Artikel 1
[Regeling vervallen per 29-08-2003]
-
a. Onze Minister: de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport;
-
b. RVV: Rijksdienst voor de keuring van vee en vlees, bedoeld in de regeling van de Minister
van Landbouw en Visserij van 13 september 1983, no. J 3762 (Stcrt. 181) dan wel de
dienst die onder de naam RVV met ingang van 1 januari 2003 onderdeel van de Voedsel
en Waren Autoriteit (VWA), bedoeld in het Besluit organisatie VWA gaat uitmaken;
-
c. keuringsdierenarts: bevoegde, door de RVV met de werkzaamheden belaste dierenarts;
-
d. assistent: door de RVV met de werkzaamheden belaste persoon, niet zijnde een keuringsdierenarts;
-
e. kringdirecteur: directeur van de kring waar de keuring of controleplaats vindt of
diens gemachtigde;
-
f. kring: kring als bedoeld in artikel 4 van de regeling van de minister van Landbouw
en Visserij van 13 september 1983, no. J 3762 (Stcrt. 181);
-
g.
richtlijn nr. 85/73/EEG: Richtlijn van de Raad van de Europese Unie van 29 januari 1985 inzake de financiering
van de keuringen en veterinaire controles zoals bedoeld in de Richtlijnen 89/662/EEG, 90/425/EEG, 90/675/EEG en 91/496/EEG (gewijzigd en gecodificeerd) (PbEG 1996, L 162);
-
h. openingstijd: periode van maandag tot en met vrijdag, met uitzondering van algemeen
erkende feestdagen, van 07.00 uur tot 18.00 uur;
-
i. startcontrole: controle die op één dag, in één aaneengesloten periode, reguliere pauzes
daaronder begrepen, voor één inrichting op één plaats wordt verricht;
-
j. kwartier: spanne tijd van één vierde deel van een uur, of een gedeelte daarvan, die
besteed is of zou zijn aan controles, met uitzondering van reistijd;
-
k. werkzaamheden:
-
l. bijzondere keuring: keuring in een slachterij die op grond van artikel 9, eerste en tweede lid, van het Besluit produktie en handel vers vlees is erkend voor het slachten van zieke of van ziekte verdachte dieren en voor het
verrichten van speciale noodslachtingen;
-
m. herkeuring: herkeuring als bedoeld in artikel 13 van de Vleeskeuringswet;
-
n. slachterij: slachterij als bedoeld in artikel 19 van de Vleeskeuringswet;
-
o. slachtdieren: runderen, varkens, schapen, geiten, eenhoevigen, buffels, rendieren
en kangoeroes, alsmede, voor zover niet reeds vallend onder de hiervoor genoemde categorieën,
gekweekt wild als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder w, van het Besluit produktie en handel vers vlees;
-
p. categorie slachtdieren: indeling van slachtdieren in categorieën zoals aangegeven
in de bij dit besluit behorende bijlage;
-
q. volwassen rund: rund van één jaar of ouder;
-
r. jong rund: rund, jonger dan één jaar;
-
s. zeug: varken dat heeft gebigd;
-
t. beer: geslachtsrijp mannelijk varken met een gewicht van 120 kg of meer;
-
u. vlees: vlees van slachtdieren, dat geen behandeling heeft ondergaan ter bevordering
van de houdbaarheid tenzij het betreft een koelbehandeling;
-
v. werkdag: dag, niet zijnde een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag;
-
w. startretributie: toeslag op de retributie voor werkzaamheden die opéé n dag, in één
aaneengesloten periode, reguliere pauzes daaronder begrepen, voor één aanbieder op
één plaats worden verricht;
-
x. aanbieder: degene die werkzaamheden laat verrichten of wenst te laten verrichten;
-
ij. retributieplichtige: degene die ingevolge een of meer bepalingen van dit besluit is
verplicht dan wel zal zijn verplicht tot betaling van een op grond van dit besluit
vastgestelde dan wel vast te stellen retributie;
-
z. SKV-certificaat: certificaat dat door de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector
is afgegeven nadat door deze stichting een onderzoek is verricht op de aanwezigheid
van stoffen met hormonale of anti-hormonale werking alsmede van beta-agonisten in
kalveren, waarop de datum is vermeld waarop dit onderzoek laatstelijk door de stichting
heeft plaatsgevonden;