Regeling uitvoering CITES-verdrag BES

Geraadpleegd op 28-03-2024.
Geldend van 15-03-2023 t/m heden

Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 22 september 2010, nr. 143224, houdende bepalingen ten aanzien van de uitvoering van het CITES-verdrag op de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Gelet op de artikelen 5, eerste en vierde lid, 6, eerste lid, 7A, derde lid, en 7B, derde lid, van de Wet grondslagen natuurbeheer en -bescherming BES;

Besluit:

Artikel 1

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • wet: Wet grondslagen natuurbeheer en -bescherming BES.

  • CITES-verdrag: op 3 maart 1973 te Washington gesloten Overeenkomst inzake de internationale handel in bedreigde in het wild levende dier- en plantsoorten, met bijlagen (Trb. 1975, 23), alsmede de Resoluties van de Conferentie van Partijen behorende bij dit verdrag.

Artikel 2

Als de beheersinstantie, bedoeld in artikel 5, eerste lid, van de wet wordt aangewezen de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Artikel 3

Als de wetenschappelijke autoriteit, bedoeld in artikel 6, eerste lid, van de wet wordt aangewezen de stichting Caribean Research and Management of Biodiversity.

Artikel 5

Als model voor vergunningen en certificaten als bedoeld in artikel 7B, derde lid, van de wet wordt vastgesteld het model, opgenomen in Bijlage IV van het CITES-verdrag.

Artikel 5a

Als toezichthouder als bedoeld in artikel 16, eerste lid, van de wet wordt, wat betreft het toezicht op de naleving van het bij of krachtens artikel 7a en 7b van de wet bepaalde, aangewezen de inspecteur, bedoeld in artikel 1.1, onderdeel h, van de Douane en Accijnswet BES.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De

Minister

van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg

Naar boven