124

1

               

W

124602 : 481186

124558 : 481235

3: Duivendrecht – Diemen

125–149

1

               

W

124558 : 481235

124508 : 481299

4: Duivendrecht – Diemen

150-174

1

               

W

124508 : 481299

124420 : 481479

5: Duivendrecht – Diemen

175-199

1

               

W

124420 : 481479

124403 : 481641

6: Duivendrecht – Diemen

150-174

1

               

W

124403 : 481641

124423 : 481749

7: Duivendrecht – Diemen

125–149

1

               

W

124423 : 481749

124435 : 481782

8: Duivendrecht – Diemen

100–124

1

               

W

124435 : 481782

124458 : 481833

9: Duivendrecht – Diemen

100–124

1

                 

124458 : 481833

124467 : 481851

10: Duivendrecht – Diemen

75–99

1

                 

124467 : 481851

124500 : 481901

11: Duivendrecht – Diemen

75–99

1

               

W

124500 : 481901

124554 : 481963

12: Duivendrecht – Diemen

50–74

1

               

W

124554 : 481963

124627 : 482026

13: Duivendrecht – Diemen

25–49

1

               

W

124627 : 482026

124975 : 482231

14: Duivendrecht – Diemen

0–24

6

               

W

124975 : 482231

126523 : 483353

15: Duivendrecht – Diemen

0–24

6

               

W

126523 : 483353

126928 : 483635

16: Duivendrecht – Diemen

0–24

6

               

W

126928 : 483635

127258 : 483630

17: Duivendrecht – Diemen

0–24

1

                 

127258 : 483630

128166 : 482972

18: Duivendrecht – Diemen

0–24

6

               

W

128166 : 482972

128246 : 482926

19: Duivendrecht – Diemen

25–49

1

               

W

128246 : 482926

128313 : 482880

20: Duivendrecht – Diemen

25–49

1

                 

128313 : 482880

128469 : 482760

21: Duivendrecht – Diemen

50–74

1

                 

128469 : 482760

128631 : 482640

22: Duivendrecht – Diemen

25–49

1

                 

128631 : 482640

128652 : 482626

23: Duivendrecht – Diemen

25–49

1

               

W

128652 : 482626

129296 : 482240

24: Duivendrecht – Diemen

0–24

6

               

W

129296 : 482240

131953 : 480163

Traject 30120: Diemen – Weesp

   

1440

910

0

6020

1110

180

0

0.84

Schiphol

129296 : 482240

129890 : 481860

1: Diemen – Weesp

0–24

7

               

W

129890 : 481860

130443 : 481464

2: Diemen – Weesp

0–24

1

                 

130443 : 481464

131343 : 480754

3: Diemen – Weesp

0–24

7

               

W

131343 : 480754

131735 : 480399

4: Diemen – Weesp

25–49

1

               

W

131735 : 480399

131953 : 480163

5: Diemen – Weesp

0–24

7

               

W

131953 : 480163

138431 : 477960

Traject 30130: Weesp – Amersfoort West

   

1440

910

0

6020

1110

180

0

0.84

Schiphol

131953 : 480163

132174 : 479956

1: Weesp – Hilversum

0–24

7

               

W

132174 : 479956

133395 : 479356

2: Weesp – Hilversum

0–24

1

                 

133395 : 479356

134121 : 479020

3: Weesp – Hilversum

0–24

7

               

W

134121 : 479020

135052 : 478402

4: Weesp – Hilversum

0–24

7

               

W

135052 : 478402

138431 : 477960

5: Weesp – Hilversum

0–24

1

                 

138431 : 477960

153510 : 462833

Traject 30130: Weesp – Amersfoort West

   

1440

910

0

6020

1110

180

0

0.84

Soesterberg

138431 : 477960

139269 : 477119

6: Weesp – Hilversum

0–24

7

               

W

139269 : 477119

139328 : 476851

7: Weesp – Hilversum

25–49

1

               

W

139328 : 476851

139584 : 475780

8: Weesp – Hilversum

0–24

7

               

W

139584 : 475780

139648 : 475507

9: Weesp – Hilversum

0–24

1

                 

139648 : 475507

139948 : 474274

10: Weesp – Hilversum

0–24

7

               

W

139948 : 474274

139976 : 474152

11: Weesp – Hilversum

25–49

1

               

W

139976 : 474152

140297 : 472735

12: Weesp – Hilversum

0–24

7

               

W

140297 : 472735

140563 : 471842

13: Weesp – Hilversum

0–24

1

                 

140563 : 471842

140881 : 471107

14: Weesp – Hilversum

0–24

7

               

W

140881 : 471107

141033 : 470822

15: Weesp – Hilversum

25–49

1

               

W

141033 : 470822

141072 : 470736

16: Station Hilversum

25–49

1

               

W L

141072 : 470736

141162 : 470568

17: Hilversum – Baarn

0–24

1

               

W L

141162 : 470568

141374 : 470390

18: Hilversum – Baarn

0–24

1

               

W L

141374 : 470390

141814 : 470258

19: Hilversum – Baarn

0–24

7

               

W

141814 : 470258

146704 : 469039

20: Hilversum – Baarn

0–24

1

                 

146704 : 469039

148713 : 467906

21: Hilversum – Baarn

0–24

7

               

W

148713 : 467906

148825 : 467775

22: Hilversum – Baarn

0–24

1

                 

148825 : 467775

152079 : 463956

23: Baarn – Amersfoort West

0–24

1

                 

152013 : 464033

152289 : 463709

24: Baarn – Amersfoort West

0–24

1

                 

152289 : 463709

152340 : 463650

25: Baarn – Amersfoort West

0–24

7

               

W

152340 : 463650

152754 : 463181

26: Baarn – Amersfoort West

0–24

7

               

W

152754 : 463181

152856 : 463080

27: Baarn – Amersfoort West

25–49

1

               

W

152856 : 463080

152934 : 463011

28: Baarn – Amersfoort West

50–74

1

               

W

152934 : 463011

153004 : 462967

29: Baarn – Amersfoort West

75–99

1

               

W

153004 : 462967

153104 : 462923

30: Baarn – Amersfoort West

100–124

1

               

W

153104 : 462923

153237 : 462883

31: Baarn – Amersfoort West

125–149

1

               

W L

153237 : 462883

153350 : 462862

32: Baarn – Amersfoort West

100–124

1

               

W L

153350 : 462862

153448 : 462845

33: Baarn – Amersfoort West

75–99

1

               

W L

153448 : 462845

153510 : 462833

34: Baarn – Amersfoort West

50–74

1

               

W L

153510 : 462833

155600 : 464517

Traject 30140: Amersfoort West – Amersfoort Oost

   

1440

910

0

6020

1110

180

0

0.84

Soesterberg

153510 : 462833

153593 : 462824

1: Amersfoort West – Amersfoort

50–74

1

               

W L

153593 : 462824

153669 : 462824

2: Amersfoort West – Amersfoort

75–99

1

               

W L

153669 : 462824

153776 : 462829

3: Amersfoort West – Amersfoort

100–124

1

               

W L

153776 : 462829

154117 : 462853

4: Station Amersfoort

75–99

1

               

W L

154117 : 462853

154415 : 462986

5: Amersfoort – Amersfoort Oost

50–74

1

               

W L

154415 : 462986

154455 : 463028

6: Amersfoort – Amersfoort Oost

25–49

1

               

W L

154455 : 463028

154546 : 463136

7: Amersfoort – Amersfoort Oost

25–49

1

               

W

154546 : 463136

154754 : 463401

8: Amersfoort – Amersfoort Oost

0–24

7

               

W

154754 : 463401

155247 : 464051

9: Amersfoort – Amersfoort Oost

0–24

7

               

W

155247 : 464051

155600 : 464517

10: Amersfoort – Amersfoort Oost

25–49

1

               

W

155600 : 464517

166056 : 463827

Traject 30150: Amersfoort Oost – Deventer West

   

10

0

0

400

0

0

0

0

Soesterberg

155600 : 464517

155751 : 464660

1: Amersfoort Oost – Barneveld Aansl.

0–24

0

               

W

155751 : 464660

166056 : 463827

2: Amersfoort Oost – Barneveld Aansl.

0–24

0

                 

166056 : 463827

207590 : 474798

Traject 30150: Amersfoort Oost – Deventer West

   

10

0

0

400

0

0

0

0

Deelen

166056 : 463827

168168 : 463803

3: Amersfoort Oost – Barneveld Aansl.

0–24

0

                 

168168 : 463803

168941 : 463797

4: Amersfoort Oost – Barneveld Aansl.

0–24

0

               

W

168941 : 463797

170172 : 463946

5: Barneveld Aansl. – Apeldoorn

0–24

0

               

W

170172 : 463946

174378 : 466185

6: Barneveld Aansl. – Apeldoorn

0–24

0

                 

174378 : 466185

175459 : 466573

7: Barneveld Aansl. – Apeldoorn

0–24

0

               

W

175459 : 466573

175621 : 466627

8: Barneveld Aansl. – Apeldoorn

0–24

0

                 

175621 : 466627

176641 : 466969

9: Barneveld Aansl. – Apeldoorn

0–24

0

               

W

176641 : 466969

180020 : 467412

10: Barneveld Aansl. – Apeldoorn

0–24

0

                 

179920 : 467399

192991 : 468205

11: Barneveld Aansl. – Apeldoorn

0–24

0

                 

192991 : 468205

193953 : 468966

12: Barneveld Aansl. – Apeldoorn

0–24

0

               

W

193953 : 468966

193953 : 468966

13: Barneveld Aansl. – Apeldoorn

0–24

0

                 

193865 : 468899

193889 : 468917

14: Barneveld Aansl. – Apeldoorn

0–24

0

                 

193889 : 468917

194564 : 469194

15: Barneveld Aansl. – Apeldoorn

0–24

0

               

W

194564 : 469194

194823 : 469171

16: Station Apeldoorn

25–49

0

               

W

194823 : 469171

195142 : 469162

17: Station Apeldoorn

25–49

0

               

W

195142 : 469162

196095 : 469292

18: Apeldoorn – Deventer West

0–24

0

               

W

196095 : 469292

206796 : 474423

19: Apeldoorn – Deventer West

0–24

0

                 

206796 : 474423

207162 : 474775

20: Apeldoorn – Deventer West

0–24

0

               

W

207162 : 474775

207590 : 474798

21: Apeldoorn – Deventer West

0–24

0

               

W

207590 : 474798

207988 : 474538

Traject 30160: Deventer West – Station Deventer

   

10

0

0

900

0

0

0

0

Deelen

207590 : 474798

207611 : 474787

1: Deventer West – Station Deventer

0–24

0

               

W

207611 : 474787

207903 : 474600

2: Deventer West – Station Deventer

25–49

0

               

W

207821 : 474656

207988 : 474538

3: Deventer West – Station Deventer

25–49

0

               

W

207988 : 474538

210200 : 474118

Traject 30170: Station Deventer – Deventer Oost

   

410

400

0

1100

100

100

0

0.95

Deelen K

207988 : 474538

208342 : 474456

1: Station Deventer – Deventer

0–24

0

               

W

208342 : 474456

209014 : 474686

2: Station Deventer – Deventer

25–49

0

               

W

209014 : 474686

209142 : 474714

3: Deventer – Deventer Oost

0–24

0

               

W

209142 : 474714

210200 : 474118

4: Deventer – Deventer Oost

0–24

0

               

W

210200 : 474118

215174 : 474121

Traject 30180: Deventer Oost – Bathmen Aansl.

   

210

200

0

1000

50

50

0

0.95

Deelen

210200 : 474118

210479 : 473927

1: Deventer Oost – Bathmen Aansl.

0–24

0

               

W

210479 : 473927

210618 : 473906

2: Deventer Oost – Bathmen Aansl.

0–24

0

               

W

210618 : 473906

214674 : 474087

3: Deventer Oost – Bathmen Aansl.

0–24

0

                 

214674 : 474087

215174 : 474121

4: Deventer Oost – Bathmen Aansl.

0–24

0

                 

215174 : 474121

221906 : 476744

Traject 30190: Bathmen Aansl. – Station Hengelo

   

210

200

0

1000

50

50

0

0.95

Deelen

215174 : 474121

221906 : 476744

5: Bathmen Aansl. – Wierden

0–24

0

                 

221906 : 476744

250778 : 475837

Traject 30190: Bathmen Aansl. – Station Hengelo

   

210

200

0

1000

50

50

0

0.95

Twente

221906 : 476744

231408 : 480664

6: Bathmen Aansl. – Wierden

0–24

0

                 

231408 : 480664

232951 : 481756

7: Bathmen Aansl. – Wierden

0–24

0

               

W

232951 : 481756

235837 : 485990

8: Bathmen Aansl. – Wierden

0–24

0

                 

235779 : 485908

236178 : 486419

9: Bathmen Aansl. – Wierden

0–24

0

                 

236178 : 486419

236665 : 486598

10: Bathmen Aansl. – Wierden

0–24

0

               

W

236665 : 486598

237901 : 486726

11: Wierden – Almelo

0–24

0

               

W

237901 : 486726

240183 : 486989

12: Wierden – Almelo

0–24

0

                 

240183 : 486989

240461 : 486943

13: Wierden – Almelo

0–24

0

               

W

240461 : 486943

240847 : 486747

14: Wierden – Almelo

0–24

0

               

W

240847 : 486747

240920 : 486704

15: Wierden – Almelo

0–24

0

               

W

240920 : 486704

241028 : 486617

16: Wierden – Almelo

25–49

0

               

W

241028 : 486617

241366 : 486261

17: Wierden – Almelo

50–74

0

               

W

241366 : 486261

241431 : 486174

18: Station Almelo

25–49

0

               

W

241431 : 486174

241588 : 485956

21: Almelo – Station Hengelo

0–24

0

               

W

241588 : 485956

241676 : 485536

20: Almelo – Station Hengelo

0–24

0

               

W

241676 : 485536

249815 : 476767

21: Almelo – Station Hengelo

0–24

0

                 

249761 : 476851

250207 : 476149

22: Almelo – Station Hengelo

0–24

0

                 

250207 : 476149

250302 : 476024

23: Almelo – Station Hengelo

0–24

0

               

W

250302 : 476024

250574 : 475883

24: Almelo – Station Hengelo

0–24

0

               

W L

250574 : 475883

250778 : 475837

25: Almelo – Station Hengelo

0–24

0

               

W L

250778 : 475837

251296 : 475756

Traject 30200: Station Hengelo – Hengelo

   

1920

200

0

2000

50

50

0

0.48

Twente K

250778 : 475837

250879 : 475821

1: Station Hengelo – Hengelo

0–24

0

               

W L

250879 : 475821

251296 : 475756

2: Station Hengelo – Hengelo

25–49

0

               

W L

251296 : 475756

267719 : 481409

Traject 30210: Hengelo – Bad Bentheim

   

1900

200

0

1900

50

50

0

0.95

Twente

251296 : 475756

251667 : 475906

1: Hengelo – Bad Bentheim

0–24

0

               

W L

251667 : 475906

251720 : 475940

2: Hengelo – Bad Bentheim

0–24

0

               

W

251720 : 475940

252067 : 476166

3: Hengelo – Bad Bentheim

0–24

0

               

W

252067 : 476166

259761 : 480716

4: Hengelo – Bad Bentheim

0–24

0

                 

259761 : 480716

261798 : 480992

5: Hengelo – Bad Bentheim

0–24

0

               

W

261798 : 480992

263789 : 481044

6: Hengelo – Bad Bentheim

0–24

0

                 

263758 : 481037

267719 : 481409

7: Hengelo – Bad Bentheim

0–24

0

                 

104318 : 424935

105737 : 424474

Traject 30075: Kijfhoek – Station Dordrecht

   

16560

4760

50

22220

6810

1990

0.13

0.78

Rotterdam

104318 : 424935

104529 : 424778

1: Kijfhoek – Dordrecht

0–24

18

               

W

104529 : 424778

104740 : 424668

2: Kijfhoek – Dordrecht

25–49

31

               

W

104740 : 424668

104983 : 424616

3: Kijfhoek – Dordrecht

0–24

18

               

W

104983 : 424616

105703 : 424479

4: Dordrecht – Station Dordrecht

25–49

31

               

W

105703 : 424479

105737 : 424474

5: Dordrecht – Station Dordrecht

0–24

18

               

W

105737 : 424474

103566 : 415030

Traject 30070: Station Dordrecht – Lage Zwaluwe

   

16560

4760

50

20220

6810

1290

0.13

0.78

Rotterdam

105737 : 424474

106131 : 424098

1: Station Dordrecht – Lage Zwaluwe

0–24

17

               

W

106131 : 424098

105921 : 423218

2: Station Dordrecht – Lage Zwaluwe

0–24

17

               

W

105921 : 423218

103473 : 418035

3: Station Dordrecht – Lage Zwaluwe

0–24

11

                 

103473 : 418035

103129 : 416934

4: Station Dordrecht – Lage Zwaluwe

0–24

17

               

W

103129 : 416934

103566 : 415030

5: Station Dordrecht – Lage Zwaluwe

0–24

11

                 

103566 : 415030

104757 : 412055

Traject 30070: Station Dordrecht – Lage Zwaluwe

   

16560

4760

50

20220

6810

1290

0.13

0.78

Gilze-Rijen

103566 : 415030

103783 : 414484

6: Station Dordrecht – Lage Zwaluwe

0–24

11

                 

103783 : 414484

104156 : 413523

7: Station Dordrecht – Lage Zwaluwe

0–24

17

               

W

104156 : 413523

104178 : 413456

8: Station Dordrecht – Lage Zwaluwe

25–49

30

               

W

104178 : 413456

104416 : 412957

9: Station Dordrecht – Lage Zwaluwe

25–49

16

                 

104416 : 412957

104553 : 412610

10: Station Dordrecht – Lage Zwaluwe

50–74

1

                 

104553 : 412610

104579 : 412524

11: Station Dordrecht – Lage Zwaluwe

25–49

16

                 

104579 : 412524

104598 : 412462

12: Station Dordrecht – Lage Zwaluwe

25–49

30

               

W

104598 : 412462

104637 : 412354

13: Station Dordrecht – Lage Zwaluwe

0–24

17

               

W

104637 : 412354

104757 : 412055

14: Station Dordrecht – Lage Zwaluwe

0–24

17

               

W

104757 : 412055

105031 : 411413

Traject 30060: Lage Zwaluwe – Lage Zwaluwe-Zuid

   

21660

5960

50

26660

8010

1890

0.14

1

Gilze-Rijen K

104757 : 412055

104770 : 412026

1: Lage Zwaluwe – Lage Zwaluwe-Zuid

0–24

22

               

W

104770 : 412026

104838 : 411889

2: Lage Zwaluwe – Lage Zwaluwe-Zuid

25–49

34

               

W

104838 : 411889

104958 : 411600

3: Lage Zwaluwe – Lage Zwaluwe-Zuid

50–74

44

               

W

104958 : 411600

105019 : 411446

4: Lage Zwaluwe – Lage Zwaluwe-Zuid

50–74

28

                 

105019 : 411446

105031 : 411413

5: Lage Zwaluwe – Lage Zwaluwe-Zuid

50–74

44

               

W

105031 : 411413

105181 : 410975

Traject 30050: Lage Zwaluwe-Zuid – Zevenbergsehoek aansluiting

   

20020

5960

50

24940

8010

1890

0.14

1

Gilze-Rijen

105031 : 411413

105044 : 411371

1: Lage Zwaluwe-Zuid – Zevenbergsehoek aansluiting

50–74

43

               

W

105044 : 411371

105076 : 411254

2: Lage Zwaluwe-Zuid – Zevenbergsehoek aansluiting

25–49

33

               

W

105076 : 411254

105181 : 410975

3: Lage Zwaluwe-Zuid – Zevenbergsehoek aansluiting

0–24

21

               

W

105181 : 410975

96752 : 401080

Traject 30040: Zevenbergsehoek aansluiting – Roosendaal West

   

19020

4960

50

20340

4260

1890

0.15

0.86

Gilze-Rijen

105181 : 410975

105340 : 410501

1: Zevenbergsehoek aansluiting – Roosendaal West

0–24

18

               

W

105340 : 410501

101392 : 406411

2: Zevenbergsehoek aansluiting – Roosendaal West

0–24

12

                 

101392 : 406411

100331 : 404733

3: Zevenbergsehoek aansluiting – Roosendaal West

0–24

18

               

W

100331 : 404733

96752 : 401080

4: Zevenbergsehoek aansluiting – Roosendaal West

0–24

12

                 

96752 : 401080

91050 : 395470

Traject 30040: Zevenbergsehoek aansluiting – Roosendaal West

   

19020

4960

50

20340

4260

1890

0.15

0.86

Woensdrecht

96752 : 401080

96381 : 400738

5: Zevenbergsehoek aansluiting – Roosendaal West

0–24

12

                 

96381 : 400738

94897 : 399369

6: Zevenbergsehoek aansluiting – Roosendaal West

0–24

18

               

W

94897 : 399369

91489 : 396171

7: Zevenbergsehoek aansluiting – Roosendaal West

0–24

12

                 

91489 : 396171

91412 : 395997

8: Zevenbergsehoek aansluiting – Roosendaal West

0–24

12

                 

91412 : 395997

91333 : 395820

9: Zevenbergsehoek aansluiting – Roosendaal West

0–24

18

               

W

91333 : 395820

91050 : 395470

10: Zevenbergsehoek aansluiting – Roosendaal West

0–24

1

               

W L

91050 : 395470

90740 : 395213

Traject 30030: Roosendaal West – Roosendaal

   

23370

6160

50

21790

4310

1940

0.06

0.44

Woensdrecht

91050 : 395470

90955 : 395386

1: Roosendaal West – Roosendaal

0–24

1

               

W L

90955 : 395386

90864 : 395316

2: Roosendaal West – Roosendaal

25–49

1

               

W L

90864 : 395316

90740 : 395213

3: Roosendaal West – Roosendaal

50–74

1

               

W L

90740 : 395213

90165 : 394400

Traject 30020: Roosendaal – Roosendaal Oost

   

23370

6160

50

21790

4310

1940

0.12

0.88

Woensdrecht K

90740 : 395213

90287 : 394744

1: Roosendaal – Station Roosendaal

75–99

1

               

W L

90287 : 394744

90248 : 394662

2: Station Roosendaal – Roosendaal Oost

50–74

1

               

W L

90248 : 394662

90206 : 394543

3: Station Roosendaal – Roosendaal Oost

25–49

1

               

W L

90206 : 394543

90182 : 394456

4: Station Roosendaal – Roosendaal Oost

0–24

1

               

W L

90182 : 394456

90165 : 394400

5: Station Roosendaal – Roosendaal Oost

0–24

21

               

W

90165 : 394400

89806 : 387096

Traject 30010: Roosendaal Oost – Essen

   

13070

5560

50

19090

3710

1640

0.19

0.78

Woensdrecht

90165 : 394400

89981 : 393847

1: Roosendaal Oost – Essen

0–24

16

               

W

89981 : 393847

89899 : 393602

2: Roosendaal Oost – Essen

0–24

11

                 

89899 : 393602

89806 : 387096

3: Roosendaal Oost – Essen

0–24

11

                 

131954 : 480163

173908 : 506595

Traject 40010: Weesp – Hattem

   

1430

910

0

5620

1110

180

0

0.84

Soesterberg

131954 : 480163

132017 : 480093

1: Weesp – Hattem

0–24

1

                 

132017 : 480093

132201 : 479918

2: Weesp – Hattem

25–49

1

                 

132201 : 479918

132304 : 479844

3: Weesp – Hattem

50–74

1

                 

132304 : 479844

132907 : 479717

4: Weesp – Hattem

25–49

1

                 

132907 : 479717

133294 : 479874

5: Weesp – Hattem

0–24

1

                 

133294 : 479874

133701 : 480261

6: Weesp – Hattem

0–24

6

               

W

133701 : 480261

134297 : 480793

7: Weesp – Hattem

0–24

6

               

W

134297 : 480793

140046 : 485475

8: Weesp – Hattem

0–24

1

                 

140046 : 485475

141019 : 486214

9: Weesp – Hattem

0–24

6

               

W

141019 : 486214

142531 : 487230

10: Weesp – Hattem

0–24

1

                 

142531 : 487230

143339 : 487446

11: Weesp – Hattem

0–24

6

               

W

143339 : 487446

143601 : 487510

12: Weesp – Hattem

25–49

1

               

W

143601 : 487510

144243 : 487626

13: Weesp – Hattem

0–24

6

               

W

144243 : 487626

145990 : 487894

14: Weesp – Hattem

0–24

1

                 

145900 : 487850

148365 : 490155

15: Weesp – Hattem

0–24

1

                 

148365 : 490155

148846 : 490449

16: Weesp – Hattem

0–24

6

               

W

148846 : 490449

149487 : 490848

17: Weesp – Hattem

25–49

1

               

W

149487 : 490848

149804 : 491057

18: Weesp – Hattem

0–24

6

               

W

149804 : 491057

159177 : 498475

19: Weesp – Hattem

0–24

1

                 

159177 : 498475

159971 : 499251

20: Weesp – Hattem

0–24

6

               

W

159898 : 499180

160862 : 501322

21: Weesp – Hattem

0–24

1

                 

160862 : 501322

160753 : 503115

22: Weesp – Hattem

0–24

6

               

W

160753 : 503115

160975 : 504938

23: Weesp – Hattem

0–24

1

                 

160975 : 504938

161508 : 506062

24: Weesp – Hattem

0–24

6

               

W

161508 : 506062

162615 : 506759

25: Weesp – Hattem

0–24

1

                 

162615 : 506759

162906 : 506807

26: Weesp – Hattem

25–49

1

                 

162906 : 506807

165298 : 506645

27: Weesp – Hattem

0–24

1

                 

165298 : 506645

167226 : 506743

28: Weesp – Hattem

0–24

6

               

W

167226 : 506743

173908 : 506595

29: Weesp – Hattem

0–24

1

                 

173908 : 506595

200404 : 500327

Traject 40010: Weesp – Hattem

   

1430

910

0

5620

1110

180

0

0.84

Deelen

173908 : 506595

176714 : 505441

30: Weesp – Hattem

0–24

1

                 

176714 : 505441

178704 : 505041

31: Weesp – Hattem

0–24

6

               

W

178704 : 505041

186679 : 504364

32: Weesp – Hattem

0–24

1

                 

186679 : 504364

187400 : 504664

Drontermeertunnel

                   

T3

187400 : 504664

188064 : 505022

33: Weesp – Hattem

0–24

1

                 

188064 : 505022

188977 : 505486

34: Weesp – Hattem

0–24

6

               

W

188977 : 505486

191152 : 504695

35: Weesp – Hattem

0–24

1

                 

191152 : 504695

191752 : 503638

36: Weesp – Hattem

0–24

6

               

W

191752 : 503638

199922 : 500192

37: Weesp – Hattem

0–24

1

                 

199922 : 500192

200404 : 500327

38: Weesp – Hattem

0–24

6

               

W

200404 : 500327

202936 : 502069

Traject 40020: Hattem – Zwolle

   

1430

910

0

5620

1110

180

0

0.84

Deelen

200404 : 500327

200861 : 500528

1: Hattem – Station Zwolle

0–24

6

               

W

200861 : 500528

201453 : 500869

2: Hattem – Station Zwolle

0–24

1

                 

201453 : 500869

201808 : 501628

3: Hattem – Station Zwolle

0–24

6

               

W

201779 : 501532

202062 : 502272

4: Hattem – Station Zwolle

0–24

6

               

W

202062 : 502272

202126 : 502319

5: Hattem – Station Zwolle

0–24

6

               

W

202126 : 502319

202366 : 502375

6: Hattem – Station Zwolle

25–49

1

               

W

202366 : 502375

202569 : 502289

7: Hattem – Station Zwolle

0–24

6

               

W

202569 : 502289

202709 : 502199

8: Station Zwolle – Zwolle

25–49

1

               

W

202709 : 502199

202936 : 502069

9: Station Zwolle – Zwolle

50–74

1

               

W

202936 : 502069

203729 : 501595

Traject 40030: Zwolle – Zwolle Oost

   

1430

910

0

6620

1110

180

0

0.84

Deelen K

202936 : 502069

203099 : 501984

1: Zwolle – Zwolle Oost

25–49

1

               

W

203099 : 501984

203383 : 501816

2: Zwolle – Zwolle Oost

0–24

8

               

W

203383 : 501816

203615 : 501673

3: Zwolle – Zwolle Oost

25–49

1

               

W

203615 : 501673

203729 : 501595

4: Zwolle – Zwolle Oost

0–24

8

               

W

203729 : 501595

206017 : 502288

Traject 40040: Zwolle Oost – Veldhoek Aansluiting

   

1430

910

0

6120

1110

180

0

0.84

Deelen

203729 : 501595

204091 : 501428

1: Zwolle Oost – Veldhoek Aansluiting

0–24

7

               

W

204091 : 501428

204204 : 501408

2: Zwolle Oost – Veldhoek Aansluiting

0–24

7

               

W

204204 : 501408

205607 : 501962

3: Zwolle Oost – Veldhoek Aansluiting

0–24

1

                 

205607 : 501962

206017 : 502288

4: Zwolle Oost – Veldhoek Aansluiting

0–24

7

               

W

206017 : 502288

212811 : 515447

Traject 40050: Veldhoek Aansluiting – Onnen

   

1430

910

0

5620

1110

180

0

0.84

Deelen

206017 : 502288

206619 : 502766

1: Veldhoek Aansluiting – Meppel

0–24

6

               

W

206619 : 502766

211470 : 510860

2: Veldhoek Aansluiting – Meppel

0–24

1

                 

211470 : 510860

212017 : 512234

3: Veldhoek Aansluiting – Meppel

0–24

6

               

W

212017 : 512234

212811 : 515447

4: Veldhoek Aansluiting – Meppel

0–24

1

                 

212811 : 515447

237797 : 575977

Traject 40050: Veldhoek Aansluiting – Onnen

   

1430

910

0

5620

1110

180

0

0.84

Eelde

212811 : 515447

209707 : 521892

5: Veldhoek Aansluiting – Meppel

0–24

1

                 

209707 : 521892

209761 : 522730

6: Veldhoek Aansluiting – Meppel

0–24

6

               

W

209761 : 522730

209842 : 523170

7: Veldhoek Aansluiting – Meppel

25–49

1

               

W

209842 : 523170

209884 : 523438

8: Veldhoek Aansluiting – Meppel

0–24

6

               

W

209884 : 523438

210201 : 523939

9: Meppel – Onnen

0–24

6

               

W

210201 : 523939

216897 : 524447

10: Meppel – Onnen

0–24

1

                 

216897 : 524447

218180 : 524517

11: Meppel – Onnen

0–24

6

               

W

218180 : 524517

223711 : 526036

12: Meppel – Onnen

0–24

1

                 

223616 : 526002

227550 : 527377

13: Meppel – Onnen

0–24

1

                 

227550 : 527377

228778 : 528614

14: Meppel – Onnen

0–24

6

               

W

228778 : 528614

229366 : 531517

15: Meppel – Onnen

0–24

1

                 

229366 : 531517

229566 : 532497

16: Meppel – Onnen

0–24

6

               

W

229566 : 532497

231095 : 540035

17: Meppel – Onnen

0–24

1

                 

231076 : 539938

231196 : 540536

18: Meppel – Onnen

0–24

1

                 

231196 : 540536

231565 : 542357

19: Meppel – Onnen

0–24

6

               

W

231565 : 542357

233925 : 553993

20: Meppel – Onnen

0–24

1

                 

233905 : 553895

234275 : 555718

21: Meppel – Onnen

0–24

1

                 

234275 : 555718

234866 : 557568

22: Meppel – Onnen

0–24

6

               

W

234866 : 557568

238059 : 567980

23: Meppel – Onnen

0–24

1

                 

238064 : 567880

238349 : 572910

24: Meppel – Onnen

0–24

1

                 

238349 : 572910

238335 : 573722

25: Meppel – Onnen

0–24

6

               

W

238335 : 573722

238340 : 573959

26: Meppel – Onnen

25–49

1

               

W

238340 : 573959

238343 : 574274

27: Meppel – Onnen

50–74

1

               

W

238343 : 574274

238341 : 574492

28: Meppel – Onnen

75–99

1

               

W

238341 : 574492

238227 : 574918

29: Meppel – Onnen

100–124

1

               

W

238227 : 574918

238133 : 575137

30: Meppel – Onnen

75–99

1

               

W

238133 : 575137

237848 : 575876

31: Meppel – Onnen

50–74

1

               

W

237848 : 575876

237797 : 575977

32: Meppel – Onnen

25–49

1

               

W

237797 : 575977

237437 : 576872

Traject 40060: Onnen – Haren Aansl.

   

1430

910

0

5620

1110

180

0

0.84

Eelde

237797 : 575977

237437 : 576872

1: Onnen – Haren Aansl.

0–24

6

               

W

237437 : 576872

235981 : 579778

Traject 40070: Haren Aansl. – Groningen Oost

   

350

550

0

4000

750

0

0

0.18

Eelde

237437 : 576872

237211 : 577435

1: Haren Aansl. – Groningen Oost

0–24

1

               

W

237211 : 577435

236369 : 579418

2: Haren Aansl. – Groningen Oost

0–24

1

                 

236369 : 579418

235981 : 579778

3: Haren Aansl. – Groningen Oost

0–24

1

               

W

235981 : 579778

231901 : 590184

Traject 40080: Groningen Oost – Sauwerd

   

2100

550

200

12750

750

0

0

0.18

Eelde

235981 : 579778

234855 : 580631

1: Groningen Oost – Station Groningen

0–24

11

               

W

234855 : 580631

234792 : 580678

2: Groningen Oost – Station Groningen

0–24

11

               

W

234792 : 580678

234705 : 580745

3: Groningen Oost – Station Groningen

0–24

5

                 

234705 : 580745

233866 : 581087

4: Groningen Oost – Station Groningen

0–24

11

               

W

233866 : 581087

233749 : 581066

5: Groningen Oost – Station Groningen

25–49

15

               

W

233749 : 581066

233684 : 581061

6: Station Groningen – Station Groningen

50–74

1

               

W

233684 : 581061

233466 : 581067

7: Station Groningen – Station Groningen

25–49

15

               

W

233466 : 581067

233211 : 581069

8: Station Groningen – Groningen West

0–24

11

               

W

233211 : 581069

232653 : 581033

9: Groningen West – Sauwerd

0–24

11

               

W

232653 : 581033

232552 : 581041

10: Groningen West – Sauwerd

0–24

5

                 

232552 : 581041

231993 : 581881

11: Groningen West – Sauwerd

0–24

5

                 

231993 : 581880

232518 : 582603

12: Groningen West – Sauwerd

0–24

5

                 

232518 : 582603

233232 : 583646

13: Groningen West – Sauwerd

0–24

11

               

W

233232 : 583646

233212 : 584191

14: Groningen West – Sauwerd

0–24

11

               

W

233212 : 584191

231882 : 588618

15: Groningen West – Sauwerd

0–24

5

                 

231882 : 588618

231901 : 590184

16: Groningen West – Sauwerd

0–24

11

               

W

231901 : 590184

257760 : 595239

Traject 40090: Sauwerd – Delfzijl Industrieterrein Oosterhorn

   

2100

550

200

9850

750

0

0

0.18

Eelde

231901 : 590184

232148 : 590662

1: Sauwerd – Delfzijl

0–24

10

               

W

232148 : 590662

234508 : 591523

2: Sauwerd – Delfzijl

0–24

1

                 

234508 : 591523

236022 : 592071

3: Sauwerd – Delfzijl

0–24

10

               

W

236022 : 592071

241053 : 593894

4: Sauwerd – Delfzijl

0–24

1

                 

241053 : 593894

242552 : 594437

5: Sauwerd – Delfzijl

0–24

10

               

W

242552 : 594437

244891 : 595175

6: Sauwerd – Delfzijl

0–24

1

                 

244891 : 595175

245886 : 595084

7: Sauwerd – Delfzijl

0–24

10

               

W

245886 : 595084

246470 : 595020

8: Sauwerd – Delfzijl

0–24

1

                 

245812 : 595093

252261 : 594384

9: Sauwerd – Delfzijl

0–24

1

                 

252261 : 594384

253962 : 594401

10: Sauwerd – Delfzijl

0–24

10

               

W

253962 : 594401

256250 : 595020

11: Sauwerd – Delfzijl

0–24

1

                 

256250 : 595020

257390 : 595259

12: Sauwerd – Delfzijl

0–24

10

               

W

257390 : 595259

257760 : 595239

13: Delfzijl – Delfzijl Industrieterrein Oosterhorn

0–24

1

               

W L

185600 : 331732

186524 : 332755

Traject 50010: Lutterade Racc. DSM – Lutterade

   

15900

3500

0

6200

5500

0

0

0.43

Beek

185600 : 331732

186135 : 332361

1: Lutterade Racc. DSM – Lutterade

0–24

1

               

L

186135 : 332361

186524 : 332755

2: Lutterade Racc. DSM – Lutterade

0–24

1

               

W L

186524 : 332755

187804 : 334268

Traject 50020: Lutterade – Sittard Aansl.

   

18900

7000

0

6600

5500

0

0

0.63

Beek

186524 : 332755

186926 : 333230

1: Lutterade – Sittard Aansl.

0–24

12

               

W

186926 : 333230

187224 : 333583

2: Lutterade – Sittard Aansl.

0–24

1

                 

187224 : 333583

187472 : 333877

3: Lutterade – Sittard Aansl.

0–24

12

               

W

187472 : 333877

187804 : 334268

4: Lutterade – Sittard Aansl.

0–24

12

               

W

187804 : 334268

188206 : 335240

Traject 50030: Sittard Aansl. – Sittard

   

21570

7000

0

6600

5500

0

0

0.63

Beek K

187804 : 334268

187879 : 334368

1: Sittard Aansl. – Station Sittard

0–24

12

               

W

187879 : 334368

188056 : 334700

2: Sittard Aansl. – Station Sittard

25–49

19

               

W

188056 : 334700

188152 : 334959

3: Station Sittard – Sittard

50–74

1

               

W

188152 : 334959

188206 : 335240

4: Station Sittard – Sittard

25–49

19

               

W

188206 : 335240

197807 : 356894

Traject 50040: Sittard – Roermond-Noord

   

13900

3500

0

6200

5500

0

0

0.86

Beek

188206 : 335240

188207 : 335294

1: Sittard – Station Roermond

25–49

1

               

W

188207 : 335294

188163 : 335757

2: Sittard – Station Roermond

0–24

10

               

W

188163 : 335757

188119 : 336190

3: Sittard – Station Roermond

0–24

10

               

W

188119 : 336190

188145 : 340539

4: Sittard – Station Roermond

0–24

1

                 

188145 : 340539

189019 : 344083

5: Sittard – Station Roermond

0–24

10

               

W

189019 : 344083

189338 : 345365

6: Sittard – Station Roermond

0–24

1

                 

189313 : 345268

191891 : 349487

7: Sittard – Station Roermond

0–24

1

                 

191891 : 349487

193339 : 350933

8: Sittard – Station Roermond

0–24

10

               

W

193339 : 350933

194466 : 352048

9: Sittard – Station Roermond

0–24

1

                 

194466 : 352048

194817 : 352408

10: Sittard – Station Roermond

0–24

10

               

W

194817 : 352408

195217 : 352806

11: Sittard – Station Roermond

0–24

10

               

W

195217 : 352806

197130 : 354989

12: Sittard – Station Roermond

0–24

1

                 

197130 : 354989

197240 : 355400

13: Sittard – Station Roermond

0–24

10

               

W

197240 : 355400

197311 : 355652

14: Sittard – Station Roermond

0–24

10

               

W

197311 : 355652

197388 : 355907

15: Sittard – Station Roermond

0–24

10

               

W

197388 : 355907

197448 : 356080

16: Station Roermond – Roermond

25–49

1

               

W

197448 : 356080

197537 : 356395

17: Roermond – Roermond-Noord

50–74

1

               

W

197537 : 356395

197612 : 356586

18: Roermond – Roermond-Noord

25–49

1

               

W

197612 : 356586

197807 : 356894

19: Roermond – Roermond-Noord

0–24

10

               

W

197807 : 356894

208777 : 373302

Traject 50050: Roermond-Noord – Venlo

   

12400

3500

0

1600

2500

0

0

1.24

Beek

197807 : 356894

198097 : 357322

1: Roermond-Noord – Venlo

0–24

0

               

W

198097 : 357322

198137 : 357384

2: Roermond-Noord – Venlo

0–24

0

                 

198137 : 357384

199148 : 359269

3: Roermond-Noord – Venlo

0–24

0

                 

199135 : 359236

199209 : 359428

4: Roermond-Noord – Venlo

0–24

0

                 

199209 : 359428

199594 : 360350

5: Roermond-Noord – Venlo

0–24

0

               

W

199594 : 360350

200144 : 361014

6: Roermond-Noord – Venlo

0–24

0

                 

200144 : 361014

200898 : 361671

7: Roermond-Noord – Venlo

0–24

0

               

W

200898 : 361671

202927 : 365580

8: Roermond-Noord – Venlo

0–24

0

                 

202927 : 365580

203651 : 366729

9: Roermond-Noord – Venlo

0–24

0

               

W

203651 : 366729

206856 : 371458

10: Roermond-Noord – Venlo

0–24

0

                 

206856 : 371458

207137 : 371872

11: Roermond-Noord – Venlo

0–24

0

               

W

207137 : 371872

208187 : 372869

12: Roermond-Noord – Venlo

0–24

0

               

W

208187 : 372869

208777 : 373302

13: Roermond-Noord – Venlo

0–24

0

                 

208777 : 373302

210014 : 374689

Traject 50050: Roermond-Noord – Venlo

   

12400

3500

0

1600

2500

0

0

1.24

Volkel

208777 : 373302

209871 : 374142

14: Roermond-Noord – Venlo

0–24

0

                 

209871 : 374142

209918 : 374212

15: Roermond-Noord – Venlo

0–24

0

               

W

209918 : 374212

210014 : 374689

16: Roermond-Noord – Venlo

0–24

0

               

W

135659 : 397053

148322 : 408261

Traject 61010: Tilburg – Vught

   

700

200

0

1050

50

50

0

0.95

Gilze-Rijen

135659 : 397053

136074 : 397432

1: Tilburg – Vught

0–24

0

               

W

136074 : 397432

136816 : 398867

2: Tilburg – Vught

0–24

0

                 

136816 : 398867

137400 : 399967

3: Tilburg – Vught

0–24

0

               

W

137400 : 399967

147387 : 407395

4: Tilburg – Vught

0–24

0

                 

147387 : 407395

148322 : 408261

5: Tilburg – Vught

0–24

0

               

W

185423 : 434174

187281 : 435036

Traject 62005: Elst NW boog – Ressen Noord

   

1000

0

0

0

0

0

0

0

Deelen

185423 : 434174

186437 : 434349

1: Elst NW boog – Ressen Noord

0–24

9

               

W

186437 : 434349

187115 : 434522

2: Elst NW boog – Ressen Noord

0–24

1

                 

187115 : 434522

187281 : 435036

3: Elst NW boog – Ressen Noord

0–24

9

               

W

187281 : 435036

211582 : 463864

Traject 62010: Ressen Noord – Eefde

   

1700

200

0

1050

50

50

0

0.95

Deelen

187281 : 435036

187211 : 436218

4: Ressen Noord – Arnhem West Aansl.

0–24

0

               

W

187211 : 436218

187633 : 443866

5: Ressen Noord – Arnhem West Aansl.

0–24

0

                 

187633 : 443866

188314 : 444357

6: Ressen Noord – Arnhem West Aansl.

0–24

0

               

W

188314 : 444357

188755 : 444378

7: Ressen Noord – Arnhem West Aansl.

0–24

0

               

W

188755 : 444378

188908 : 444374

8: Arnhem West Aansl. – Station Arnhem

0–24

0

               

W

188908 : 444374

189169 : 444361

9: Arnhem West Aansl. – Station Arnhem

0–24

0

               

W

189169 : 444361

189680 : 444304

10: Arnhem West Aansl. – Station Arnhem

25–49

0

               

W

189680 : 444304

189745 : 444293

11: Arnhem West Aansl. – Station Arnhem

0–24

0

               

W

189745 : 444293

189963 : 444248

12: Arnhem West Aansl. – Station Arnhem

25–49

0

               

W

189963 : 444248

190102 : 444219

13: Arnhem West Aansl. – Station Arnhem

50–74

0

               

W

190102 : 444219

190371 : 444169

14: Station Arnhem – Arnhem

75–99

0

               

W

190371 : 444169

190453 : 444170

15: Station Arnhem – Arnhem

50–74

0

               

W

190453 : 444170

190554 : 444179

16: Arnhem – Velperpoort Aansl.

25–49

0

               

W

190554 : 444179

190689 : 444199

17: Arnhem – Velperpoort Aansl.

0–24

0

               

W

190689 : 444199

191344 : 444280

18: Arnhem – Velperpoort Aansl.

0–24

0

               

W

191344 : 444280

191429 : 444265

19: Arnhem – Velperpoort Aansl.

0–24

0

                 

191429 : 444265

192039 : 444043

20: Arnhem – Velperpoort Aansl.

0–24

0

               

W

192039 : 444043

192556 : 444099

21: Velperpoort Aansl. – Station Zutphen

0–24

0

               

W

192556 : 444099

199444 : 447160

22: Velperpoort Aansl. – Station Zutphen

0–24

0

                 

199394 : 447138

203463 : 450279

23: Velperpoort Aansl. – Station Zutphen

0–24

0

                 

203463 : 450279

204588 : 451640

24: Velperpoort Aansl. – Station Zutphen

0–24

0

               

W

204588 : 451640

208596 : 461195

25: Velperpoort Aansl. – Station Zutphen

0–24

0

                 

208571 : 461134

208792 : 461485

26: Velperpoort Aansl. – Station Zutphen

0–24

0

                 

208792 : 461485

209164 : 461734

27: Velperpoort Aansl. – Station Zutphen

0–24

0

               

W

209164 : 461734

210089 : 462095

28: Velperpoort Aansl. – Station Zutphen

0–24

0

               

W

210089 : 462095

210229 : 462156

29: Velperpoort Aansl. – Station Zutphen

25–49

0

               

W

210229 : 462156

210524 : 462425

30: Velperpoort Aansl. – Station Zutphen

25–49

0

               

W

210524 : 462425

210535 : 462439

31: Velperpoort Aansl. – Station Zutphen

0–24

0

               

W

210535 : 462439

210637 : 462595

32: Velperpoort Aansl. – Station Zutphen

25–49

0

               

W

210637 : 462595

210738 : 462749

33: Velperpoort Aansl. – Station Zutphen

50–74

0

               

W

210738 : 462749

210773 : 462796

34: Station Zutphen – Zutphen

75–99

0

               

W

210773 : 462796

210899 : 462942

35: Zutphen – Eefde

50–74

0

               

W

210899 : 462942

211016 : 463076

36: Zutphen – Eefde

25–49

0

               

W

211016 : 463076

211582 : 463864

37: Zutphen – Eefde

0–24

0

               

W

211582 : 463864

210200 : 474118

Traject 62020: Eefde – Deventer Oost

   

200

200

0

100

50

50

0

0.95

Deelen

211582 : 463864

211668 : 464008

1: Eefde – Deventer Aansl. Bg

0–24

0

               

W

211668 : 464008

211774 : 464255

2: Eefde – Deventer Aansl. Bg

0–24

0

               

W

211774 : 464255

211806 : 470948

3: Eefde – Deventer Aansl. Bg

0–24

0

                 

211806 : 470948

211631 : 471416

4: Eefde – Deventer Aansl. Bg

0–24

0

                 

211631 : 471416

211455 : 471884

5: Deventer Aansl. Bg – Deventer Aansl.

0–24

0

                 

211455 : 471884

210606 : 473594

6: Deventer Aansl. Bg – Deventer Aansl.

0–24

0

                 

210606 : 473594

210383 : 473881

7: Deventer Aansl. Bg – Deventer Aansl.

0–24

0

               

W

210383 : 473881

210200 : 474118

8: Deventer Aansl. – Deventer Oost

0–24

0

               

W

148830 : 412297

187349 : 433950

Traject 64010: 's-Hertogenbosch – Nijmegen Noord

   

700

200

0

1050

50

50

0

0.95

Volkel

148830 : 412297

149012 : 412503

1: 's-Hertogenbosch – Station Nijmegen

0–24

0

               

W

149012 : 412503

149420 : 412556

2: 's-Hertogenbosch – Station Nijmegen

0–24

0

               

W

149420 : 412556

162893 : 418697

3: 's-Hertogenbosch – Station Nijmegen

0–24

0

                 

162802 : 418655

164192 : 419289

4: 's-Hertogenbosch – Station Nijmegen

0–24

0

                 

164192 : 419289

166893 : 419790

5: 's-Hertogenbosch – Station Nijmegen

0–24

0

               

W

166893 : 419790

172646 : 423171

6: 's-Hertogenbosch – Station Nijmegen

0–24

0

                 

172646 : 423171

173494 : 423701

7: 's-Hertogenbosch – Station Nijmegen

0–24

0

               

W

173494 : 423701

174135 : 424060

8: 's-Hertogenbosch – Station Nijmegen

0–24

0

                 

174135 : 424060

175121 : 424223

9: 's-Hertogenbosch – Station Nijmegen

0–24

0

               

W

175121 : 424223

176829 : 424473

10: 's-Hertogenbosch – Station Nijmegen

0–24

0

                 

176758 : 424463

186568 : 427476

11: 's-Hertogenbosch – Station Nijmegen

0–24

0

                 

186568 : 427476

186941 : 428102

12: 's-Hertogenbosch – Station Nijmegen

0–24

0

               

W

186941 : 428102

186980 : 428184

13: 's-Hertogenbosch – Station Nijmegen

25–49

0

               

W

186980 : 428184

187172 : 428846

14: Station Nijmegen – Nijmegen

25–49

0

               

W

187172 : 428846

187380 : 429506

15: Nijmegen – Nijmegen Noord

0–24

0

               

W

187380 : 429506

187379 : 433427

16: Nijmegen – Nijmegen Noord

0–24

0

                 

187379 : 433427

187349 : 433950

17: Nijmegen – Nijmegen Noord

0–24

0

               

W

187349 : 433950

187281 : 435036

Traject 64020: Nijmegen Noord – Ressen Zuid

   

700

200

0

1050

50

50

0

0.95

Volkel

187349 : 433950

187318 : 434425

1: Nijmegen Noord – Ressen Zuid

0–24

0

               

W

187318 : 434425

187315 : 434472

2: Nijmegen Noord – Ressen Zuid

0–24

0

                 

187315 : 434472

187281 : 435036

3: Nijmegen Noord – Ressen Zuid

0–24

0

               

W

127902 : 464254

135658 : 456339

Traject 71010: Breukelen – Utrecht Noord

   

600

200

0

2750

200

100

0

1.98

Soesterberg

127902 : 464254

128292 : 463245

1: Breukelen – Utrecht Noord

25–49

0

                 

128292 : 463245

130144 : 461500

2: Breukelen – Utrecht Noord

0–24

0

                 

130144 : 461500

132453 : 459285

3: Breukelen – Utrecht Noord

0–24

0

               

W

132453 : 459285

134531 : 457320

4: Breukelen – Utrecht Noord

0–24

0

                 

134531 : 457320

134684 : 457177

5: Breukelen – Utrecht Noord

0–24

0

                 

134684 : 457177

135263 : 456591

6: Breukelen – Utrecht Noord

0–24

0

               

W

135263 : 456591

135345 : 456529

7: Breukelen – Utrecht Noord

25–49

0

               

W

135345 : 456529

135658 : 456339

8: Breukelen – Utrecht Noord

50–74

0

               

W

135658 : 456339

147554 : 430097

Traject 71020: Utrecht Noord – Aansl. Betuwelijn

   

600

200

0

2750

200

100

0

1.98

Soesterberg

135658 : 456339

135701 : 456295

1: Utrecht Noord – Station Utrecht

50–74

0

               

W L

135701 : 456295

135883 : 455958

2: Utrecht Noord – Station Utrecht

50–74

0

               

W L

135883 : 455958

135919 : 455881

3: Station Utrecht – Utrecht

75–99

0

               

W L

135919 : 455881

136089 : 455555

4: Station Utrecht – Utrecht

100–124

0

               

W L

136089 : 455555

136144 : 455443

5: Utrecht – Lunetten

75–99

0

               

W L

136144 : 455443

136283 : 455198

6: Utrecht – Lunetten

75–99

0

               

W L

136283 : 455198

136441 : 454925

7: Utrecht – Lunetten

75–99

0

               

W

136441 : 454925

136477 : 454868

8: Utrecht – Lunetten

50–74

0

               

W

136477 : 454868

136537 : 454781

9: Utrecht – Lunetten

50–74

0

               

W

136537 : 454781

136607 : 454706

10: Utrecht – Lunetten

25–49

0

               

W

136607 : 454706

136975 : 454449

11: Utrecht – Lunetten

0–24

0

               

W

136975 : 454449

137376 : 454178

12: Utrecht – Lunetten

0–24

0

               

W

137376 : 454178

137745 : 453906

13: Utrecht – Lunetten

0–24

0

               

W

137745 : 453906

138231 : 453225

14: Lunetten – Geldermalsen

0–24

0

               

W

138231 : 453225

138486 : 452803

15: Lunetten – Geldermalsen

0–24

0

               

W

138486 : 452803

139367 : 451007

16: Lunetten – Geldermalsen

0–24

0

                 

139367 : 451007

139709 : 450175

17: Lunetten – Geldermalsen

0–24

0

               

W

139676 : 450254

139961 : 449560

18: Lunetten – Geldermalsen

0–24

0

                 

139961 : 449560

141002 : 446820

19: Lunetten – Geldermalsen

0–24

0

               

W

141002 : 446820

142377 : 442516

20: Lunetten – Geldermalsen

0–24

0

                 

142377 : 442516

142938 : 441571

21: Lunetten – Geldermalsen

0–24

0

               

W

142938 : 441571

143499 : 440626

22: Lunetten – Geldermalsen

0–24

0

                 

143499 : 440626

144062 : 439678

23: Lunetten – Geldermalsen

0–24

0

               

W

144062 : 439678

145749 : 436231

24: Lunetten – Geldermalsen

0–24

0

                 

145708 : 436322

146602 : 434333

25: Lunetten – Geldermalsen

0–24

0

                 

146602 : 434333

146918 : 433108

26: Lunetten – Geldermalsen

0–24

0

               

W

146918 : 433108

146946 : 432969

27: Lunetten – Geldermalsen

25–49

0

               

W

146946 : 432969

147082 : 432449

28: Lunetten – Geldermalsen

50–74

0

               

W

147082 : 432449

147108 : 432343

29: Lunetten – Geldermalsen

25–49

0

               

W

147108 : 432343

147136 : 432220

30: Lunetten – Geldermalsen

0–24

0

               

W

147136 : 432220

147017 : 431307

31: Geldermalsen – Aansl. Betuwelijn

0–24

0

               

W

147017 : 431307

146774 : 430527

32: Geldermalsen – Aansl. Betuwelijn

0–24

0

               

W

ë146774 : 430527

146881 : 430301

33: Geldermalsen – Aansl. Betuwelijn

0–24

0

                 

146881 : 430301

147554 : 430097

34: Geldermalsen – Aansl. Betuwelijn

0–24

0

               

W

147017 : 431308

147165 : 417292

Traject 72010: Geldermalsen – 's-Hertogenbosch Noord

   

0

0

0

0

0

0

0

0

Volkel

147017 : 431308

146673 : 430553

1: Geldermalsen – Kruising Betuwelijn

0–24

0

               

W

146673 : 430553

146467 : 430100

2: Geldermalsen – Kruising Betuwelijn

0–24

0

                 

146467 : 430100

146219 : 429555

3: Kruising Betuwelijn – Aansl. Betuwelijn

0–24

0

                 

146219 : 429555

145993 : 428638

4: Aansl. Betuwelijn – ‘s-Hertogenbosch Noord

0–24

0

                 

145993 : 428638

146044 : 428128

5: Aansl. Betuwelijn – ‘s-Hertogenbosch Noord

0–24

0

               

W

146044 : 428128

146097 : 427644

6: Aansl. Betuwelijn – ‘s-Hertogenbosch Noord

0–24

0

               

W

146097 : 427644

146428 : 424658

7: Aansl. Betuwelijn – ‘s-Hertogenbosch Noord

0–24

0

                 

146428 : 424658

146551 : 423593

8: Aansl. Betuwelijn – ‘s-Hertogenbosch Noord

0–24

0

               

W

146551 : 423593

146576 : 423354

9: Aansl. Betuwelijn – ‘s-Hertogenbosch Noord

0–24

0

                 

146576 : 423354

146702 : 422194

10: Aansl. Betuwelijn – ‘s-Hertogenbosch Noord

0–24

0

               

W

146702 : 422194

147117 : 417994

11: Aansl. Betuwelijn – ‘s-Hertogenbosch Noord

0–24

0

                 

147117 : 417994

147165 : 417292

12: Aansl. Betuwelijn – ‘s-Hertogenbosch Noord

0–24

0

               

W

147165 : 417292

148830 : 412297

Traject 72010: Geldermalsen – ‘s-Hertogenbosch Noord

   

0

0

0

0

0

0

0

0

Eindhoven

147165 : 417292

147204 : 416721

13: Aansl. Betuwelijn – ‘s-Hertogenbosch Noord

0–24

0

               

W

147204 : 416721

148890 : 412865

14: Aansl. Betuwelijn – ‘s-Hertogenbosch Noord

0–24

0

                 

148890 : 412865

148882 : 412473

15: Aansl. Betuwelijn – ‘s-Hertogenbosch Noord

0–24

0

               

W

148882 : 412473

148830 : 412297

16: Aansl. Betuwelijn – ‘s-Hertogenbosch Noord

0–24

0

               

W

148830 : 412297

148322 : 408261

Traject 72020: ‘s-Hertogenbosch Noord – Vught

   

700

200

0

1050

50

50

0

0.95

Eindhoven

148830 : 412297

148615 : 411663

1: ‘s-Hertogenbosch Noord – Station ‘s-Hertogenbosch

0–24

0

               

W

148615 : 411663

148571 : 411473

2: ‘s-Hertogenbosch Noord – Station ‘s-Hertogenbosch

25–49

0

               

W

148571 : 411473

148439 : 410999

3: Station ‘s-Hertogenbosch – ‘s-Hertogenbosch

50–74

0

               

W

148439 : 410999

148406 : 410884

4: ‘s-Hertogenbosch – Vught

25–49

0

               

W

148406 : 410884

148330 : 410555

5: ‘s-Hertogenbosch – Vught

0–24

0

               

W

148330 : 410555

148350 : 410184

6: ‘s-Hertogenbosch – Vught

0–24

0

               

W

148350 : 410184

148277 : 408848

7: ‘s-Hertogenbosch – Vught

0–24

0

                 

148277 : 408848

148322 : 408261

8: ‘s-Hertogenbosch – Vught

0–24

0

               

W

148322 : 408261

150104 : 399690

Traject 72030: Vught – Boxtel

   

0

0

0

0

0

0

0

0

Eindhoven

148322 : 408261

148393 : 407584

1: Vught – Boxtel

0–24

0

               

W

148393 : 407584

148971 : 403354

2: Vught – Boxtel

0–24

0

                 

148961 : 403404

150104 : 399690

3: Vught – Boxtel

0–24

0

                 

147017 : 431307

147554 : 430097

Traject 75010: Geldermalsen – West boog

   

600

200

0

2750

200

100

0

1.98

Soesterberg

147017 : 431307

146708 : 430869

1: Geldermalsen – West boog

0–24

0

               

W

146708 : 430869

146914 : 430161

2: Geldermalsen – West boog

0–24

0

                 

146914 : 430161

147554 : 430097

3: Geldermalsen – West boog

0–24

0

               

W

186524 : 332755

177289 : 307698

Traject 100010: Lutterade – Visee B

   

3000

3500

0

400

0

0

0

0.4

Beek

186524 : 332755

185930 : 332075

1: Lutterade – Maastricht

0–24

0

                 

185930 : 332075

185187 : 331173

2: Lutterade – Maastricht

0–24

0

               

W

185187 : 331173

184123 : 329919

3: Lutterade – Maastricht

0–24

0

                 

184123 : 329919

183566 : 329266

4: Lutterade – Maastricht

0–24

0

               

W

183566 : 329266

183152 : 328793

5: Lutterade – Maastricht

0–24

0

               

W

183152 : 328793

183029 : 328686

6: Lutterade – Maastricht

25–49

0

               

W

183029 : 328686

182413 : 328433

7: Lutterade – Maastricht

0–24

0

               

W

182413 : 328433

179604 : 322951

8: Lutterade – Maastricht

0–24

0

                 

179604 : 322951

179721 : 321962

9: Lutterade – Maastricht

0–24

0

               

W

179721 : 321962

179654 : 321678

10: Lutterade – Maastricht

0–24

0

                 

179671 : 321729

178449 : 320408

11: Lutterade – Maastricht

0–24

0

                 

178449 : 320408

177610 : 319066

12: Lutterade – Maastricht

0–24

0

               

W

177610 : 319066

177363 : 318675

13: Lutterade – Maastricht

0–24

0

               

W

177363 : 318675

177314 : 318578

14: Lutterade – Maastricht

25–49

0

               

W

177314 : 318578

177438 : 317925

15: Lutterade – Maastricht

50–74

0

               

W L

177438 : 317925

177472 : 317801

16: Maastricht – Station Maastricht

50–74

0

               

W L

177472 : 317801

177485 : 317706

17: Maastricht – Visee B

25–49

0

               

W L

177485 : 317706

177680 : 317283

18: Maastricht – Visee B

0–24

0

               

W L

177680 : 317283

177854 : 317121

19: Maastricht – Visee B

0–24

0

               

W

177854 : 317121

178186 : 316729

20: Maastricht – Visee B

0–24

0

               

W

178186 : 316729

178005 : 309865

21: Maastricht – Visee B

0–24

0

                 

178005 : 309865

177580 : 308579

22: Maastricht – Visee B

0–24

0

               

W

177580 : 308579

177289 : 307698

23: Maastricht – Visee B

0–24

0

                 

162895 : 384012

175453 : 362354

Traject 110010: Eindhoven – Weert

   

1500

2300

0

4600

3750

0

0

0.73

Eindhoven

162895 : 384012

163407 : 383949

1: Eindhoven – Weert

0–24

5

               

W

163407 : 383949

163724 : 383881

2: Eindhoven – Weert

0–24

5

               

W

163724 : 383881

165648 : 382075

3: Eindhoven – Weert

0–24

1

                 

165648 : 382075

166274 : 381326

4: Eindhoven – Weert

0–24

5

               

W

166274 : 381326

166411 : 381162

5: Eindhoven – Weert

25–49

1

               

W

166411 : 381162

166754 : 380531

6: Eindhoven – Weert

0–24

5

               

W

166754 : 380531

167847 : 376983

7: Eindhoven – Weert

0–24

1

                 

167847 : 376983

168720 : 374986

8: Eindhoven – Weert

0–24

5

               

W

168720 : 374986

171158 : 369996

9: Eindhoven – Weert

0–24

1

                 

171114 : 370086

171580 : 369132

10: Eindhoven – Weert

0–24

1

                 

171580 : 369132

172115 : 368035

11: Eindhoven – Weert

0–24

5

               

W

172115 : 368035

174997 : 362516

12: Eindhoven – Weert

0–24

1

                 

174997 : 362516

175453 : 362354

13: Eindhoven – Weert

0–24

5

               

W

175453 : 362354

185184 : 361286

Traject 110020: Weert – Roermond

   

1500

2300

0

4600

3750

0

0

0.73

Eindhoven

175453 : 362354

176277 : 362271

1: Weert – Roermond

0–24

5

               

W

176277 : 362271

176374 : 362246

2: Weert – Roermond

25–49

1

               

W

176374 : 362246

176544 : 362213

3: Weert – Roermond

50–74

1

               

W

176544 : 362213

176859 : 362192

4: Weert – Roermond

75–99

1

               

W

176859 : 362192

176952 : 362199

5: Weert – Roermond

50–74

1

               

W

176952 : 362199

177349 : 362182

6: Weert – Roermond

25–49

1

               

W

177349 : 362182

178102 : 362122

7: Weert – Roermond

0–24

5

               

W

178102 : 362122

185184 : 361286

8: Weert – Roermond

0–24

1

                 

185184 : 361286

197807 : 356894

Traject 110020: Weert – Roermond

   

1500

2300

0

4600

3750

0

0

0.73

Beek

185184 : 361286

192842 : 360095

9: Weert – Roermond

0–24

1

                 

192842 : 360095

194818 : 359973

10: Weert – Roermond

0–24

5

               

W

194818 : 359973

197544 : 358728

11: Weert – Roermond

0–24

1

                 

197544 : 358728

198120 : 357460

12: Weert – Roermond

0–24

1

                 

198120 : 357460

198078 : 357335

13: Weert – Roermond

0–24

5

               

W

198078 : 357335

197807 : 356894

14: Weert – Roermond

0–24

5

               

W

111133 : 400591

105181 : 410975

Traject 120010: Lage Zwaluwe – Breda

   

1000

2300

0

4600

3750

0

0

0.73

Gilze-Rijen

111133 : 400591

110548 : 400723

1: Lage Zwaluwe – Breda

0–24

5

               

W

110548 : 400723

110506 : 400735

2: Lage Zwaluwe – Breda

0–24

1

                 

110506 : 400735

107698 : 404885

3: Lage Zwaluwe – Breda

0–24

1

                 

107698 : 404885

107251 : 405947

4: Lage Zwaluwe – Breda

0–24

5

               

W

107251 : 405947

105362 : 410508

5: Lage Zwaluwe – Breda

0–24

1

                 

105362 : 410508

105181 : 410975

6: Lage Zwaluwe – Breda

0–24

5

               

W

211582 : 463864

225656 : 464861

Traject 130010: Zutphen – Delden

   

1700

200

0

1050

50

50

0

0.95

Deelen

211582 : 463864

211656 : 463964

1: Zutphen – Delden

0–24

0

                 

211656 : 463964

211987 : 464204

2: Zutphen – Delden

0–24

0

                 

211987 : 464204

212943 : 464487

3: Zutphen – Delden

0–24

0

               

W

212943 : 464487

218349 : 465155

4: Zutphen – Delden

0–24

0

                 

218349 : 465155

220094 : 465106

5: Zutphen – Delden

0–24

0

               

W

220094 : 465106

225045 : 464977

6: Zutphen – Delden

0–24

0

                 

225045 : 464977

225656 : 464861

7: Zutphen – Delden

0–24

0

               

W

225656 : 464861

243672 : 474595

Traject 130010: Zutphen – Delden

   

1700

200

0

1050

50

50

0

0.95

Twente

225656 : 464861

226844 : 464869

8: Zutphen – Delden

0–24

0

               

W

226844 : 464869

231549 : 468410

9: Zutphen – Delden

0–24

0

                 

231549 : 468410

232556 : 469249

10: Zutphen – Delden

0–24

0

               

W

232556 : 469249

236066 : 471986

11: Zutphen – Delden

0–24

0

                 

236066 : 471986

237858 : 472073

12: Zutphen – Delden

0–24

0

               

W

237858 : 472073

239560 : 472728

13: Zutphen – Delden

0–24

0

                 

239466 : 472691

243246 : 474335

14: Zutphen – Delden

0–24

0

                 

243246 : 474335

243672 : 474595

15: Zutphen – Delden

0–24

0

               

W

243672 : 474595

250778 : 475837

Traject 130020: Delden – Hengelo

   

1910

200

0

1100

50

50

0

0.95

Twente

243672 : 474595

244100 : 474856

1: Delden – Hengelo

0–24

0

               

W

244100 : 474856

244877 : 475330

2: Delden – Hengelo

0–24

0

                 

244877 : 475330

246544 : 475566

3: Delden – Hengelo

0–24

0

               

W

246544 : 475566

250243 : 475806

4: Delden – Hengelo

0–24

0

                 

250243 : 475806

250313 : 475810

5: Delden – Hengelo

0–24

0

               

W

250313 : 475810

250778 : 475837

6: Delden – Hengelo

0–24

0

               

W

135701 : 456295

153510 : 462832

Traject 140010: Utrecht – Amersfoort

   

0

0

0

0

0

0

0

0

Soesterberg

135701 : 456295

135622 : 456446

1: Utrecht – Amersfoort

25–49

0

               

W L

135622 : 456446

135599 : 456692

2: Utrecht – Amersfoort

0–24

0

               

W

135599 : 456692

135615 : 456810

3: Utrecht – Amersfoort

0–24

0

               

W

135615 : 456810

135656 : 456967

4: Utrecht – Amersfoort

0–24

0

                 

135656 : 456967

136907 : 457958

5: Utrecht – Amersfoort

0–24

0

               

W

136907 : 457958

138202 : 458420

6: Utrecht – Amersfoort

25–49

0

               

W

138202 : 458420

138886 : 458683

7: Utrecht – Amersfoort

25–49

0

               

W

138886 : 458683

139154 : 458792

8: Utrecht – Amersfoort

25–49

0

                 

139154 : 458792

139157 : 458793

9: Utrecht – Amersfoort

25–49

0

               

W

139157 : 458793

139341 : 458873

10: Utrecht – Amersfoort

0–24

0

               

W

139341 : 458873

139631 : 458993

11: Utrecht – Amersfoort

25–49

0

               

W

139631 : 458993

140641 : 459432

12: Utrecht – Amersfoort

0–24

0

               

W

140641 : 459432

141553 : 459823

13: Utrecht – Amersfoort

0–24

0

                 

141553 : 459823

143244 : 460551

14: Utrecht – Amersfoort

0–24

0

               

W

143244 : 460551

144313 : 461014

15: Utrecht – Amersfoort

0–24

0

                 

144313 : 461014

146222 : 461840

16: Utrecht – Amersfoort

0–24

0

               

W

146222 : 461840

149606 : 461831

17: Utrecht – Amersfoort

0–24

0

                 

149508 : 461838

151836 : 462039

18: Utrecht – Amersfoort

0–24

0

                 

151836 : 462039

152777 : 462542

19: Utrecht – Amersfoort

0–24

0

               

W

152777 : 462542

152851 : 462586

20: Utrecht – Amersfoort

0–24

0

                 

152851 : 462586

153204 : 462775

21: Utrecht – Amersfoort

0–24

0

               

W

153204 : 462775

153510 : 462832

22: Utrecht – Amersfoort

0–24

0

               

W L

207590 : 474798

203729 : 501595

Traject 150010: Deventer – Zwolle

   

0

0

0

500

0

0

0

0

Deelen

207590 : 474798

207155 : 475105

1: Deventer – Zwolle

0–24

0

               

W

207155 : 475105

207076 : 475185

2: Deventer – Zwolle

0–24

0

               

W

207076 : 475185

204736 : 482265

3: Deventer – Zwolle

0–24

0

                 

204736 : 482265

204728 : 484112

4: Deventer – Zwolle

0–24

0

               

W

204728 : 484112

205991 : 488810

5: Deventer – Zwolle

0–24

0

                 

205971 : 488765

203948 : 501025

6: Deventer – Zwolle

0–24

0

                 

203948 : 501025

203954 : 501351

7: Deventer – Zwolle

0–24

0

               

W

203954 : 501351

203729 : 501595

8: Deventer – Zwolle

0–24

0

               

W

105737 : 424474

109153 : 425450

Traject 170010: Dordrecht – Ind. De Staart

   

0

0

0

2000

0

700

0

0

Rotterdam

105737 : 424474

106014 : 424431

1: Dordrecht – Ind. De Staart

0–24

0

               

W

106014 : 424431

108344 : 423986

2: Dordrecht – Ind. De Staart

0–24

0

               

W

108344 : 423986

109817 : 424054

3: Dordrecht – Ind. De Staart

0–24

0

                 

109817 : 424054

110142 : 424431

4: Dordrecht – Ind. De Staart

0–24

0

               

W

110142 : 424431

110307 : 424891

5: Dordrecht – Ind. De Staart

0–24

0

               

W

110307 : 424891

110214 : 425117

6: Dordrecht – Ind. De Staart

0–24

0

                 

110214 : 425117

109153 : 425450

7: Dordrecht – Ind. De Staart

0–24

0

               

W

44085 : 359140

43778 : 360356

Traject 180010: Belgie – Sas van Gent

   

4600

1160

0

3250

910

80

0.09

0.21

Vlissingen

44085 : 359140

44029 : 359434

1: Belgie – Sas van Gent

0–24

0

                 

44029 : 359434

43896 : 359916

2: Belgie – Sas van Gent

0–24

0

               

W

43896 : 359916

43778 : 360356

3: Belgie – Sas van Gent

0–24

0

               

W

43778 : 360356

46085 : 367369

Traject 180020: Sas van Gent – Sluiskil Aansl.

   

4600

2160

0

3250

910

80

0.09

0.11

Vlissingen K

43778 : 360356

43699 : 360901

1: Sas van Gent – Sluiskil Aansl.

0–24

0

               

W

43699 : 360901

43699 : 361401

2: Sas van Gent – Sluiskil Aansl.

0–24

0

               

W

43699 : 361401

43816 : 362113

3: Sas van Gent – Sluiskil Aansl.

0–24

0

                 

43816 : 362113

44205 : 363031

4: Sas van Gent – Sluiskil Aansl.

0–24

0

               

W

44205 : 363031

46086 : 366859

5: Sas van Gent – Sluiskil Aansl.

0–24

0

                 

46086 : 366859

46085 : 367369

6: Sas van Gent – Sluiskil Aansl.

0–24

0

               

W

46085 : 367369

44028 : 372891

Traject 180030: Sluiskil Aansl. – Sluiskil racc. Dow Chemical

   

4600

660

0

3250

910

80

0.09

0.37

Vlissingen

46085 : 367369

46173 : 368343

1: Sluiskil Aansl. – Sluiskil racc. Dow Chemical

0–24

0

               

W

46173 : 368343

44028 : 372891

2: Sluiskil Aansl. – Sluiskil racc. Dow Chemical

0–24

0

                 

231901 : 590184

246440 : 604647

Traject 190010: Sauwerd – Roodeschool

   

0

0

0

2900

0

0

0

0

Eelde

231901 : 590184

231909 : 590752

1: Sauwerd – Roodeschool Aansl.

0–24

0

               

W

231909 : 590752

230772 : 593536

2: Sauwerd – Roodeschool Aansl.

0–24

0

                 

230772 : 593536

230385 : 595110

3: Sauwerd – Roodeschool Aansl.

0–24

0

               

W

230385 : 595110

230271 : 597075

4: Sauwerd – Roodeschool Aansl.

0–24

0

                 

230271 : 597075

230443 : 598523

5: Sauwerd – Roodeschool Aansl.

0–24

0

               

W

230443 : 598523

233055 : 600580

6: Sauwerd – Roodeschool Aansl.

0–24

0

                 

233055 : 600580

234017 : 601584

7: Sauwerd – Roodeschool Aansl.

0–24

0

               

W

234017 : 601584

235549 : 602306

8: Sauwerd – Roodeschool Aansl.

0–24

0

                 

235549 : 602306

236947 : 602311

9: Sauwerd – Roodeschool Aansl.

0–24

0

               

W

236947 : 602311

242906 : 603847

10: Sauwerd – Roodeschool Aansl.

0–24

0

                 

242906 : 603847

244244 : 603748

11: Sauwerd – Roodeschool Aansl.

0–24

0

               

W

244211 : 603756

245328 : 603617

12: Sauwerd – Roodeschool Aansl.

0–24

0

                 

245328 : 603617

245721 : 603947

13: Sauwerd – Roodeschool Aansl.

0–24

0

               

W

245721 : 603947

246440 : 604647

14: Roodeschool Aansl. – Roodeschool

0–24

0

               

W

96995 : 430847

96214 : 431222

Traject 201050: Barendrecht Aansl. – Barendrecht Vork

   

34630

17720

580

144480

5695

4760

0.2

0.49

Rotterdam V1

96995 : 430847

96214 : 431222

1: Barendrecht Aansl. – Barendrecht Vork

0–24

30

               

W

96214 : 431222

92883 : 430976

Traject 201045: Barendrecht Vork – Waalhaven Zuid Oost

   

35150

17470

540

138890

11390

2455

0.18

0.57

Rotterdam V1

96214 : 431222

95434 : 431197

1: Barendrecht Vork – Waalhaven Zuid Oost

0–24

25

               

W

95434 : 431197

94766 : 431276

2: Barendrecht Vork – Waalhaven Zuid Oost

0–24

25

               

W

94766 : 431276

94025 : 431201

3: Barendrecht Vork – Waalhaven Zuid Oost

0–24

16

                 

94025 : 431201

93253 : 431055

4: Barendrecht Vork – Waalhaven Zuid Oost

0–24

25

               

W

93253 : 431055

93147 : 431033

5: Barendrecht Vork – Waalhaven Zuid Oost

25–49

37

               

W

93147 : 431033

92883 : 430976

6: Barendrecht Vork – Waalhaven Zuid Oost

25–49

37

               

W

92883 : 430976

90326 : 431842

Traject 201043: Waalhaven Zuid Oost – Waalhaven Zuid

   

17080

9010

280

67070

5870

2530

0.2

0.57

Rotterdam V1

92883 : 430976

92580 : 430928

1: Waalhaven Zuid Oost – Waalhaven Zuid

25–49

32

               

W

92580 : 430928

92391 : 430961

2: Waalhaven Zuid Oost – Waalhaven Zuid

0–24

17

               

W

92391 : 430961

91607 : 431454

3: Waalhaven Zuid Oost – Waalhaven Zuid

0–24

13

                 

91607 : 431454

91264 : 431624

4: Waalhaven Zuid Oost – Waalhaven Zuid

0–24

17

               

W

91264 : 431624

90735 : 431891

5: Waalhaven Zuid Oost – Waalhaven Zuid

0–24

17

               

W

90735 : 431891

90638 : 431894

6: Waalhaven Zuid Oost – Waalhaven Zuid

25–49

32

               

W

90638 : 431894

90543 : 431879

7: Waalhaven Zuid Oost – Waalhaven Zuid

50–74

42

               

W

90543 : 431879

90459 : 431859

8: Waalhaven Zuid Oost – Waalhaven Zuid

75–99

52

               

W

90459 : 431859

90400 : 431850

9: Waalhaven Zuid Oost – Waalhaven Zuid

100–124

63

               

W

90400 : 431850

90326 : 431842

10: Waalhaven Zuid Oost – Waalhaven Zuid

125–149

73

               

W

90326 : 431842

88928 : 431942

Traject 201042: Waalhaven Zuid – Waalhaven Zuid West

   

17080

9010

280

67070

5870

2530

0.2

0.57

Rotterdam V1

90326 : 431842

89825 : 431826

1: Waalhaven Zuid – Waalhaven Zuid West

125–149

73

               

W

89825 : 431826

89744 : 431823

2: Waalhaven Zuid – Waalhaven Zuid West

100–124

63

               

W

89744 : 431823

89433 : 431849

3: Waalhaven Zuid – Waalhaven Zuid West

75–99

52

               

W

89479 : 431848

89403 : 431849

4: Waalhaven Zuid – Waalhaven Zuid West

75–99

52

               

W

89403 : 431849

89277 : 431853

5: Waalhaven Zuid – Waalhaven Zuid West

50–74

42

               

W

89277 : 431853

89120 : 431881

6: Waalhaven Zuid – Waalhaven Zuid West

25–49

32

               

W

89120 : 431881

88928 : 431942

7: Waalhaven Zuid – Waalhaven Zuid West

0–24

17

               

W

88928 : 431942

86769 : 432638

Traject 201040: Waalhaven Zuid West – Pernis

   

33130

17470

540

130110

11390

4910

0.2

0.57

Rotterdam V1

88928 : 431942

86769 : 432638

1: Waalhaven Zuid West – Pernis

0–24

30

               

W

86769 : 432638

79148 : 431631

Traject 201030: Pernis – Botlek

   

32680

18120

560

128550

11820

5100

0.2

0.57

Rotterdam V1

86769 : 432638

85209 : 432614

1: Pernis – Botlek

0–24

30

               

W

85209 : 432614

84512 : 432591

2: Pernis – Botlek

25–49

39

               

W

84512 : 432591

83760 : 432470

3: Pernis – Botlek

0–24

30

               

W

83760 : 432470

83733 : 432467

4: Pernis – Botlek

25–49

39

               

W

83733 : 432467

82691 : 432146

5: Pernis – Botlek

0–24

30

               

W

82691 : 432146

82279 : 432006

6: Pernis – Botlek

0–24

17

                 

82279 : 432006

80369 : 431734

7: Pernis – Botlek

0–24

30

               

W

80369 : 431734

79920 : 431681

8: Pernis – Botlek

25–49

39

               

W

79920 : 431681

79148 : 431631

9: Pernis – Botlek

0–24

30

               

W

79148 : 431631

75468 : 435423

Traject 201020: Botlek – Europoort

   

38120

29120

0

141980

9990

4590

0.08

0.57

Rotterdam V1

79148 : 431631

77791 : 432018

1: Botlek – Europoort

0–24

28

               

W

77791 : 432018

75468 : 435423

2: Botlek – Europoort

0–24

17

                 

75468 : 435423

74636 : 435411

Traject 201020: Botlek – Europoort

   

38120

29120

0

141980

9990

4590

0.08

0.57

Hoek van Holland V1

75468 : 435423

74636 : 435411

3: Botlek – Europoort

0–24

17

                 

74636 : 435411

61478 : 440730

Traject 201010: Europoort – Maasvlakte

   

39700

9700

0

141840

10660

4900

0.1

0.57

Hoek_van_Holland

V1

74636 : 435411

73836 : 435935

1: Europoort – Maasvlakte

0–24

17

                 

73836 : 435935

73073 : 436527

2: Europoort – Maasvlakte

0–24

30

               

W

73073 : 436527

72417 : 437073

3: Europoort – Maasvlakte

25–49

39

               

W

72417 : 437073

71777 : 437676

4: Europoort – Maasvlakte

0–24

30

               

W

71777 : 437676

71707 : 437809

5: Europoort – Maasvlakte

0–24

17

                 

71707 : 437809

71196 : 438657

6: Europoort – Maasvlakte

0–24

30

               

W

71196 : 438657

69070 : 439287

7: Europoort – Maasvlakte

0–24

17

                 

69070 : 439287

67210 : 439937

8: Europoort – Maasvlakte

0–24

30

               

W

67210 : 439937

63189 : 438798

9: Europoort – Maasvlakte

0–24

17

                 

63189 : 438798

61478 : 440730

10: Europoort – Maasvlakte

0–24

30

               

W

100368 : 427447

142006 : 429076

Traject 202010: Kijfhoek – Geldermalsen ZW-boog

   

50920

6240

730

111880

6380

3920

0.15

0.89

Rotterdam V2

100368 : 427447

100595 : 427290

1: Kijfhoek – Geldermalsen ZW-boog

0–24

16

                 

100595 : 427290

101743 : 426597

2: Kijfhoek – Geldermalsen ZW-boog

0–24

30

               

W

101743 : 426597

107235 : 428769

Sophiatunnel

                   

T4

107235 : 428769

118889 : 427602

3: Kijfhoek – Geldermalsen ZW-boog

0–24

16

                 

118889 : 427602

119373 : 427485

Tunnel Giessen

                   

T5

119373 : 427485

129045 : 428331

7: Kijfhoek – Geldermalsen ZW-boog

0–24

16

                 

129045 : 428331

130203 : 428179

8: Kijfhoek – Geldermalsen ZW-boog

0–24

30

               

W

130203 : 428179

130363 : 428156

9: Kijfhoek – Geldermalsen ZW-boog

0–24

16

                 

130363 : 428156

131521 : 428000

10: Kijfhoek – Geldermalsen ZW-boog

0–24

30

               

W

131521 : 428000

142006 : 429076

11: Kijfhoek – Geldermalsen ZW-boog

0–24

16

                 

142006 : 429076

145685 : 430043

Traject 202010: Kijfhoek – Geldermalsen ZW-boog

   

50920

6240

730

111880

6380

3920

0.15

0.89

Soesterberg V2

142006 : 429076

145187 : 430076

12: Kijfhoek – Geldermalsen ZW-boog

0–24

16

                 

145187 : 430076

145685 : 430043

13: Kijfhoek – Geldermalsen ZW-boog

0–24

30

               

W

145685 : 430043

147197 : 430104

Traject 202020: Geldermalsen ZW-boog – Geldermalsen ZO-boog

   

50920

6240

730

111880

6380

3920

0.15

0.89

Soesterberg V2

145685 : 430043

146184 : 430079

1: Geldermalsen ZW-boog – Geldermalsen ZO-boog

0–24

30

               

W

146184 : 430079

146535 : 430103

2: Geldermalsen ZW-boog – Geldermalsen ZO-boog

0–24

16

                 

146535 : 430103

147197 : 430104

3: Geldermalsen ZW-boog – Geldermalsen ZO-boog

0–24

30

               

W

147197 : 430104

147554 : 430097

Traject 202030: Geldermalsen ZO-boog – Geldermalsen NO-boog

   

50920

6240

730

111880

6380

3920

0.15

0.89

Soesterberg V2

147197 : 430104

147554 : 430097

1: Geldermalsen ZO-boog – Geldermalsen NO-boog

0–24

30

               

W

147554 : 430097

169821 : 437332

Traject 202040: Geldermalsen NO-boog – Elst NW-boog

   

50850

6580

700

110380

6720

4060

0.14

0.98

Soesterberg V2

147554 : 430097

149263 : 430240

1: Geldermalsen NO-boog – Elst NW-boog

0–24

30

               

W

149263 : 430240

156007 : 434514

2: Geldermalsen NO-boog – Elst NW-boog

0–24

16

                 

155912 : 434483

169821 : 437332

3: Geldermalsen NO-boog – Elst NW-boog

0–24

16

                 

169821 : 437332

185423 : 434174

Traject 202040: Geldermalsen NO-boog – Elst NW-boog

   

50850

6580

700

110380

6720

4060

0.14

0.98

Deelen V2

169821 : 437332

170254 : 437322

4: Geldermalsen NO-boog – Elst NW-boog

0–24

16

                 

170254 : 437322

172690 : 437032

5: Geldermalsen NO-boog – Elst NW-boog

0–24

30

               

W

172690 : 437032

180256 : 436332

6: Geldermalsen NO-boog – Elst NW-boog

0–24

16

                 

180256 : 436332

181835 : 435357

7: Geldermalsen NO-boog – Elst NW-boog

0–24

30

               

W

181835 : 435357

182057 : 435187

8: Geldermalsen NO-boog – Elst NW-boog

25–49

38

               

W

182057 : 435187

182648 : 434888

9: Geldermalsen NO-boog – Elst NW-boog

50–74

48

               

W

182648 : 434888

182906 : 434757

10: Geldermalsen NO-boog – Elst NW-boog

25–49

38

               

W

182906 : 434757

183822 : 434290

11: Geldermalsen NO-boog – Elst NW-boog

50–74

48

               

W

183763 : 434316

183994 : 434222

12: Geldermalsen NO-boog – Elst NW-boog

50–74

48

               

W

183994 : 434222

184374 : 434133

13: NO-boog – Elst NW-boog

75–99

59

               

W

184374 : 434133

184920 : 434123

14: NO-boog – Elst NW-boog

50–74

48

               

W

184920 : 434123

185243 : 434153

15: NO-boog – Elst NW-boog

25–49

38

               

W

185243 : 434153

185423 : 434174

16: NO-boog – Elst NW-boog

0–24

30

               

W

185423 : 434174

206648 : 435017

Traject 202050: Elst NW-boog – Emmerich

   

50850

6580

700

110380

6720

4060

0.14

0.98

Deelen V2

185423 : 434174

186561 : 434346

1: Elst NW-boog – Zevenaar

0–24

30

               

W

186561 : 434346

187131 : 434452

2: Elst NW-boog – Zevenaar

0–24

30

               

W

187131 : 434452

195202 : 435565

3: Elst NW-boog – Zevenaar

0–24

16

                 

195202 : 435565

196981 : 436641

Tunnel Pannerdensch Kanaal

                   

T6

196981 : 436641

197775 : 437137

3: Elst NW-boog – Zevenaar

0–24

16

                 

197775 : 437137

198852 : 437499

4: Elst NW-boog – Zevenaar

0–24

30

               

W

198852 : 437499

200915 : 437809

5: Elst NW-boog – Zevenaar

0–24

16

                 

200915 : 437809

202399 : 437259

Tunnel Zevenaar

                   

T7

202399 : 437259

202933 : 437060

5: Elst NW-boog – Zevenaar

0–24

16

                 

202933 : 437060

203398 : 436887

6: Elst NW-boog – Zevenaar

0–24

30

               

W

203398 : 436887

204382 : 436479

7: Zevenaar – Emmerich

0–24

30

               

W

204382 : 436479

204970 : 436145

8: Zevenaar – Emmerich

0–24

16

                 

204970 : 436145

205921 : 435600

9: Zevenaar – Emmerich

0–24

30

               

W

205921 : 435600

206648 : 435017

10: Zevenaar – Emmerich

0–24

16

                 

100377 : 427448

104317 : 424936

Traject 203010: Kijfhoek – Dordrecht

   

16560

4760

50

22220

6810

1990

0.13

0.78

Rotterdam

100377 : 427448

101028 : 426994

1: Kijfhoek – Dordrecht

275-299

65

               

W

101028 : 426994

101068 : 426961

2: Kijfhoek – Dordrecht

250-274

65

               

W

101068 : 426961

101097 : 426938

3: Kijfhoek – Dordrecht

225-249

65

               

W

101097 : 426938

101126 : 426917

4: Kijfhoek – Dordrecht

200-224

65

               

W

101126 : 426917

101154 : 426897

5: Kijfhoek – Dordrecht

175-199

65

               

W

101154 : 426897

101184 : 426876

6: Kijfhoek – Dordrecht

150-174

77

               

W

101184 : 426876

101219 : 426853

7: Kijfhoek – Dordrecht

125–149

69

               

W

101219 : 426853

101265 : 426825

8: Kijfhoek – Dordrecht

100–124

60

               

W

101265 : 426825

101389 : 426751

9: Kijfhoek – Dordrecht

75–99

51

               

W

101389 : 426751

101504 : 426686

10: Kijfhoek – Dordrecht

50–74

41

               

W

101504 : 426686

101735 : 426588

11: Kijfhoek – Dordrecht

75–99

51

               

W

101735 : 426588

101933 : 426504

12: Kijfhoek – Dordrecht

100–124

60

               

W

101933 : 426504

102055 : 426439

13: Kijfhoek – Dordrecht

75–99

51

               

W

102055 : 426439

102185 : 426369

14: Kijfhoek – Dordrecht

50–74

41

               

W

102185 : 426369

102453 : 426206

15: Kijfhoek – Dordrecht

25–49

31

               

W

102453 : 426206

103828 : 425266

16: Kijfhoek – Dordrecht

0–24

18

               

W

103828 : 425266

104317 : 424936

17: Kijfhoek – Dordrecht

0–24

12

                 

100377 : 427448

98770 : 428720

Traject 203020: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

   

34440

18650

560

151780

12910

4590

0.16

0.47

Rotterdam V1

100377 : 427448

100270 : 427527

1: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

250-274

106

               

W

100270 : 427527

100216 : 427574

2: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

225-249

106

               

W

100216 : 427574

100156 : 427629

3: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

200-224

106

               

W

100156 : 427629

100064 : 427709

4: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

175-199

106

               

W

100064 : 427709

99960 : 427796

5: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

150-174

93

               

W

99960 : 427796

99943 : 427807

6: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

125–149

82

               

W

99943 : 427807

99731 : 427954

7: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

150-174

93

               

W

99731 : 427954

99436 : 428172

8: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

125–149

82

               

W

99436 : 428172

99269 : 428302

9: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

100–124

71

               

W

99269 : 428302

99212 : 428357

10: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

75–99

59

               

W

99212 : 428357

99147 : 428417

11: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

50–74

48

               

W

99147 : 428417

98881 : 428636

12: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

25–49

38

               

W

98881 : 428636

98770 : 428720

13: Kijfhoek – Barendrecht Aansl.

0–24

27

               

W

92882 : 430977

88927 : 431943

Traject 204010: Waalhaven Zuid Zuid boog – Pernis

   

33130

17470

540

130110

11390

4910

0.2

0.57

Rotterdam V1

92882 : 430977

92681 : 430924

1: Waalhaven Zuid Zuid boog – Pernis

0–24

30

               

W

92681 : 430924

92504 : 430893

2: Waalhaven Zuid Zuid boog – Pernis

25–49

39

               

W

92504 : 430893

92393 : 430876

3: Waalhaven Zuid Zuid boog – Pernis

0–24

30

               

W

92393 : 430876

89392 : 431755

4: Waalhaven Zuid Zuid boog – Pernis

0–24

17

                 

89392 : 431755

88927 : 431943

5: Waalhaven Zuid Zuid boog – Pernis

0–24

30

               

W

98698 : 410807

104757 : 412056

Traject 220010: Moerdijk Racc. – Moerdijk Racc. Aansl.

   

1500

0

0

1040

0

0

0.11

0

Gilze-Rijen

98698 : 410807

98831 : 410313

1: Moerdijk Racc. – Moerdijk Racc. Aansl.

0–24

0

               

W

98831 : 410313

99604 : 409082

2: Moerdijk Racc. – Moerdijk Racc. Aansl.

0–24

0

                 

99604 : 409082

101096 : 410046

3: Moerdijk Racc. – Moerdijk Racc. Aansl.

0–24

0

               

W

101096 : 410046

104604 : 412532

4: Moerdijk Racc. – Moerdijk Racc. Aansl.

0–24

0

                 

104604 : 412532

104757 : 412056

5: Moerdijk Racc. – Moerdijk Racc. Aansl.

0–24

0

               

W

237437 : 576872

238922 : 578369

Traject 250010: Haren Aansl. – Waterhuizen Aansl.

   

1080

360

0

1620

360

180

0

1.84

Eelde

237437 : 576872

237344 : 577361

1: Haren Aansl. – Waterhuizen Aansl.

0–24

0

               

W

237344 : 577361

238393 : 578468

2: Haren Aansl. – Waterhuizen Aansl.

0–24

0

                 

238393 : 578468

238922 : 578369

3: Haren Aansl. – Waterhuizen Aansl.

0–24

0

               

W

238922 : 578369

254497 : 575849

Traject 250020: Waterhuizen Aansl. – Veendam Aansl.

   

2830

360

200

10370

360

180

0

1.84

Eelde

238922 : 578369

239480 : 578102

1: Waterhuizen Aansl. – Veendam Aansl.

0–24

10

               

W

239480 : 578102

251399 : 575529

2: Waterhuizen Aansl. – Veendam Aansl.

0–24

1

                 

251297 : 575533

253139 : 575593

3: Waterhuizen Aansl. – Veendam Aansl.

0–24

1

                 

253139 : 575593

254497 : 575849

4: Waterhuizen Aansl. – Veendam Aansl.

0–24

10

               

W

254497 : 575849

255303 : 569575

Traject 250030: Veendam Aansl. – Veendam

   

1080

360

0

1620

360

180

0

1.84

Eelde

254497 : 575849

255030 : 575715

1: Veendam Aansl. – Veendam

0–24

0

               

W

255030 : 575715

255655 : 573317

2: Veendam Aansl. – Veendam

0–24

0

                 

255655 : 573317

255863 : 572340

3: Veendam Aansl. – Veendam

0–24

0

               

W

255863 : 572340

255858 : 572153

4: Veendam Aansl. – Veendam

0–24

0

                 

255858 : 572153

255833 : 571514

5: Veendam Aansl. – Veendam

0–24

0

               

W

255833 : 571514

255785 : 570687

6: Veendam Aansl. – Veendam

25–49

0

               

W

255785 : 570687

255303 : 569575

7: Veendam Aansl. – Veendam

0–24

0

               

W

120460 : 488918

116937 : 491524

Traject 270010: Amsterdam Westhaven – Amsterdam Singelgracht

   

600

200

0

3450

200

100

0

1.98

Schiphol

120460 : 488918

120353 : 488984

1: Amsterdam Westhaven – Amsterdam Singelgracht

0–24

0

               

W

120353 : 488984

120257 : 489034

2: Amsterdam Westhaven – Amsterdam Singelgracht

25–49

0

               

W

120257 : 489034

120140 : 489082

3: Amsterdam Westhaven – Amsterdam Singelgracht

50–74

0

               

W

120140 : 489082

120067 : 489114

4: Amsterdam Westhaven – Amsterdam Singelgracht

75–99

0

               

W

120067 : 489114

119986 : 489145

5: Amsterdam Westhaven – Amsterdam Singelgracht

100–124

0

               

W

119986 : 489145

119789 : 489239

6: Amsterdam Westhaven – Amsterdam Singelgracht

125–149

0

               

W

119789 : 489239

119689 : 489306

7: Amsterdam Westhaven – Amsterdam Singelgracht

100–124

0

               

W

119689 : 489306

119609 : 489379

8: Amsterdam Westhaven – Amsterdam Singelgracht

75–99

0

               

W

119609 : 489379

119554 : 489435

9: Amsterdam Westhaven – Amsterdam Singelgracht

50–74

0

               

W

119554 : 489435

119437 : 489563

10: Amsterdam Westhaven – Amsterdam Singelgracht

25–49

0

               

W

119437 : 489563

117975 : 490695

11: Amsterdam Westhaven – Amsterdam Singelgracht

0–24

0

               

W

117975 : 490695

117527 : 491014

12: Amsterdam Westhaven – Amsterdam Singelgracht

25–49

0

               

W

117527 : 491014

116937 : 491524

13: Amsterdam Westhaven – Amsterdam Singelgracht

0–24

0

               

W

124718 : 481053

120460 : 488918

Traject 280010: Duivendrecht – Amsterdam Singelgracht

   

600

200

0

3450

200

100

0

1.98

Schiphol

124718 : 481053

124628 : 481216

1: Duivendrecht – Amsterdam Muiderpoort

50–74

0

               

W

124628 : 481216

124441 : 481557

2: Duivendrecht – Amsterdam Muiderpoort

25–49

0

               

W

124441 : 481557

124414 : 481604

3: Duivendrecht – Amsterdam Muiderpoort

0–24

0

               

W

124414 : 481604

124307 : 481781

4: Duivendrecht – Amsterdam Muiderpoort

25–49

0

               

W

124307 : 481781

123672 : 482831

5: Duivendrecht – Amsterdam Muiderpoort

25–49

0

                 

123672 : 482831

123406 : 483311

6: Duivendrecht – Amsterdam Muiderpoort

50–74

0

                 

123406 : 483311

123133 : 483932

7: Duivendrecht – Amsterdam Muiderpoort

25–49

0

                 

123133 : 483932

123087 : 484097

8: Duivendrecht – Amsterdam Muiderpoort

0–24

0

                 

123087 : 484097

122783 : 485039

9: Duivendrecht – Amsterdam Muiderpoort

25–49

0

                 

122783 : 485039

123917 : 486087

10: Duivendrecht – Amsterdam Muiderpoort

0–24

0

                 

123917 : 486087

123995 : 486643

11: Duivendrecht – Amsterdam Muiderpoort

0–24

0

               

W

123995 : 486643

124065 : 486831

12: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

0–24

0

               

W

124065 : 486831

124055 : 487202

13: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

25–49

0

               

W

124055 : 487202

123979 : 487336

14: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

50–74

0

               

W

123979 : 487336

123883 : 487424

15: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

75–99

0

               

W

123883 : 487424

123663 : 487527

16: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

100–124

0

               

W

123663 : 487527

123572 : 487561

17: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

75–99

0

               

W

123572 : 487561

123475 : 487597

18: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

50–74

0

               

W

123475 : 487597

122699 : 487785

19: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

25–49

0

               

W

122699 : 487785

122224 : 487799

20: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

25–49

0

               

W L

122224 : 487799

122002 : 487925

21: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

50–74

0

               

W L

122002 : 487925

121698 : 488109

22: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

75–99

0

               

W L

121698 : 488109

121295 : 488345

23: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

50–74

0

               

W L

121295 : 488345

121198 : 488402

24: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

50–74

0

               

W

121198 : 488402

121133 : 488440

25: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

25–49

0

               

W

121133 : 488440

121095 : 488464

26: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

25–49

0

               

W

121095 : 488464

121011 : 488528

27: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

0–24

0

               

W

121011 : 488528

120803 : 488719

28: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

0–24

0

               

W

120803 : 488719

120596 : 488845

29: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

25–49

0

               

W

120596 : 488845

120460 : 488918

30: Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Singelgracht

0–24

0

               

W

49396 : 366329

46085 : 367363

Traject 310010: Axel Aansl. – Sluiskil Aansl.

   

0

1500

0

0

0

0

0

0

Vlissingen

49396 : 366329

47461 : 368933

1: Axel Aansl. – Terneuzen Zuidzijde Aansl.

0–24

0

                 

47461 : 368933

47427 : 369406

2: Axel Aansl. – Terneuzen Zuidzijde Aansl.

0–24

0

               

W

47427 : 369406

47214 : 370285

3: Terneuzen Zuidzijde Aansl. – Terneuzen

0–24

0

               

W

47214 : 370285

47302 : 369923

4: Terneuzen – Terneuzen Zuidzijde Aansl.

0–24

0

               

W

47302 : 369923

47309 : 369892

5: Terneuzen – Terneuzen Zuidzijde Aansl.

0–24

0

                 

47309 : 369892

47427 : 369406

6: Terneuzen – Terneuzen Zuidzijde Aansl.

0–24

0

               

W

47427 : 369406

47456 : 368908

7: Terneuzen Zuidzijde Aansl. – Sluiskil Aansl.

0–24

0

               

W

47456 : 368908

46085 : 367363

8: Terneuzen Zuidzijde Aansl. – Sluiskil Aansl.

0–24

0

                 

175453 : 362354

166734 : 362004

Traject 320010: Weert – Belgie

   

1500

2300

0

4600

3750

0

0

1.7

Eindhoven

175453 : 362354

168691 : 362090

1: Weert – Budel

0–24

1

                 

168691 : 362090

168191 : 362072

2: Weert – Budel

0–24

5

               

W

168191 : 362072

167691 : 362051

3: Budel – Belgie

0–24

5

               

W

167691 : 362051

166734 : 362004

4: Budel – Belgie

0–24

1

                 

155601 : 464518

169642 : 477639

Traject 360010: Amersfoort Oost – Hattem

   

1430

910

0

5620

1110

180

0

0.84

Soesterberg

155601 : 464518

156798 : 465817

1: Amersfoort Oost – Putten

0–24

6

               

W

156798 : 465817

161556 : 469645

2: Amersfoort Oost – Putten

0–24

1

                 

161556 : 469645

162451 : 470659

3: Amersfoort Oost – Putten

0–24

6

               

W

162451 : 470659

167315 : 474626

4: Amersfoort Oost – Putten

0–24

1

                 

167315 : 474626

167809 : 475209

5: Amersfoort Oost – Putten

0–24

6

               

W

167809 : 475209

168884 : 476480

6: Putten – Hattem

0–24

6

               

W

168884 : 476480

169642 : 477639

7: Putten – Hattem

0–24

1

                 

169642 : 477639

200404 : 500327

Traject 360010: Amersfoort Oost – Hattem

   

1430

910

0

5620

1110

180

0

0.84

Deelen

169642 : 477639

170350 : 483052

8: Putten – Hattem

0–24

1

                 

170350 : 483052

171737 : 483567

9: Putten – Hattem

0–24

6

               

W

171737 : 483567

181794 : 486982

10: Putten – Hattem

0–24

1

                 

181794 : 486982

183461 : 487557

11: Putten – Hattem

0–24

6

               

W

183461 : 487557

183598 : 487605

12: Putten – Hattem

0–24

1

                 

183502 : 487572

188816 : 490904

13: Putten – Hattem

0–24

1

                 

188816 : 490904

190610 : 492322

14: Putten – Hattem

0–24

6

               

W

190610 : 492322

197524 : 497545

15: Putten – Hattem

0–24

1

                 

197476 : 497457

199950 : 500115

16: Putten – Hattem

0–24

1

                 

199950 : 500115

200404 : 500327

17: Putten – Hattem

0–24

6

               

W

206017 : 502288

255957 : 530626

Traject 370010: Zwolle Aansl. – Emmen

   

0

0

0

500

0

0

0

0

Twente

206017 : 502288

206546 : 502542

1: Zwolle Aansl. – Mariënberg

0–24

0

               

W

206546 : 502542

214146 : 501560

2: Zwolle Aansl. – Mariënberg

0–24

0

                 

214146 : 501560

215083 : 501210

3: Zwolle Aansl. – Mariënberg

0–24

0

               

W

215083 : 501210

220037 : 502191

4: Zwolle Aansl. – Mariënberg

0–24

0

                 

219931 : 502176

223928 : 502745

5: Zwolle Aansl. – Mariënberg

0–24

0

                 

223928 : 502745

225547 : 503038

6: Zwolle Aansl. – Mariënberg

0–24

0

               

W

225547 : 503038

234012 : 502652

7: Zwolle Aansl. – Mariënberg

0–24

0

                 

233930 : 502648

235071 : 502718

8: Zwolle Aansl. – Mariënberg

0–24

0

                 

235071 : 502718

235583 : 503009

9: Zwolle Aansl. – Mariënberg

0–24

0

               

W

235583 : 503009

236531 : 503826

10: Mariënberg – Coevorden

0–24

0

               

W

236531 : 503826

242003 : 513262

11: Mariënberg – Coevorden

0–24

0

                 

242003 : 513262

242692 : 514876

12: Mariënberg – Coevorden

0–24

0

               

W

242692 : 514876

244434 : 516649

13: Mariënberg – Coevorden

0–24

0

                 

244398 : 516607

246195 : 519358

14: Mariënberg – Coevorden

0–24

0

                 

246195 : 519358

246278 : 519651

15: Mariënberg – Coevorden

0–24

0

               

W

246278 : 519651

246551 : 521219

16: Coevorden – Emmen

0–24

0

               

W

246551 : 521219

253346 : 525984

17: Coevorden – Emmen

0–24

0

                 

253346 : 525984

254065 : 527784

18: Coevorden – Emmen

0–24

0

               

W

254065 : 527784

255957 : 530626

19: Coevorden – Emmen

0–24

0

                 

255957 : 530626

257109 : 535234

Traject 370010: Zwolle Aansl. – Emmen

   

0

0

0

500

0

0

0

0

Eelde

255957 : 530626

256995 : 532502

20: Coevorden – Emmen

0–24

0

                 

256995 : 532502

257145 : 533490

21: Coevorden – Emmen

0–24

0

               

W

257145 : 533490

257144 : 533983

22: Coevorden – Emmen

0–24

0

                 

257144 : 533983

257109 : 535234

23: Coevorden – Emmen

0–24

0

               

W

187804 : 334267

204109 : 321405

Traject 380010: Sittard Aansl. – Herzogenrath

   

2670

0

0

0

0

0

0

0

Beek

187804 : 334267

187645 : 333924

1: Sittard Aansl. – Heerlen

0–24

0

               

W

187645 : 333924

187641 : 333732

2: Sittard Aansl. – Heerlen

0–24

0

               

W

187641 : 333732

190341 : 326606

3: Sittard Aansl. – Heerlen

0–24

0

                 

190341 : 326606

190485 : 325877

4: Sittard Aansl. – Heerlen

0–24

0

               

W

190485 : 325877

190838 : 325398

5: Sittard Aansl. – Heerlen

25–49

0

               

W

190838 : 325398

191569 : 324994

6: Sittard Aansl. – Heerlen

0–24

0

               

W

191569 : 324994

194637 : 323348

7: Sittard Aansl. – Heerlen

0–24

0

                 

194637 : 323348

194952 : 323179

8: Sittard Aansl. – Heerlen

0–24

0

               

W

194952 : 323179

196218 : 322546

9: Sittard Aansl. – Heerlen

0–24

0

               

W

196218 : 322546

196491 : 322469

10: Sittard Aansl. – Heerlen

25–49

0

               

W

196491 : 322469

197132 : 322393

11: Sittard Aansl. – Heerlen

0–24

0

               

W

197132 : 322393

197680 : 322444

12: Sittard Aansl. – Heerlen

0–24

0

                 

197680 : 322444

198455 : 322782

13: Heerlen. – Herzogenrath

0–24

0

                 

198455 : 322782

198898 : 323014

14: Heerlen. – Herzogenrath

0–24

0

               

W

198898 : 323014

199381 : 323133

15: Heerlen. – Herzogenrath

0–24

0

               

W

199381 : 323133

200571 : 323177

16: Heerlen. – Herzogenrath

0–24

0

                 

200525 : 323178

202815 : 322889

17: Heerlen. – Herzogenrath

0–24

0

                 

202815 : 322889

203867 : 321468

18: Heerlen. – Herzogenrath

0–24

0

               

W

203867 : 321468

204109 : 321405

19: Heerlen. – Herzogenrath

0–24

0

                 

254497 : 575849

276858 : 579415

Traject 400010: Veendam Aansl. – Leer

   

1750

0

200

8750

0

0

0

0

Eelde

254497 : 575849

255069 : 575904

1: Veendam Aansl. – Leer

0–24

9

               

W

255069 : 575904

260816 : 576964

2: Veendam Aansl. – Leer

0–24

1

                 

260816 : 576964

262061 : 576011

3: Veendam Aansl. – Leer

0–24

9

               

W

262061 : 576011

264415 : 574017

4: Veendam Aansl. – Leer

0–24

1

                 

264415 : 574017

266227 : 573691

5: Veendam Aansl. – Leer

0–24

9

               

W

266227 : 573691

268569 : 574913

6: Veendam Aansl. – Leer

0–24

1

                 

268485 : 574868

275506 : 578705

7: Veendam Aansl. – Leer

0–24

1

                 

275506 : 578705

276700 : 579354

8: Veendam Aansl. – Leer

0–24

9

               

W

276700 : 579354

276858 : 579415

9: Veendam Aansl. – Leer

0–24

1

                 

238922 : 578369

235981 : 579778

Traject 420010: Groningen Oost – Waterhuizen Aansl.

   

1750

0

200

8750

0

0

0

0

Eelde

238922 : 578369

238432 : 578604

1: Groningen Oost – Waterhuizen Aansl.

0–24

9

               

W

238432 : 578604

236430 : 579559

2: Groningen Oost – Waterhuizen Aansl.

0–24

1

                 

236430 : 579559

235981 : 579778

3: Groningen Oost – Waterhuizen Aansl.

0–24

9

               

W

96214 : 431222

96163 : 432543

Traject 440010: R'dam Lombardijen – Barendrecht Vork (korte boog)

   

1080

360

0

2720

360

180

0

1.84

Rotterdam

96214 : 431222

96509 : 431581

1: R'dam Lombardijen – Barendrecht Vork

0–24

0

               

W

96509 : 431581

96334 : 432076

2: R'dam Lombardijen – Barendrecht Vork

0–24

0

                 

96334 : 432076

96163 : 432543

3: R'dam Lombardijen – Barendrecht Vork

0–24

0

               

W

95411 : 431199

96512 : 431785

Traject 445010: R'dam Lombardijen – Barendrecht Vork (lange boog)

   

1080

360

0

2720

360

180

0

1.84

Rotterdam

95411 : 431199

95898 : 431086

1: R'dam Lombardijen – Barendrecht Vork

0–24

0

               

W

95898 : 431086

96618 : 431273

2: R'dam Lombardijen – Barendrecht Vork

0–24

0

                 

96618 : 431273

96512 : 431785

3: R'dam Lombardijen – Barendrecht Vork

0–24

0

               

W

240847 : 486747

235583 : 503009

Traject 460010: Mariënberg – Almelo

   

0

0

0

500

0

0

0

0

Twente

240847 : 486747

240270 : 487171

1: Mariënberg – Almelo

0–24

0

               

W

240270 : 487171

239489 : 488271

2: Mariënberg – Almelo

0–24

0

                 

239489 : 488271

238854 : 489044

3: Mariënberg – Almelo

0–24

0

               

W

238854 : 489044

237945 : 490248

4: Mariënberg – Almelo

0–24

0

                 

237945 : 490248

237321 : 491784

5: Mariënberg – Almelo

0–24

0

               

W

237321 : 491784

235450 : 496516

6: Mariënberg – Almelo

0–24

0

                 

235450 : 496516

235289 : 498138

7: Mariënberg – Almelo

0–24

0

               

W

235289 : 498138

235014 : 500699

8: Mariënberg – Almelo

0–24

0

                 

235014 : 500699

235201 : 502562

9: Mariënberg – Almelo

0–24

0

                 

235201 : 502562

235583 : 503009

10: Mariënberg – Almelo

0–24

0

               

W

123995 : 486643

129296 : 482240

Traject 470010: Adam Muiderpoort – Diemen

   

0

0

0

350

0

0

0

0

Schiphol

123995 : 486643

124821 : 485286

1: Adam Muiderpoort – Diemen

0–24

0

               

W

124821 : 485286

126148 : 484368

2: Adam Muiderpoort – Diemen

0–24

0

                 

126148 : 484368

127975 : 483120

3: Adam Muiderpoort – Diemen

0–24

0

               

W

127975 : 483120

128082 : 483044

4: Adam Muiderpoort – Diemen

25–49

0

               

W

128082 : 483044

128087 : 483040

5: Adam Muiderpoort – Diemen

25–49

0

                 

128087 : 483040

128184 : 482974

6: Adam Muiderpoort – Diemen

50–74

0

                 

128184 : 482974

128473 : 482761

7: Adam Muiderpoort – Diemen

75–99

0

                 

128473 : 482761

128587 : 482676

8: Adam Muiderpoort – Diemen

50–74

0

                 

128587 : 482676

128633 : 482643

9: Adam Muiderpoort – Diemen

25–49

0

                 

128633 : 482643

129202 : 482294

10: Adam Muiderpoort – Diemen

25–49

0

               

W

129202 : 482294

129296 : 482240

11: Adam Muiderpoort – Diemen

0–24

0

               

W

Toelichting tabel:

KOLOM

UITLEG

1,2.

De coördinaten zijn in RDM coördinaten weergegeven (eenheid is meters).

   

3.

Het nummer van de trajecten in de groene balk correspondeert met een traject op de kaart van knoop naar knoop (wissel, eindpunt) met gelijke vervoershoeveelheden conform Basisnet Spoor. Het nummer bestaat uit een route nummer met een trajectnummer.

 

De laatste drie cijfers geven het trajectdeel weer, de voorlopende cijfers geven het route nummer weer.

 

In Bijlage 1 zijn, daar waar de schaal dit toelaat, de onderscheiden trajecten weergegeven.

 

De begin- en eindlocatie van een traject zijn aangegeven met een geografische plaatsaanduiding. Een traject is onderverdeeld in deeltrajecten die in volgorde van het beginpunt naar het eindpunt zijn weergegeven.

 

4.

De breedte van de spoorbundel is een categorie breedte, zoals gehanteerd in het rekenmodel. De werkelijke spoorbreedte ligt binnen de categoriegrenzen. De breedte waarmee gerekend moet worden is als volgt:

 
 

Breedtecategorie (in meters)

Rekenbreedte (in meters)

 
 

0–24

9

 
 

25–49

49

 
 

50–74

74

 
 

Vorige + 25m

Vorige + 25m

 
 

5.

De PR 10-6-contour betreft de veiligheidszone gerekend vanuit het midden van de doorgaande spoorbundel.

 

Bij een berekende 10-6 contour van 0 en een vervoerstroom van meer dan 3.500 ketelwageneenheden/per jaar brandbare vloeistoffen is de veiligheidszone op 1 meter vastgesteld.

 

6.

De vervoerscijfers zijn conform Basisnet Spoor en hebben betrekking op gepland vervoer rond 2020. De waarden in de subkolom Warme/Koude Bleve verhouding zijn afgeleid uit de vervoerscijfers en samenstelling van treinen op het traject.

 

In deze waarde is de verdeling over bonte- en bloktreinen verdisconteerd. De genoemde waarden hebben betrekking op de vervoercijfers van A en B2 uit deze tabel (in het rekenmodel RBMII worden deze als bont ingevoerd).

 

De waarde voor Warme/Koude Bleve moet bij berekeningen met RBMII worden ingevuld in de kolom ‘Aantal C3 wagons’.

 
 

B3 wordt altijd in bloktreinen vervoerd.

 

7.

Kolom 7 geeft de bijzonderheden weer.

 

K: Kopmaken vindt plaats op de trajecten die zijn aangegeven met een K.

 

De risicocontour wordt hier mogelijk aangepast na besluitvorming over de toedeling van risico’s die samenhangen met doorgaand spoor (kopmaken, loc wissel, etc.).

 

Deze besluitvorming kan ook consequenties hebben voor het traject Roosendaal – Lage Zwaluwe en Zutphen – Deventer – Almelo – Hengelo.

 
 

De plaatsnaam betreft het weerstation dat in de berekeningen wordt gebruikt.

 

Er zijn twee geindexeerde bijzonderheden: Tunnels (Ti) en Risicoreductie door extra maatregelen (Vi).

 

Ti

Tunnel

 
 

T1

Spoortunnel Best

 
 

T2

Willemspoortunnel

 
 

T3

Drontermeertunnel

 
 

T4

Sophiatunnel

 
 

T5

Tunnel Giessen

 
 

T6

Tunnel Pannerdensch Kanaal

 
 

T7

Tunnel Zevenaar

 
 
 

Voor de risicoreductie zijn de volgende waarden onderscheiden:

 

Vi

Veiligheidsmaatregel

Risicoreductie

 

V1

Maatregelen Havenspoorlijn

40%

 

V2

Maatregelen Betuweroute

46%

 
 

De achtergrond van deze informatie is gegeven in de Memo BN-spoor bepalen risicoruimte op de Betuweroute (11 maart 2011 van het ministerie I&M).

Algemeen: Het rekenprotocol, versie 10 is de basis van de gegevens zoals gepresenteerd in deze tabel.

Trajectnummers Noord-Nederland

Bijlage 250650.png

Trajectnummers Zuid-Nederland

Bijlage 250651.png
  1. Het begrip stoffen in de zin van artikel 3 WVGS en in de zin van deze circulaire omvat dus zowel stoffen in de chemische betekenis van elementen en hun verbindingen en voorwerpen die stoffen in deze chemische betekenis bevatten. ^ [1]
  2. Accord Européen relatif au transport international des marchandises dangereuses par route. ^ [2]
  3. Règlement pour le transport des matières dangereuses sur le Rhin. ^ [3]
  4. Règlement concernant le transport international ferroviaire des marchandises dangereuses. ^ [4]
  5. In bijlage 3 is een overzicht opgenomen van mogelijke maatregelen die kunnen worden getroffen om de risico's te verminderen. ^ [5]
  6. In bijlage 3 is een overzicht opgenomen van mogelijke maatregelen die kunnen worden getroffen om de risico's te verminderen. ^ [6]
  7. Het invloedsgebied is het gebied waarin personen nog worden meegeteld voor de berekening van het groepsrisico. Dit gebied wordt bepaald door de berekening van het grootst mogelijke ongeval waar nog bij 1% van de blootgestelde personen dodelijk letsel optreedt. ^ [7]
  8. In bijlage 3 is een overzicht opgenomen van mogelijke maatregelen die kunnen worden getroffen om de risico's te verminderen. ^ [8]
  9. Advies 037, juni 2003. ^ [9]
Naar boven