Voedsel, Groen en Gastvrijheid
|
De praktijkopleider kan zijn deskundigheid aan de hand van een diploma/certificaat
of ervaring aantonen.*
|
Zakelijke dienstverlening en veiligheid
|
Praktijkopleiders dienen hun begeleidings- en beoordelingscompetenties (mede) te hebben
verworven, of alsnog binnen een afgesproken termijn te verwerven door het volgen van
een ten behoeve van de sector ontwikkelde en verzorgde training.*
|
Zakelijke dienstverlening en veiligheid
|
Het leerbedrijf is bevoegd beveiligings- en/of recherchewerkzaamheden uit te oefenen
overeenkomstig het bepaalde in of bij de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus, de gelijknamige regeling en/ of andere relevante wet en regelgeving.*
|
ICT en creatieve industrie
|
Praktijkopleiders dienen hun begeleidings- en beoordelingscompetenties ten aanzien
van beroepspraktijkvorming in de beroepsbegeleidende leerweg (mede) te hebben verworven
– of alsnog binnen een afgesproken termijn te verwerven – door het volgen van een
ten behoeve van de sector ontwikkelde en verzorgde training. SBB kan een praktijkopleider
vrij stellen van deelname aan deze training indien de betrokkene aantoont over de
gevraagde competenties te beschikken.*
|
Techniek en Gebouwde Omgeving
|
Iedere leermeester moet de leermeestercursus gevolgd hebben. Elke opgeleide leermeester
moet verplicht iedere twee jaar de nascholing volgen. Op elke bouwplaats of werkplek
met een of meer onderwijsdeelnemers moet een leermeester aanwezig zijn. Een leermeester
begeleidt maximaal drie onderwijsdeelnemers.*
|
Mobiliteit, transport, logistiek en maritiem
|
Aantoonbaar voldoende en deskundige begeleiding te bieden gericht op de onderwijsdeelnemer
door een gecertificeerde praktijkopleider. Het competentieprofiel voor praktijkopleider
wordt hierbij als maatstaf genomen.*
|
Handel
|
De praktijkopleider heeft minimaal hetzelfde vakinhoudelijke niveau heeft als dat
waar de onderwijsdeelnemer voor wordt opgeleid.*
|
Voedsel, Groen en Gastvrijheid
|
Het leerbedrijf heeft een Leermeester, Mentor, Praktijkbegeleider (LMP) in dienst
die aantoonbaar beschikt over competenties die ten minste gelijkwaardig zijn aan die
waarvoor de onderwijsdeelnemer wordt opgeleid en minimaal 1 jaar ervaring heeft met
de inhoud van de kwalificatie waarvoor de onderwijsdeelnemer wordt opgeleid.
Voor de sector Horeca en Bakkerij hebben praktijkopleiders een diploma nodig.*
|
Voedsel, Groen en Gastvrijheid
|
De praktijkopleider dient in het bezit te zijn van een erkend diploma of bewijsstuk
dat tenminste gelijkwaardig is aan het niveau en de inhoud van de eindtermen en/of
kerntaken (met bijbehorende competenties) waarvoor wordt opgeleid en in het bezit
te zijn van een erkend diploma, certificaat of bewijsstuk om de onderwijsvaardigheid
aan te tonen.*
|
Techniek en Gebouwde Omgeving
|
De praktijkopleider heeft tenminste dezelfde vakopleiding gevolgd als voor het beroep
c.q. niveau waarvoor wordt opgeleid of beschikt d.m.v. ervaring over de noodzakelijke
kennis.*
|
Mobiliteit, transport, logistiek en maritiem
|
Het leerbedrijf dient een praktijkopleider aan te wijzen als praktijkbegeleider, die
minimaal hetzelfde vakinhoudelijke niveau heeft als dat waarvoor de onderwijsdeelnemer
wordt opgeleid. De praktijkopleider dient de regionale praktijkopleidersavonden te
bezoeken.*
|
Mobiliteit, transport, logistiek en maritiem
|
De praktijkopleider heeft minimaal hetzelfde vakinhoudelijke niveau als dat waar de
onderwijsdeelnemer voor wordt opgeleid.*
|