Uitvoeringsregeling windenergie op zee

Geraadpleegd op 08-05-2024.
Geldend van 01-01-2024 t/m heden

Regeling van de Minister van Economische Zaken van 30 juni 2015, nr. WJZ/15083277, houdende regels ter uitvoering van de Wet windenergie op zee (Uitvoeringsregeling windenergie op zee)

De Minister van Economische Zaken,

Gelet op de artikelen 14, tweede lid, en 20, derde lid, van de Wet windenergie op zee;

Besluit:

Artikel 1

  • 5 Bij de beoordeling of de bouw en exploitatie van een windpark financieel haalbaar en economisch haalbaar is, kan rekening worden gehouden met de door de aanvrager overgelegde informatie ten aanzien van de zeggenschap over de aanvrager en de daaraan verbonden mogelijke risico’s voor de openbare veiligheid, voorzieningszekerheid of leveringszekerheid.

  • 6 Bij het overleggen van informatie als bedoeld in het vijfde lid, wordt overlegd:

    • a. de huidige vormgeving van de zeggenschap van de aanvrager en indien de aanvrager een samenwerkingsverband betreft van elke deelnemer aan het samenwerkingsverband;

    • b. de intentie van de aanvrager en de achterliggende strategie van de aanvrager en indien de aanvrager een samenwerkingsverband betreft van elke deelnemer aan het samenwerkingsverband; en

    • c. de geleverde prestaties in het verleden van de aanvrager in de branche voor elektriciteitsproductie en indien de aanvrager een samenwerkingsverband betreft van elke deelnemer aan het samenwerkingsverband.

  • 7 Indien de door de aanvrager verstrekte informatie onvoldoende is voor de beoordeling, bedoeld in het vijfde lid, verstrekt de aanvrager de door de Minister voor Klimaat en Energie gevraagde aanvullende informatie.

Artikel 2

De geldsom voor het in behandeling nemen van een aanvraag om een vergunning bedraagt € 0,00.

Artikel 4

Deze regeling wordt aangehaald als: Uitvoeringsregeling windenergie op zee.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 30 juni 2015

De

Minister

van Economische Zaken,

H.G.J. Kamp

Naar boven